Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII FEBRUARIE

Foto: Shutterstock

– Intrăm în luna, poate, cea mai turbulentă a acestui an! După cum se știe, Vărsătorul este semnul imprevizibilului, al revelațiilor, al marilor prefaceri (adesea radicale) și al unor idealuri proiectate în viitor. E la fel de im­previzibil ca un cer pe timp de furtună. Potențialul este exploziv, deoarece o altă planetă încruntată, Uranus, nu ne afectează doar pe plan personal, ci pune în mișcare grupuri mari de oameni, puși pe acțiuni radicale. Zilele cele mai periculoase sunt 14-16. Noroc că micul benefic Venus se îndură de noi pe 17 și se străduiește să găsească soluții de mediere între interesele di­vergente: ale autorităților și ale societății civile. Dar cum se reflectă asta la nivel personal? În cercul de prieteni sau măcar cunoștințe pot apărea divergențe de opinie, care să ducă la distanțare. Per­soane care se plecau fără să comenteze dispozițiilor mai marilor lor, se ridică împotriva nedreptăților. Mai mult, pot iniția adevărate mișcări. Senzația de comunitate leagă persoane diferite mai intens ca de obicei, prin intermediul unui ideal –

BERBEC

Schimbări radicale

“Spune-mi cu cine te în­soțești, ca să-ți spun cine ești” este proverbul dvs. de căpătâi – și nu doar pe parcursul acestei luni. Însă acum viziunea dvs. și necesitățile privitoare la rela­țiile interumane se pot schimba ra­dical. De fapt, radical este cuvântul cel mai potrivit pentru a descrie felul în care vă (re)evaluați contac­tele so­ciale. Cel mai probabil cons­tatați că anumite relații sunt de con­veniență și nu mai au loc în viața dvs. Puteți fi însă puternic atrași de cauze sociale, mai ales începând din 14, când însuși Marte intră în Vărsător. Aveți însă grijă să nu vă plasați în contexte în care atitudinea voastră bătăioasă să vă pună în pericol.

BANI: O situație în care s-au ivit încurcături repetate se poate cla­ri­fica de-a binelea până pe 13 in­clu­siv. Asta nu înseamnă însă că vă puteți lansa în cheltuieli mari.

CARIERĂ: E foarte posibil ca prietenii să fie cei care vă ajută să lu­ați o decizie nouă cu privire la di­rec­ția în care vreți să vă dezvoltați pro­fesional. Se poate și ca șefii să vă promoveze într-o poziție nouă, cel mai probabil în preajma datei de 8.

DRAGOSTE: În a doua jumă­tate a lunii, s-ar putea să aveți sen­timente ambigue față de o per­soană de sex opus sau să cunoașteți o per­soană mai excentrică, prin in­ter­mediul amicilor.

SĂNĂTATE: De calitatea odih­nei depinde în mare măsură conso­lidarea stării dvs. fizice.

TAUR

Vreți să fiți “cineva”

Dvs. nu sunteți persoane mânate de ambiție. Sigur că preferați să fiți băgați în seamă, dar asta o fa­cem cu toții. Dar acum devine im­por­tant pentru dvs. să fiți “cineva”. Con­trolați-vă aceste porniri până pe 17, când Venus vă ajută să vă faceți ob­servați prin mijloace mai diplomatice. În preajma datei de 9, când se petrece Luna nouă în Vărsător, e cazul să fiți deosebit de atenți, deoarece vă poate scăpa o remarcă prin care să vă dați de gol, fix în fața celor pe care voiați să-i câștigați de partea dvs. De aceea, e mai bine să nu socializați.

BANI: Riscul moderat vă poate adu­ce un profit material, cel puțin până pe 16. Dar dacă vă de­cideți să vă dezvoltați un talent artis­tic, aceste câștiguri se pot întinde pe o perioadă mai lungă.

CARIERĂ: Aici se vede cu vârf și în­desat cât de mult vă doriți să ajun­geți în vârful piramidei. Șefii pot fi re­ceptivi la aspirațiile dvs. începând din 17. Luna plină din 24 vă poate ajuta să vă puneți în valoare cunoștințele.

DRAGOSTE: Cei născuți la în­cepu­tul zodiei sunt veseli, optimiști și toleranți, cei născuți către final trec prin oscilații care îi surprind și pe ei în­șiși. În preajma Lunii noi, există ris­cul să vă lansați într-o aventură cu un șef.

SĂNĂTATE: Problemele legate de circulație se pot amplifica înaintea Lu­nii noi, când e important să vă su­pravegheați tensiunea.

GEMENI

La drum!

Statul pe loc vă repugnă din principiu, doar că acum nu vă mai e de ajuns să dați câteva ture prin vecini sau să trageți câte o fugă du­pă cumpărături, căci puzde­­ria de planete adunate în Vărsător vă incită la călătorii lungi și aventuroase. Unii din­­tre dvs. se vor decide să-și mute domiciliul într-o altă țară, de preferință una exo­tică. Cei mai mulți însă se pot lăsa seduși de un subiect pe care ar dori să-l studieze în profun­zime, o știință umanistă, cum ar fi antro­po­logia, astrologia sau psiho­logia și să se decidă să călătorească în stră­inătate în acest scop. Cel mai ușor vă faceți remarcați în acest de­mers între 17 și 23.

BANI: Mai aveți timp până pe 16 să vă asigurați că o investiție sau o afa­cere va continua să vă aducă niște venituri. Dacă aveți documente de semnat, e ideal să o faceți până pe 5.

CARIERĂ: Mai ales cei născuți la începutul zodiei încep să coboare cu picioarele pe pământ. Stră­daniile dvs. în acest sens pot da roade în special după 23.

DRAGOSTE: O legătură se­cretă se poate consolida până la mijlocul lunii, după care poa­te fi oficializată. Cei care că­lătoresc pot cunoaște o per­soa­nă tentantă sau pot fi cu­ce­riți de un coleg sau o colegă de studii.

SĂNĂTATE: Tendința de îngrășare se domolește, iar mișcarea vă ajută să vă recâștigați mobilitatea osoasă.

RAC

Precauție la bani

Chiar dacă sunteți trecuți de prima tinerețe, vă simțiți din ce în ce mai atrași de domenii de studiu noi. În cazul în care sun­teți nesiguri în pri­vința aces­tei idei, consultați-vă cu prie­tenii. Mai ales ace­ia dintre ei care s-au dez­vol­tat în mai multe direc­ții vă vor putea da sfaturile cele mai po­trivite. O altă variantă ar putea să ara­te cam așa: vă dați seama că ați strâns suficientă experiență teoretică și practică, de care alții ar avea ne­voie, și înce­peți să predați sau să dați mai depar­te ceea ce știți. Nimeni nu vă va contesta priceperea.

BANI: Cel puțin până pe 16, e bine să fiți ultraconservatori și să nu vă jucați sub nicio formă cu capitalul de care dispuneți. De abia după 17 se pot ivi oportunități reale, pe care să le încercați la început cu “mode­rație”.

CARIERĂ: Cineva cu care ați mai lucrat sau care sea­mă­nă foarte bine cu un parte­ner de afaceri vă poate de­clanșa o idee, poate în ur­ma unei întâlniri care se petrece în jurul datei de 8.

DRAGOSTE: Lăsați-l cu încredere pe tovarășul dvs. de viață să ia decizii pentru amân­doi, până pe 16 inclusiv. Aces­tea vor fi responsabile și echilibrate.

SĂNĂTATE: Ar trebui să acor­dați mare atenție, în special după 13, circulației venoase în gambe și să nu forțați gleznele dacă faceți sport.

LEU

Nedumeriri sentimentale

Sunteți înzestrați cu o voință puternică și vă place să vă cro­iți propriul destin. Iată însă că în aceas­tă perioadă, este de preferat să lăsați destinul să-și facă singur trea­ba, fără să încercați să-l con­tro­lați prea mult. În caz con­trar, pu­teți ra­ta anumite situații, me­nite să vă îndrepte către ceea ce sunteți sortiți să faceți în continuare. Unii dintre dvs. se pot decide, mai ales du­pă 19, să stu­die­ze la modul serios anu­mite subiecte esoterice, care au cons­tituit de aseme­nea preocuparea unor persoane din fa­milie.

BANI: Deși lucrurile nu se petrec foarte repede, deoarece mulți mai au situații încurcate de rezolvat, anumite contracte utile, pe termen scurt sau mediu, pot fi încheiate după 23.

CARIERĂ: O echilibrare are loc și din punctul de vedere al felului în care sunteți percepuți de șefi. Ca acest echilibru să nu fie afectat, e nevoie de răbdare și diplomație în ultimele zile ale lunii, mai ales pe 27.

DRAGOSTE: Până pe 16, se poate întâmpla, și nu o dată, să vă uitați la perechea dvs. în­tre­­bân­du-vă: cine e omul ăsta? E bine să porniți de la premisa că parte­nerul dvs. trece prin mari prefaceri psiho­lo­gice și încercați să le discutați cu el. Inter­valul optim este 17-23.

SĂNĂTATE: Beneficiați de un bun echilibru energetic, cel puțin până pe data de 16.

FECIOARĂ

Câștiguri bănești

Până pe 16, vă vine deosebit de ușor să câștigați simpatia anturajului. Deși sunteți dependenți de muncă, lăsați-vă în voia distrac­ții­lor în prima jumătate a lunii. Avan­tajul va fi multiplu: puteți cons­tata că dvs. sau copiii aveți însușiri care pot fi dezvoltate și vă puteți decide să investiți în dezvoltarea lor. Luna plină din semnul dvs. pe 24 vă face să vă deschideți mai ușor din punct de vedere emoțional, mai ales față de cei din familie. Chiar dacă este vorba despre clarificarea unor ten­siuni, totul decurge firesc.

BANI: Luna asta puteți să vă ale­geți cu un câștig mic și cu unul mare. Cel mic e con­cret, dar momen­tan, cel mare se referă la o anumită înțelegere a felului în care să abordați chestiunile bănești.

CARIERĂ: Folosiți-vă atenția pentru detalii, urmărind cu mare aten­ție lupta pentru putere care se des­fășoară între colegii sau subor­donații dvs. Țineți-vă în frâu tendin­ța de a lua decizii bruște.

DRAGOSTE: Poveștile de amor se anunță echilibrate până pe 16. În cupluri, partenerul are nevoie de mai multă atenție și comunicare începând din 23.

SĂNĂTATE: Prima și cea mai serioasă avertizare pe care o transmit planetele adunate în Vărsător e să nu munciți noaptea.

BALANȚĂ

Familia, ca o ancoră

În prima parte a lunii, familia funcționează ca o ancoră în viața dvs. Mai ales discuțiile pur­tate până pe 5 inclusiv vă pot folosi pentru a lua deciziile cele mai potrivite,    privind    bunurile fami­liale. Dar puteți deveni de asemenea, conștienți, de însușiri pe care nu le-ați valorificat încă, pe care cei dragi le-au observat însă la dvs. încă din copi­lărie. Acum aveți posibilitatea să vă priviți prin ochii celor care v-au văzut crescând și să vă reven­dicați un potențial neexploatat până în prezent.

BANI: Nu vă lansați în acțiuni impulsive, nici dacă prietenii vă bat la cap să o faceți, luna aceasta, pentru că lucrurile pot să ia o turnură neașteptată de la o zi la alta. De abia din 17 veți începe să apre­ciați mai corect situațiile.

CARIERĂ: Fiți atenți la relațiile cu femeile, în preajma Lunii pline din 24. Reacțiile dvs. emoțio­nale le pot transforma în dușmani ascunși. Din fe­ricire, colaboratorii dvs. rămân loiali și vă respectă profesionismul.

DRAGOSTE: Viața Balanțelor care nu sunt în­tr-un cuplu stabil poate fi incredibil de tumultuoasă, chiar violentă. Nu vă angajați în nicio poveste, cel puțin până pe 17. Amintiri vechi pot ieși violent din subconștient, generând conflicte.

SĂNĂTATE: Luna plină din 24 vă poate afecta funcțiile digestive. Mobilitatea vă crește după 23, dar exercițiile ar trebui făcute cu moderație.

SCORPION

Confruntări aprige

Dacă în prima jumătate a lunii se ivesc cir­cumstanțe care pot necesita o mutare ne­pre­văzută, vedeți ce puteți face, ca să amânați ac­țiunea, măcar undeva după 16. Verificați de aseme­nea cu atenție starea rețelei electrice în noua și ve­chea locuință. Un alt scenariu prevede confruntări aprige cu membri tineri ai fa­miliei (cel mai pro­babil bărbați), care ar trebui evi­tate, măcar până pe 17. Acestea din urmă se refe­ră la decizii care im­plică întreaga familie. Opiniile diferi­ților membri sunt cel mai pro­babil di­ver­gente. Între 17 și 23, se pot purta însă unele discuții produc­tive.

BANI: O parte dintre aceste dis­cuții vizează negocierea unor sume de bani care s-ar cuveni unor rude de gra­dul doi și trei (între 6 și 16). Ulterior, și anu­me până pe 23, poate fi vorba despre valo­rificarea unor resurse familiale.

CARIERĂ: Ideea este să faceți față solicită­rilor curente care se ivesc vrând-nevrând, pentru că în familie și acasă se întâmplă atâtea, încât nu aveți energie de investit în carieră.

DRAGOSTE: Cu excepția cuplurilor de Scor­pioni, care se mai pot autoamăgi cu privire la un amor, la cei născuți în primul decan situația se sta­bilizează.

SĂNĂTATE: Cei care se știu cu probleme de ten­siune arterială ar trebui să evite consumul de alcool sau băuturi energizante, mai ales în preajma datei de 9.

SĂGETĂTOR

Evitați agitația

Ideal ar fi să evitați călă­toriile lungi cu mașina, deoarece există riscul să nimeriți în busculade incontrolabile, în care nu vă ajută calitățile de bun șofer. Vă sfătuim de asemenea să nu mergeți în locuri în care spiritele se pot în­cinge cu ușurință, de exemplu la meciuri sau în săli de joc, în special între 13 și 16, căci puteți să vă treziți prinși accidental într-un conflict violent. Cei de acasă vă dau un sentiment de stabilitate și căldu­ră, în mod special după 23, când discuțiile cu cei dragi sunt deopotrivă productive și afec­tuoase.

BANI: Noi contracte de muncă ar trebui să fie semnate până pe 5 inclusiv, mai ales dacă este vorba despre un nou loc de muncă. Armonia din­tre Marte, planeta guvernatoare a acestui an, și Venus în Capricorn, face ca acest început să fie de bun augur.

CARIERĂ: La serviciu domnește o bună în­țelegere între colegii care au idei și cei care știu să le pună în practică. Dar sunt și câteva zile mai tensionate, de exemplu între 9 și 12, și apoi în jurul datei de 27.

DRAGOSTE: Priviți cu atenție așa-zisele co­in­cidențe, care pot ascunde un sens mai profund, atunci când încercați să descifrați anumite lucruri care vă dor în relația dvs. de iubire.

SĂNĂTATE: Cu puțină atenție acordată sistemului osos, cu precădere genunchilor și coap­selor, mobilitatea dvs. se poate îmbunătăți.

CAPRICORN

Susținere unanimă

Nu aveți cum să nu vă simțiți bine în pielea dvs., acum, că Pluton v-a părăsit (temporar) semnul. Nu mai luați lucrurile în tragic. Ați rămas flancați de campionul în ale comunicării, Mercur, până pe 5, iar Marte, guvernatorul acestui an astro­logic, până pe 13, și micul benefic Venus, vă ajută să vă transmiteți cu claritate și inteligență ideile și intențiile, să luați hotărâri asu­mate, găsind, de asemenea, calea diplomatică de a vă apropia de toți cei cu care vă veți asocia. Sim­țiți de asemenea că cei din anturaj vă validează și vă susțin în special după 19.

BANI: Multitudinea de planete care se înghe­suie în Vărsător ar putea să vă afecteze faimoasa dvs. gândire stra­te­gică. E de dorit să rezistați la impulsuri intem­pes­tive, căci socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.

CARIERĂ: Puteți discuta cu prietenii, începând din 17, în cazul în care aveți de ales între mai multe opțiuni.   

DRAGOSTE: Nu contează că se leagă încet, con­tează să se lege bine lucrurile. Nu vă lăsați dați peste cap de niște situații sau sentimente ciudate, care vă copleșesc către sfârșitul lunii.

SĂNĂTATE: În prima jumătate a lunii, tan­de­mul Venus-Marte vă asigură un echilibru energetic bun, combinație între vitalitate și armonie a organis­mului.

VĂRSĂTOR

Obsesia afirmării

Ați avea nevoie de vreo doi-trei consilieri pentru a vă lămuri ce aveți de făcut în nu­me­roasele situații care vă asaltează din toate păr­țile, toate urgente. Mulți dintre dvs. sunt mânați de o nevoie aproape obsesivă de afirmare, pe care nu au simțit-o până acum. Niciodată! E bine să cana­lizați aceste porniri în discuții, ceea ce puteți face cu ajutorul lui Mercur începând din 6, dar nu și între 14 și 16, când vine peste dvs. agresivul Mar­­te și conversațiile pot degenera. Din 17 înce­pând, cu Venus ca mediatoare, vă mai liniștiți și vă faceți mai ușor înțeleși.

BANI: Acțiunile întreprinse până acum au echilibrat balanța. Continuați în același fel, fără a vă lansa în contracte noi în preajma datei de 9, și în cheltuieli, în jurul lui 27.

CARIERĂ: S-ar putea să nu știți că în spatele scenei aveți parte de persoane care vă apreciază. Asta se întâmplă până pe 16. Ulterior, în special din 22 încolo, evitați familiaritățile față de șefi.

DRAGOSTE: Nu suportați nici măcar ideea ca cineva să vă restricționeze în vreun fel. Vă doriți eventual, după 16, ceva gen prietenie cu beneficii și fără obligații.

SĂNĂTATE: Un regim de viață echilibrat, în­tre mișcare și o alimentație corectă, pe care să-l urmați cu strictețe până pe 16, vă va menține în formă.

PEȘTI

Vise profetice

De când a intrat Pluton în Vărsător, luna trecută, întreaga dvs. atitu­dine față de viață a în­ceput să se schimbe. Plane­tele care i se alătură luna aceasta (în număr de patru, plus Luna nouă din 9), vă pot aduce vise neobișnuite, dintre care unele pot fi de-a dreptul pro­fetice. Nu uitați să le notați. Pentru a vă men­ține echilibrul în această perioadă, ar fi de dorit să aveți, pe lângă prieteni (care vă sunt aproa­pe, mai ales după 16), un men­tor sau un ghid spiritual, care să vă susțină. Peștii născuți în pri­mul decan se adaptează mai ușor schimbărilor.

BANI: Aveți în continuare impresia că sunteți la cheremul unor situații incontrolabile, dar se poate să fie vorba doar despre vechi temeri trezite de pierderi suferite în trecut.

CARIERĂ: Încercați să aflați de la prieteni, care sunt mișculațiile ce se petrec fără știrea dvs. Nu vă alăturați însă celor care discută pe această temă în secret, măcar până pe 16. Infor­mațiile cele mai importante vin ulterior.

DRAGOSTE: Nu vă gândiți la ce poate face perechea dvs., ci la ceea ce puteți face dvs. pentru cuplu. E normal ca, mai ales cei născuți la începu­tul zodiei, să preia mai multe responsabilități, mai ales dacă în trecut lucrurile au stat invers.

SĂNĂTATE: Încercați să nu vă dereglați ciclul veghe-somn, căci vă va fi foarte greu să îl recâștigați.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian