Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LIDIA – București, F. AS nr 1561: „Există un tratament naturist pentru boala celiacă?”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Boala celiacă reprezintă o intoleranță auto­imu­nă, pe care unele persoane o au la gluten, și care afectează mai ales intestinul subțire, dar și alte organe. Cunoscută și sub denumirea de enteropatie glutenică, boala celiacă este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni digestive cronice. Dacă persoanele cu boală celiacă mănâncă alimente care conțin gluten, intestinul subțire declanșează o reacție imunologică prin care mu­coasa intestinală este distrusă, iar nutrienții necesari organismului nu mai sunt absorbiți normal. Apariția bolii celiace are o componentă genetică, dar poate fi influențată de diferiți factori de mediu și de consumul alimentelor care conțin gluten. Câteva categorii de persoane prezintă un risc ridicat de a dezvolta această boală: cele care au rude de gradul unu diagnosticate cu boala celiacă și cele care suferă de alte afecțiuni autoimune, precum ar fi tiroidita Hashimoto sau diabetul de tip 1. Deși la unii pacienți, boala celiacă este asimp­to­matică, există și persoane care se confruntă cu simptome intestinale importante. Boala se poate declanșa atât la adulți, cât și la copii (cazul dvs.) și prezintă sem­ne și simptome caracteristice, cum ar fi apa­tia, ano­re­xia, tegu­men­te palide, hipotonie genera­li­zată, dis­tensie abdomi­na­lă, anemie, încetinirea pro­ce­sului de creștere, scaune de­colorate etc. La unii a­dulți care au această boa­lă se pot observa scă­deri în greutate, de­fi­ci­en­țe de vita­mina D și de calciu. Lipsa unui tra­ta­ment sau o eroare diag­nostică poa­­te duce la diverse com­­plicații, care se pot manifesta la ni­ve­lul în­tregului organism. Pe scurt, este vorba des­pre osteo­po­roză, mal­nu­­tri­ție, infertili­ta­te, endo­me­trio­ză (la fe­mei), creș­te­rea enzimelor he­pa­tice pe ter­­men scurt, exis­tând po­sibilitatea ca aces­tea să revină la nor­­mal dacă se re­curge la trata­ment. Tre­buie știut că tra­ta­mentul instituit celor care sunt di­ag­nos­ti­cați cu boală ce­liacă este unul nu­tri­țio­nal. Este ne­cesar un re­gim alimentar strict, din care să fie ex­cluse pro­du­sele și alimentele care conțin glu­ten. Acest tip de tratament ajută la re­ve­nirea la normal a paci­enților, la refacerea mu­coasei intes­tinale și, bi­ne­înțeles, la evitarea com­­pli­cațiilor mai sus amin­tite. Persoanele cu boa­lă celiacă au voie să consume doar alimente care nu conțin gluten: salată verde, fructe și legume proas­pete, cartofi, orez, pește, carne, ouă.

Unele persoane cu boală celiacă pot dezvolta și intoleranță la lactoză, din cauza acțiunii distructive produse de gluten la nivel intestinal. Aceste per­soane trebuie să renunte nu doar la alimentele care conțin gluten, ci și la acelea care conțin lactoză.

Manifestările bolii celiace pot provoca un nivel ridicat de disconfort, care duce în timp la o de­gra­dare severă a stării de sănătate și la apariția altor afecțiuni. Evitarea complicațiilor bolii celiace trebuie gestionată prin controale medicale repetate, singura șansă viabilă pentru a primi recomandările adecvate.

Tratament naturist

Pe lângă alimentația restrictivă (alimente fără gluten) vă recomand unul sau mai multe remedii naturiste, după cum urmează: Evening Primrose Oil – necesar pentru vilozitățile intestinale, Super Mega 50, Clorofilă lichidă (orzul verde conține multă clorofilă), Complex vitaminic B, Vitamina D3, Jarro Dophilus+FOS – probiotic ce oferă suport or­ganismului față de acțiunea diverșilor factori perturbatori.

Pentru lămuriri suplimentare contactați-mă telefonic!

Să auzim numai de bine!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722/85.12.77, 0314/21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

„Vă rog să mă ajutați să scap de vitiligo” (Răspuns pentru VERGINIA – Timișoara, F. AS nr. 1585)

Vitiligo este o boală care afectează pigmentul pielii. Melanocitele, celulele res­ponsabile de culoa­rea pielii, a părului și a ochilor, sunt distruse în cazul bolii viti­li­go, astfel că rezultatul este apari­ția a diverse porțiuni albe. O al­ter­nativă naturală la tratamentele clasice de tip medicamentos a acestei afec­ţi­uni este gama de produse naturale Imunyze, ce au la bază Imu­no­globulina Y de tip aviar, al cărei producător sun­tem. Proteinele imu­no­lo­gic active din gama Imunyze în astfel de patologii asigură imunizarea pasivă a orga­nis­mului şi au efect de modulare a funcțiilor sis­temului imu­nitar. Re­co­mandăm a­pli­carea terapiei pe cale ge­ne­rală, cu produsul Imu­nyze De­fence 140 g (4 doze/zi în primele 30 de zile) și terapia locală cu soluția spray Imunyze Skin Repair 100 ml și Imunyze Skin Refresh 50 g. Terapia lo­ca­lă se aplică seara, în zo­nele afectate. Toa­te pro­du­sele con­țin Imu­noglo­bulina Y și sunt na­tu­rale, singura contra­indicație fi­ind aler­gia la ou. Pentru mai mul­te detalii, con­tac­taţi medicii tera­pe­uţi din cadrul Cabi­ne­tului de Me­­dicină Com­­ple­men­tară Imunyze.

Multă sănătate!

Health Laboratory S.R.L., Bucureşti, Strada Vasile Voi­culescu nr. 26 sector 3. Ca­binetul de Medicină Com­plementară Imunyze: Tele­fon: 0722/85.12.77, E-mail: [email protected]

„Am mâinile pline de crăpături” (Răspuns pentru AURORA PETCU – Iași, F. AS nr.1584)

Apariția crăpăturilor în palme poate fi însoțită de sângerări. Dacă tratamentul nu este efectuat în timp util, rănile pot deveni mai profunde. Prin urmare, este necesară o examinare dermatologică. Auto-tratamentul în acest caz poate fi ineficient, iar pierderea timpului va duce la agravarea pro­blemei. Alternativa naturală a diferitelor remedii to­pice exis­tente în comerţ sunt produsele Imunyze, ce conţin anticorpi cu specificitate pentru o paletă largă de microorganisme. În plus, produsele din gama Imu­nyze se caracterizează prin activitate antimicro­biană, antiinflamatoare și imunomo­du­latoare. Te­rapia în astfel de situatii se aplică topic și pe cale generală. Menţionez faptul că produsele din gama Imunyze sunt naturale şi fără efecte adverse, fiind contraindicate doar persoanelor cu alergie la ou.

Multă sănătate!

ADRIAN UDREA – fitoterapeut, wellness coach, nutriționist – Timișoara, tel. 0766/75.02.01, e-mail: [email protected]

„Am dureri mari de cap, care nu cedează la tratamente” (Răspuns pentru PUIU A. – Sibiu, F. AS 1582)

Durerea de cap persistentă se poate datora mai multor cauze. Din câte am înțeles, prin investi­ga­ții­le medicale efectuate, s-a ex­clus posibilitatea exis­tenței vreu­nei for­mațiuni de orice natură, in­clu­siv sinuzită (frontală sau etmoidală).

Conform abordării medicinei naturiste, există mai multe cauze care pot întreține sau declanșa aces­te dureri de cap: – hidratare ne­corespunzătoare; – prezența unei infla­mații sau infecții în organism; – alergii sau intoleranțe alimen­tare; – expunerea îndelungată la câmpuri electro­mag­netice, generate de telefonul mobil, tabletă, calculator și alte dispo­zitive ase­mănătoare; – lipsă de expunere la factorii naturali (soare, aer de pă­dure, mers desculț) și petrecerea unui timp înde­lun­gat în spații închise; – deficit de minerale în orga­nism; – alimentație pro­cesată și cu mulți aditivi ali­men­tari; – mese ne­re­gulate și stil de viață dez­or­donat.

Recomandări terapeutice:

– Asigură-te că vei consuma doi litri de apă plată pe zi, provenită din surse și mărci sigure: Car­patina, Borsec, Perla Moldovei, Bucovina. Canti­tatea respectivă de apă se va consuma pe parcursul zilei, evitându-se a se bea imediat după masa sau înaintea mesei.

– Înlocuiește pâinea albă cu pâinea integrală. Dacă găsești pâi­­ne integrală din alac sau spelta, cu atât mai bine.

– Evită pentru o perioadă de o lună lactatele (lapte, iaurt, smân­tâna și brân­ze­turile). Citește eti­cheta produselor procesate pe care le găsești în magazine, pentru că unele conțin lactoză, inclusiv me­zelurile.

– Închide toate sursele generatoare de câmpuri electromagnetice pe timpul nopții sau când nu le folosești. Închide telefonul mobil sau pune-l pe mod avion în timpul nopții. Și limitează conver­sa­țiile telefonice la discuții strict necesare.

– Ia două tablete pe zi, de B Complex Natural, și 500-600 mg de Magneziu (în formă de Citrat, Chelat, Bisglicinat sau Magneziu marin). De mare ajutor sunt și tinctura de Levănțică, Ghimbir și Mentă. Se pot lua cate 30 picături din fiecare, diluate în 100 ml apă, de două ori pe zi.

– Masarea capului dimineața, cu două picături de ulei esențial de Rozmarin, diluat în 4 picături de Lavandă (de uz intern).

– Implicarea într-o activitate fizică regulată, care să solicite musculatura (exerciții cu greutăți), cât și exerciții de întindere, gen Yoga.

– Alergatul de două ori pe săptămână, în parc, pădure, pe malul apei.

Integrând aceste sugestii în stilul de viață, cu siguranță vei culege beneficiil

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian