Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Strugurii

Foto: Shutterstock

Cunoscuţi şi apreciaţi încă din antichitate pentru  bineface­rile aduse sănătăţii şi frumuseţii, stru­gurii sunt şi astăzi un ingredient pre­ţios în preparatele şi tratamentele cos­metice. O mulţime de creme şi loţiuni de bună calitate au în com­poziţia lor „extract de struguri”, iar măştile, lo­ţiunile şi cremele de casă cu stru­guri sunt la mare căutare. Cu un conţinut mare de vitamine şi mi­ne­rale, strugu­rii au efect de întinerire, revigorare şi îm­prospătare a pielii, de aseme­nea, întâr­zie, previn ridurile şi îmbătrânirea.

Tonic pentru faţă şi gât

Ingrediente: câţiva stru­guri mai mari, tăiaţi în ju­mătate.

Masaţi uşor pulpa de stru­­guri pe faţă şi pe gât, cu miş­cări cir­cu­lare, timp de câteva minute. Lăsaţi să ac­ţio­neze 10-15 minute, apoi clă­tiţi cu apă rece. Fa­ceţi tratamentul mai mul­te zile la rând, seara, îna­in­te de cul­care. Are efect rapid, de împros­pătare şi tonifiere a pielii. De aseme­nea, re­duce ridurile existente şi stimu­lează elasticitatea pielii.

Mască cu struguri, drojdie, lămâie şi propolis

Ingrediente: 2 linguri suc de stru­guri, 2 linguri drojdie de bere, 2-3 pi­că­turi de lămâie, 3-4 picături tinc­tură de propolis.

Amestecaţi drojdia, su­cul de stru­guri, sucul de lămâie şi tinctura de pro­polis și aplicaţi pasta ob­ţinută pe faţă. După 25-30 de minute, îndepăr­taţi-o cu apă rece. Este per­fectă pentru ten gras sau mixt, având efect astrin­gent. De asemenea, reduce sau vinde­că coşurile şi acneea.

Mască cu struguri și făină

Ingrediente: jumătate de ceaş­­că de struguri roşii, 2 linguri de făină.

Zdrobiţi strugurii cu fur­cu­liţa până se transformă într-un piure, apoi amestecaţi cu făina. Aplicaţi pasta pe faţă şi pe gât, lăsaţi-o să ac­ționeze 15-20 de minute, apoi clătiţi cu apă căl­duţă. Luminează, în­tine­reş­te pielea, ofe­rindu-i strălu­cire.

Cremă cu struguri pentru sâni şi decolteu

Ingrediente: 2 linguri de suc proas­­păt de struguri negri sau albi, 3 lin­guri de cremă de corp, o jumătate de lin­guriţă de ulei de porumb sau de măs­line.

Amestecaţi sucul de struguri cu crema şi uleiul, apoi întindeţi prepa­ra­tul, cu mişcări circulare, masând uşor, pe sâni şi de­colteu. Lă­saţi să acţio­neze 30 de minute, apoi clătiţi cu apă călduţă, și în cele din urmă cu apă rece. Apli­cată o dată pe săp­tămână, crema are e­fect restructurant asu­pra pielii sensibile de pe sâni și decol­teu.

Mască cu struguri, banană și smântână

Ingrediente: 2 linguri de suc de stru­guri, 1 jumătate de banană coap­tă, 1 linguriţă de smântână.

Zdrobiţi banana cu furculiţa până se transformă în piure, apoi adăugaţi sucul de struguri şi smântâna.    Ames­tecaţi bine şi aplicaţi pasta pe faţă şi pe gât. Lăsaţi să acţioneze 20-30 de minute, clătiţi mai întâi cu apă caldă, apoi rece.

Se recomandă tenurilor ofilite, îm­bătrânite, uscate, pe care le hră­neş­te şi le întinereşte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian