Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

După o dietă: cum îmi mențin greutatea

Foto: Shutterstock

Marea problemă ivită după un regim de slăbit care a avut suc­­ces: cum să facem să scă­păm de ame­nințarea ki­lo­gramelor pierdute, dar care abia așteaptă să se întoarcă îna­poi? Iată câteva sfaturi menite să vă pună la adă­post:

*  Foarte important: nu vă reîntoar­ceți la vechile dvs. deprinderi alimen­tare de dinaintea curei. Mâncați regulat ali­mente care conțin hidrați de carbon: ce­reale integrale (graham, secară), fruc­te și legume. Evitați grăsimea, mai ales pe cea ascunsă în dulciuri, me­ze­luri, brân­zeturi. Săriți cât puteți peste „gus­­tări”. Celulele grase sunt perma­nent pre­gătite să preia grăsimile înapoi.

*    Cea mai consistentă masă a zilei să fie micul dejun. Peste zi, aveți ne­vo­­ie de calorii și grăsimile nu se mai depun.

*    În prima săp­tămână de du­pă regim, creșteți lent nu­mărul de calorii. Corpul s-a învățat cu pu­ține.

*    Numărați zil­nic ca­lo­riile pe ca­re le îngur­gitați. În mo­dul acesta, vă dez­­voltați o „conștiință a­li­mentară” care vă va spu­­ne exact, fără să fie ne­voie să nu­mărați, ce și cât aveți nevoie să mân­cați.

*    Cântarul înregistrează câteva ki­lo­grame în plus? Apelați imediat la o zi de fructe sau de legume. (Se îngă­du­ie 1 kg și jumătate de fructe pe zi.)

*    Mișcați-vă cât mai mult. Faceți sport! Se ard „tone” de calorii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian