Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru VICTORIA T., F. AS nr. 1582: „Vă rog, ajutați-mă să scap de chinul colonului iritabil!”

Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748.11.24.20, 0748.11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net

Ce este sindromul colonului iritabil? Manifes­tarea funcționării anormale a sistemului digestiv, în principal, prin constipație și diaree intermitentă, balonare și dureri ab­do­minale. În majoritatea cazu­rilor, toate simptomele apar în același timp. Sindromul intes­ti­nului iri­tabil este o afecțiune cro­nică, ca­racterizată prin perioade de liniște, alături de perioade active, mai ales în situații stre­san­te de viață. Tra­ta­mentul natural al colonului iri­tabil (pe scurt IBS) poate calma simptomele și poate elucida boala. În general, se impune un stil de viață adecvat: o viață fără stres, cu somn bun, multe lichide, timp liber și mâncare de calitate.

Sindromul colonului iritabil este împărțit în trei tipuri: intestinul iritabil cu constipație (IBS-C), intestinul iritabil cu diaree (IBS-D) și intesti­nul iritabil cu un model mixt (IBS-M). Printre simpto­mele frecvente ale fenomenului, care pot apărea concomitent sau separat, distingem: dureri abdomi­nale care se reduc după defecare, diaree, defecare multiplă, constipație, combinație consti­pație-dia­ree, secreție de mucus în scaun, umflarea abdo­me­nului și, semnificativă, activitatea gazelor. Efectul fizic al intestinului iritabil variază ca frec­vență și intensitate, de la o persoană la alta și de la o perioa­dă la alta, la aceeași persoană. Sunt persoane care suferă de simptome cu un efect ușor și sunt per­soa­ne care suferă de simptome severe frec­vente, care afectează calitatea vieții. Formu­lele prepara­telor „Secret-Herbs” (Digestton și Nervton Cana­dian Sweet Extract), sunt complet naturale și includ plan­te cu acțiune de menținere a sănătății florei intestinale, datorită cantității mari de vitamina C naturală, a fierului și a altor compo­nen­te natu­rale. În plus, formula include și fructe de pădure, care ajută la digestie și reduc balonarea, gazele, diareea și constipația. Mai ajută în procesul de curățare a organismului de toxine, în mod natural. Ceea ce caracterizează, în prin­ci­pal, Sindromul Colo­nu­lui Iritabil, este că diag­nosticul se pune după ex­clu­derea oricărei alte boli intestinale (infec­țioa­se, in­flamatorii, ana­tomice etc.). Adică, este o boală care nu are con­statări medicale măsura­bi­le sau observabile, din­­colo de plân­gerile pa­cientului, de unde și exis­tența unui de­ca­laj între suferința pa­cien­tului și recunoașterea ei de către autoritățile me­dicale.

Sindromul colonului iri­tabil depinde de o co­nexi­une strânsă minte-corp. Stresul, anxietatea, panica sunt direct legate de apariția sau agravarea simptomelor, la majo­rita­tea celor care suferă de aceas­tă boală. În cazul fe­meilor, la multe dintre ele există și o legătură între agravarea simpto­me­lor și apariția menstrua­ției. Tre­buie precizat faptul că tra­tamentele noastre nu intră în contradicție cu medici­na convențională, ci sunt utilizate ca parte a siste­mu­lui de medicină complementară, încer­când să ofere o soluție de reducere a simptomelor, tratarea problemelor pro­funde și prevenirea feno­menului.

Vă doresc multă sănătate!

Pentru mai multe relații, puteți suna la urmă­toa­­re­le numere de telefon: 0748/11.24.22; 0748/11.24.20; www.secret-herbs.com

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai, din 1897, Tel. 0239.61.59.31, 0749.04.26.61, e-mail: [email protected]

„Tatăl meu are sângerări anale” (Răspuns pentru AURELIA C. – Pitești, F. AS nr. 1597)

Ion Bobaru

Principalele cauze care provoacă sângerări ana­le sunt hemoroizii, polipii intestinului gros (di­ver­ti­cu­lo­za) sau fisurile anale. Dacă iau în calcul varianta că sân­gerarea este provocată de o fisură anală, recomand tatălui dvs. o schemă de tratament pusă la punct de farma­cia Faltis și recomandată de mulți medici din Brăila. La stabilirea sche­mei de trata­ment s-a avut în vedere înlăturarea cauze­lor care pro­voacă fisura anală, provocată și între­ținută de o constipație cronică și o fragilitate a mu­coa­sei anale. De exemplu, pentru combaterea con­stipației, reco­man­dăm, pe lângă o alimentație bo­ga­tă în fibre ali­mentare, ceaiul din Volbură, plus o pulbere laxa­ti­vă pe bază de magnezia usta și lac­­toză. Se admi­nis­trează 1-2 lingurițe de pulbere seara, într-o ceaș­că (100 ml) de ceai de Volbură. Se poate îndulci cu miere, care e și ea ușor laxativă.

Tratamente cu plante

Pentru troficitatea mucoasei anale se pot folosi preparate din Salcâm japonez, Saschiu, Ginkgo biloba și pulberea de Tescovină.

SALCÂM JAPONEZ

Se folosesc bobocii florali.

Infuzie: se beau câte două căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.

SASCHIU

Se folosește partea a­e­riană a plantei, din ca­re se prepară: in­fu­zie, tinc­tură sau vin terapeutic.

Infuzie: se beau câte două căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de pi­că­turi, de două ori pe zi, adăugate în pu­țină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.

GINKGO BILOBA

Se folosesc frunzele, din care se prepară: infu­zie, tinctură sau vin te­rapeutic.

Infuzie: se beau câte două căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.

(Farmacia Faltis are un amestec de tincturi din aceste plante.)

TESCOVINA

– Rezultă în urma pro­cesului de vinificație a strugurilor –

Tescovina uscată și ușor prăjită se ia cu puțină miere, câte o linguriță, după fiecare masă. Regula­ri­zează tranzitul intestinal și mărește elasticitatea mucoasei anale. (Farmacia Faltis are pe stoc tescovină.)

TĂTĂNEASĂ

Se recomandă băi călduțe cu o fiertură de ră­dăcină de Tătăneasă.

(Farmacia Faltis are pe stoc ceai de rădăcină de Tătăneasă.)

Pentru uz extern, preparăm supozitoare și cre­me cu efect calmant și cicatrizant.

Dacă sunteți interesat de aceste preparate, vi le putem trimite prin Fan Courier sau Poșta Română, cu plata ramburs, la primirea coletului. Sunt necesare: nume, prenume, adresă, număr de telefon .

Nota farmacistului

Recomandările mele nu substituie un control medical și nu înlocuiesc o terapie medica­men­toasă recomandată de medicii curanți. Ele sunt terapii complementare la medicația alopată.

(Informații despre procesarea plantelor medi­ci­nale sau alte preparate produse în laboratorul propriu, pot fi găsite la Farmacia Faltis din Bră­ila, Calea Galați nr. 29, tel. 0239/61.59.31/ 0749/04.26.61, e-mail: [email protected])

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788.23.38.73, 0258.86.56.77

„La numai 29 ani, soțul meu suferă de insuficiență renală” (Răspuns pentru DOROTHEA – Iași, F. AS nr. 1597)

Ați menționat că soțul dumneavoastră face dializă de trei ori pe săptămână, de 7 luni. Argila „ALGO” vindecă spectaculos boli cronice, cum sunt bolile digestive, cirozele (chiar și în fază terminală), insuficiența renală, tiroida (hipo sau hiper funcție). Dializa nu poate înlocui decât parțial funcția unui rinichi sănătos. Nici transplantul renal sau de alte organe nu sunt o soluție, persoa­nele cu transplant trebuie să con­sume toată viața imunosupresoare. Dacă or­ga­nismul are imunitate normală, respinge organul străin. Prin scăderea artificială a imunității, organismul este vulnerabil la cea mai banală viroză.

Eu am fost în situația soțului dumneavoastră, o insuficiență renală cu hipertensiune și migrene insuportabile, dar spre norocul meu, în urmă cu 38 de ani am descoperit o argilă excepțională și m-am vindecat în câteva săptămâni. Acum, la 67 de ani, am creatinina constant 0,84 și tensiunea în limite normale. Soțul dumneavoastră trebuie să consume 150-200 g argilă/zi și să bea o cantitate suficientă de apă. Sunt șanse mari ca soțul dum­neavoastră, între 4 și 6 luni, să fie complet vin­decat. După câteva săptămâni de cură cu argilă, dacă urina își schimbă culoarea și devine galbenă sau maronie, e semn că începe vinde­carea. Dacă rinichii nu sunt atrofiați sau polichistici, șansele de vindecare sunt maxime.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian