Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Când o să vină ZĂPADA

Foto: Shutterstock

Nimeni nu mai știe când vine, dar important este s-o aștep­tăm. Nu doar ca să ne bucurăm sufle­tește (bucurie care se va vedea și pe obraz), ci ca să transformăm zăpada în re­mediu de frumusețe. Printre citi­toa­rele noastre vor fi existând și câ­teva doam­ne cu părul alb, care să-și amin­teas­că de zăpezile copilăriei, bune nu doar de joacă și săniuș, ci și de rețete de frumusețe. Din ser­tarul cu Levănțică al bunicii, am ex­tras câteva „formule miraculoase”, pe ca­re la prima cădere a zăpezii vă sfă­tuim să le încercați.

Curățirea obrazului

Topiți câțiva pumni de zăpadă pe fla­cără mică, apoi turnați lichidul căl­duț într-un recipient. Înmuiați un tam­pon de vată și curățați-vă obrazul în pro­funzime, cum procedați când vă de­machiați. Zăpada topită trebuie să fie cât mai proaspătă, întrucât atunci are calitățile de agent de curățire și de revi­talizare cele mai puter­nice.

Pentru tonifierea obrazului

Puneți într-un vas doi-trei pumni de zăpadă pu­foa­să, afâ­nată, și așe­zați-l la în­demână, în baie, lân­gă oglin­­dă (dea­­su­pra chiuvetei, fi­indcă se topește și curge). La început, luați cu de­ge­tele puți­nă ză­padă și folosiți-o ca pe o cre­mă, întin­zând-o pe toată fața, cu ges­­turi ușoare de ma­­saj. Tam­ponați-vă apoi cu un pro­sop. În faza a doua, faceți din zăpadă un bul­gă­re mic și frecați-vă pe față cu el, cu miș­cări cir­culare energi­ce. În curând, te­nul dvs. se va înroși, semn că sângele cir­culă mai bine și ton­ifică pielea. Vă veți recă­păta obrajii proas­­­peți și roșii din anii co­pilăriei, când co­legii de școală vă frecau cu ză­padă, în prima zi de vacanță. Pen­tru a îm­piedica uscarea fe­ței și apa­riția ridu­rilor, la zece-cinci­spre­zece minute după frecțiile cu ză­padă, apli­cați o cremă puternic hidra­tantă.

Întreținerea părului

Topiți o porție mai mare de zăpa­dă într-o oală, cât să ob­țineți cantita­tea ne­cesară de apă care să vă ajungă pentru un spălat și un clătit pe cap. Lăsați-o să se înfierbânte, fără să ajun­gă la punctul de fierbere. Spă­lați-vă pe cap, folosind, în loc de șampon, două-trei gălbenușuri de ou, amestecate cu câteva picături de rom sau coniac. Bateți-le spumă, apli­ca­ți-le pe părul bine umezit, întin­zân­du-le pe toată lungimea lui, lăsați să acțio­neze câteva minute, apoi clătiți-vă bine, tot cu apa de zăpadă topită. Veți avea un păr suplu și strălucitor.

Silueta

Poate beneficia, și ea, din plin de pe urma zăpezii. Mersul rapid printr-o ză­padă de 20-30 cm pune foarte bine în mișcare toate grupele muscu­lare de la nivelul picioarelor și abdo­menului, în­tărin­du-le. Apoi, câteva bul­găreli se­rioase cu ză­padă sunt un mijloc ex­ce­­lent de întărire a muscu­laturii brațelor și a mușchilor pec­torali, constituind o șe­dință sui-ge­neris de fitness, extrem de agreabilă. Și mai este un secret: acest gen de „tratamente” de fru­mu­sețe ne ajută să ne reîntoarcem la clipele fericite ale copilăriei, cu eter­na sa bună dis­poziție.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian