
Zahărul alb, rafinat, este cancerigen. Pentru a scăpa de acest produs sintetic, se prepară cel mai bun înlocuitor: zahărul invertit. Acesta se folosește atunci când nu avem miere.
* Ingrediente: 1 kg zahăr alb, 450 ml apă, 1 linguriță acid citric (sare de lămâie).
* Mod de preparare: se fierb toate ingredientele de mai sus la foc domol timp de 10 minute. Cu o lingură de lemn nouă se colectează spuma care se ridică la suprafață, în permanență. În felul acesta se obține un amestec de două monozaharide (glucoză și fructoză), cu putere de îndulcire dublă față de zahărul obișnuit. Conținutul de acid citric din zahărul invertit îl face să prevină anumite maladii. Prin acidul citric, zahărul invertit sporește asimilarea calciului în intestine, contribuie la combaterea și vindecarea rahitismului, previne formarea calculilor renali, dizolvă sărurile acidului uric și are proprietăți antiinfecțioase. Nu favorizează apariția cancerului, ca zahărul alb.
ANA Z. – Brașov
“Sufăr de steato-fibroză hepatică gr. III” (Răspuns pentru ȘERBAN – Buzău)
Stimate cititor, mai întâi trebuie să priviți acest virus cu respect, pentru că veți trăi împreună până când se vor descoperi metode sau medicamente ce-l vor eradica. Deocamdată, analizele vă spun numai dacă afecțiunea a intrat în stadiul cronic. Trebuie să învățați ce vă face rău, iar dacă doriți să vă simțiți mai bine, urmați recomandările medicului și ale celor care cunosc regimul alimentar și fitoterapeutic potrivit. Ați văzut și dvs. că de sărbători, la masă cu cei dragi, dacă mâncați preparate din porc și ciocniți un pahar, intrați în suferință. Încercați să faceți o cură cu arginină buvabilă, cu colaborarea medicului de familie, sau internați-vă într-un spital și solicitați perfuzie cu această substanță. Vă veți simți excepțional! Și ce ați făcut dvs. este foarte bine. Numai că trebuie să descoperiți unde greșiți. Regimul alimentar este important în proporție de 80%. Brânza de vaci trebuie să fie pe primul loc, ciorbele de zarzavat acrite cu borș, mere coapte, pâine neagră prăjită, cartofi fierți, iaurt, mămăligă cu brânză, 200 g pește fiert (de două ori pe săptămână), salate din morcov, măr, varză albă – acrite cu lămâie sau iaurt (atenție la sare, trebuie cât mai puțină), banane. Nu aveți voie prăjeli, grăsimi, coloranți alimentari, conservanți, preparate din borcane, murături, alcool sau tutun. Toate alimentele să fie cât mai proaspete și mai aproape de starea naturală. Beți ceaiuri. Vă recomand ceaiul hepatic de la Plafar. Ceai de Rostopască (Chelidonium majus) – infuzie din 1 linguriță rasă de plantă uscată la 350 g apă, se bea cu jumătate de oră înainte de mesele principale, de trei ori pe zi. În cazul dvs. trebuie să vă internați de două ori pe an și să faceți analize ori de câte ori vă recomandă medicul de familie. Ce v-am scris nu exclude tratamentul supravegheat de medic. Fiți sigur că veți reuși să vă simțiți mai bine, dacă vă veți odihni cât mai mult, veți avea grijă să nu consumați alimente interzise și veți deveni propriul dvs. medic.
VALERIA – Brașov
“Fetița mea suferă din cauza unor scurgeri nazale foarte urâte și abundente” (Răspuns pentru DANIELA – Suceava)
Am avut și eu o problemă de genul ăsta – o rinită alergică care a dat în infecție nazală. Nu am putut respira ani de zile… În momentul acesta nu mai am nici o problemă, și asta datorită unei bătrâne pe care am întâlnit-o într-un tren, odată, când făceam naveta, în studenție.
* Iată rețeta: se face inhalație cu ceai de Mușețel concentrat (infuzie) și vreo 4-5 linguri cu vârf de sare (toate într-o oală destul de mare), în fiecare seară, timp de o oră, fără întrerupere. Mușețelul combate infecția, iar sarea stopează secreția. În orice caz, se poate continua și o lună de zile, până la dispariție. Leacul acesta e foarte bun și pentru sinuzite și rinite alergice. De asemenea, o vacanță de vară pe malul mării face minuni. Sper să vă faceți bine!
CĂTĂLINA – Sibiu
“Cum se poate trata sindromul Rendu-Osler?” (Răspuns pentru CONSTANTIN – com. Milcov, jud. Vâlcea)
Maladia Rendu-Osler sau teleangiectazia familială constă în dilatații ale vaselor mici de sânge cu perete cu structură anormală, ceea ce le conferă fragilitatea care produce sângerările frecvente. Este o boală transmisă genetic, deci o predispoziție a întregului organism. Ca să poată fi stabilit acest diagnostic, trebuie să existe doi factori: prezența bolii în cadrul aceleiași familii la mai mulți membri, precum și conformația specifică a vaselor de sânge, cu dilatațiile respective. De obicei, este afectată nu numai mucoasa nazală, dar și circulația cutanată, la nivelul pielii existând o mulțime de mici vase de sânge vizibile ca o rețea. Indiferent dacă diagnosticul mamei dvs. este sau nu acesta, e posibil ca predispoziția la hemoragii pe care o are să fie controlată cu ajutorul unui tratament homeopat, completat și cu acupunctură. Vă recomand, între timp, o infuzie dintr-un amestec din următoarele plante: Năpraznic, Crețișoară, Salvie, Coada-calului, Coada-șoricelului, Cinci degete, Traista ciobanului, Sânziene galbene, Pătlagină, Păpădie. Plantele se lasă la infuzat 30 minute. O linguriță de amestec la o cană de apă). Se beau 2-3 căni pe zi, trei săptămâni pe lună, timp îndelungat. Vă mai recomand o cură de primăvară cu sevă de mesteacăn. Spor la treabă și multă sănătate!
CARMEN – București
“Nepoțica mea are psoriazis palmar” (Răspuns pentru VASILE – Orșova)
Stimate domn, după cum se știe, psoriazisul este o afecțiune fără vindecare, dar urmând un tratament corect, perioada de remisiune se mărește. Eu vă propun să încercați un tratament exclusiv naturist, care a dat rezultate în toate formele de psoriazis.
* Uz intern: 30 de picături de Bitter suedez, în 50 ml de apă, de două ori pe zi, cu 30 de minute după mesele principale. La adulți, doza este de o linguriță de Bitter suedez, de trei ori pe zi.
* Ux extern: un amestec din uleiuri de In și Rapiță, în părți egale. Se unge zona afectată de două ori pe zi – dimineața și seara. Alimentația să fie cât mai naturistă, fără băuturi acidulate și acrituri. Multă sănătate nepoatei dvs.!
FLOREA B. – Olt