Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Pe zi ce trece îi dispare vioiciunea de copil”

Stimată redacție, dragi cititori,

Să fiți binecuvântați în numele Domnului Iisus Hristos, Mântuitorul lumii. Mă numesc Măceșanu-Dobre Mirela-Ionela, locuiesc în orașul Balș, județul Olt, și sunt mama a patru copii minunați: 3 băieți, care sunt copiii mei naturali, și o fetiță, care este fiica soțului meu dintr-o altă căsătorie. Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu că suntem o familie minunată, în ciuda problemelor care se ivesc pe calea vieții noastre. Despre cea mai grea dintre ele vă scriu la îndemnul mai multor enoriași ai Cate­dralei Ortodoxe din orașul nostru, cititori ai revistei „Formula AS”.

Din luna decembrie a anului trecut, un mare necaz s-a abătut peste familia noastră. Era în jurul datei de 15 decembrie, când fiul meu cel mic, Luca-Cristian, a început să se simtă rău. Timp de 4 zile și 4 nopți, nu a mai putut să se ridice din pat, efectiv nu mai putea înghiți absolut nimic, iar febra nu-i scă­dea de la 42º. Alarmați, am che­mat o doamnă doctor pediatru acasă, ca să-l consulte. Îngri­jorată și dumneaei, ne-a reco­man­dat un set de analize medi­cale mai detaliate și, bineînțeles, ne-a prescris și un trata­ment cu vitamine și for­tifiante pentru a-l pune din nou pe picioare. Așa a venit vestea cruntă: Leucopatie Lepore și hemo­glo­binopatie. Ca printr-o minune dumnezeiască, copi­lul și-a mai revenit din starea aceea, dar pe zi ce trece, obosește tot mai mult și aproape că i-a dis­părut vioiciunea de copil. Noi am făcut și facem tot ce ne stă în putință, dar cu o familie cu patru copii elevi și un singur salariu, ne descurcăm foarte, foarte greu. Traiul de zi cu zi, tratamentul băiatului, facturile – efectiv ne-au dat peste cap și nu vedem nicio posibilitate de a face rost de banii necesari pentru a-i face copilului alte investigații de spe­cialitate mai ample!

Noi vă mulțumim anti­cipat și Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze cu absolut tot ce vă doriți alături de cei dragi! Numărul meu de telefon este 0759/83.32.98.

Cu respect, vă    îmbrățișăm, scumpii noștri!

MĂCEȘANU-DOBRE MIRELA-IONELA – str. Nicolae Bălcescu nr. 159, bl. G2, sc. 1, ap. 7, Balș, jud. Olt, cod 235100

„Nu s-a mai ridicat din pat”

Dragi oameni buni,

Mă numesc Manea Mihnea-Cătălin, am 34 de ani și sunt din Târgoviște, județul Dâmbovița. În scri­soarea pe care v-o adresez nu e vorba de mine, ci vreau să fac public un caz dramatic, pe care vi-l prezint cu acordul celui în cauză, în speranța că-l veți putea ajuta. Marian Cărăbășel provine dintr-o familie săracă și numeroasă și a crescut la casa de copii până la vârsta de 14 ani. Dar casa de copii s-a desființat, iar cei care au avut un părinte în viață au fost trimiși înapoi, indiferent de condiții. La vârsta de 18 ani, după o săritură în apă, s-a lovit la cap și a rămas paralizat. Nu a beneficiat din pă­cate de niciun tra­tament medical, singur începând să-și miște brațele. Au trecut 19 ani de atunci (acum are 37 de ani) și este într-un pat, fără să mai iasă afară, fiind îngrijit doar de mama lui. Și pentru că un necaz nu vine niciodată singur, acum câteva luni mama lui s-a stins în fața ochilor lui, fiind bolnavă de cancer. În acest mo­ment, are grijă de el un frate, și acesta bolnav. Dar în ciuda acestor evenimente, Marian este o persoană stabilă psihic, împăcat cu destinul lui. De la un timp, a început să aibă furni­că­turi în tot corpul. El nu a mai fost investigat nicio­dată de la accident și simte că dacă ar fi îngrijit de medici competenți, ar putea să fie recuperat măcar parțial, încât să poată folosi un cărucior cu rotile, ca să poată să pără­sească camera și patul, din care nu s-a ridicat de 19 ani. Pentru acest lucru vă scriu: poate există po­sibilitatea să-l ajutați să ajungă pe mâna unor me­dici competenți, care să-și do­rească să se ocupe de el și să aibă și sprijin financiar.

Conturi pentru donații, deschise pe numele Ma­rian Cărăbășel: Banca Transilvania, cont în lei – RO33BTRLRONCRT0677549301    și

cont în Euro – RO80BTRLEURCRT0677549301.

Revolut, trans­fe­ruri naționale: RO50BREL0005527929120100 și internaționale: LT633250045548551999

Contact: CĂRĂBĂȘEL MARIAN – tel. 0720/68.89.94.

Toate cele bune. Doamne ajută!

MANEA MIHNEA-CĂTĂLIN

„Fiul meu e atacat de ceva necunoscut”

Vă scriu fiindcă nu mi-am pierdut încrederea în oameni. Întărită și de fiul meu, care spune că Dum­nezeu nu lasă binele să dispară din lume.

Mă numesc Teodorescu Alina, am un fiu în vârstă de 31 de ani, care trece printr-o experiență grea, a cărei durată dorim s-o scurtăm cu ajutorul dvs. De câtăva vreme, se confruntă cu o suferință ce nu poate fi lămurită: de doi ani, acuitatea lui vi­zua­lă este afectată dramatic. În tot acest timp, sun­tem sub supraveghere medicală pe două specia­li­zări: oftal­mo­logie și reumatologie. Urmează trata­mente din ce în ce mai sofisticate și costisitoare. „Înghite” tot mai multe medicamente, însă efectele nu sunt cele do­rite, iar teama cea mare este că nu exis­tă un diag­nostic. Nu se știe ce e, de ce, ce ur­mea­­ză… Fiul meu e atacat de ceva necunoscut („necunoscut” de me­dicii care l-au văzut până    în pre­zent). De aceea, m-am hotărât să-mi aștern aici dorința, ca prin intermediul dvs., să cu­noaștem un medic poate mai dedicat, mai cerce­tător. Avem nevoie de diagnostic corect, avem nevoie de tratament corect. Voi anexa și dosarul medical. Mă îngrijorează că de ceva timp nu se mai fac alte investigații. S-au rezumat doar la con­trol clinic. Nădăjduiesc să existe o altă opinie competentă: altă experiență, altă viziune, alte in­ves­tigații care să ajun­gă la cauze. Au fost și vor fi răb­dare, ascultare, res­pect și credință din partea noastră.

Cont bancar în LEI, deschis la Garanti Bank, Agenția Grivița, pe numele TEODORESCU JUS­TIN, RO13UGBI0000462017171.

Mă opresc aici (cu credință în Dumnezeu prin oameni)… cât de greu poate fi? Cu mulțumiri,

TEODORESCU ALINA – București, tel. 031/435.74.44

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian