Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru VILMA – Sfântul Gheorghe, F. AS 1584: „Nepotul meu suferă de boala Duhring”

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752.30.45.36, 0746.01.76.60, e-mail: [email protected], www.drnwabudike.ro

Dermatita herpetiformă – Maladia Duhring este o boală autoimună rară. A fost descrisă pentru prima dată în 1884 de derma­to­lo­gul american Louis Adolphus Duhring, unul dintre primii profe­sori de dermatologie din acea țară (am publicat recent o lucrare de istoria dermatologiei, pentru co­me­morarea a 110 ani de la moar­tea sa). Unii consideră boala Duhring a fi o manifestare cuta­na­tă a bolii celiace, fiindcă pacien­ții manifestă o intole­ran­ță intestinală la gluten.

Cauza bolii este ne­cu­noscută. Există o le­gă­tură genetică certă. Stresul, lipsa alăptării au fost cauze presupuse, dar nedovedite. De ase­me­nea, consu­mul ali­men­telor bogate în iod ar putea crea o proble­mă pentru cei cu această maladie.

Factori favori­zanți: • o boală celiacă la o ru­dă apropiată, dia­bet tip 1, tiroidită auto­imu­nă, sin­droame Down, Turner și Williams, colită (infla­mația colo­nu­lui), poliartrită reumatoidă, miastenia gra­vis, ex­pu­­ne­re la iodură de potasiu și la sub­stanțe folosite pentru curățenie.

Manifestări clinice

Boala se manifestă cu următoarele simptome:

• Erupție constituită din vezicule (leziuni pline de lichid, mici, sub 1 cm diametru), adesea grupate (de unde vine numele „herpetiform”), care se și di­seminează centrifug.

• Papule și mici placarde localizate prepon­de­rent pe membrele inferioare, superioare și zonele fe­­siere. De obicei, fața, ceafa, palmele și tălpile sunt scutite.

• Prurit intens.

Complicațiile bolii

• Afectarea oaselor și a dinților – pacienții pre­zin­tă risc de osteopenie/osteoporoză, deteriorarea smal­țului dinților și carii.

• Malnutriție cauzată de boală și de dietă strictă.

• Tulburări cardiace.

• Intoleranță la lactoză.

• Tulburări de fertilitate – rezul­tând din lipsa de vi­tamine.

• Risc sporit de limfom.

• Tulburări neu­ro­logice – ne­uro­pa­tie periferică, epi­lep­sie.

• Afte bucale.

Tratamente na­tu­riste:

• Evitarea ali­men­telor ce conțin gluten. De reținut că unele preparate ar putea să conțină glu­ten în cantități mici (ex. cos­me­ti­ce, conservanți din medicamente și ali­men­te, unele supli­mente na­turiste, pas­tă de dinți etc. O dietă fără gluten poate reduce riscul de dezvoltare a limfomului.

• Evitarea alimentelor ce conțin iod în cantități mari.

• Evitarea alcoolului.

• Evitarea fumatului.

• Mișcarea fizică – dă organismul un tonus bun.

• Stresul trebuie evitat, chiar el ar putea contri­bui la tulburări intestinale.

• Yoga, meditația înlătură stresul și pot ajuta la vindecarea diverselor boli cutanate.

• Suplimente de vitamine, în special vitami­na D.

• Băile cu pudră de ovăz pot calma pruritul.

• Plante medicinale – aplicările locale cu Găl­be­­nele (Calendula), Aloe vera, unt de shea (Vite­llaria paradoxa) pot ajuta la vindecarea lezi­unilor cu­tanate.

• Plante medicinale administrate intern – Mu­șe­țel (Chamomilla), Turmeric (antiinflamator).

• Probiotice – reinstaurarea echilibrului micro­biomului intestinului poate contribui la ame­lio­rarea simptomelor.

• Acupunctura – este un tratament important îm­potriva pruritului și a tulburărilor intestinale.

• Homeopatia – este o soluție excelentă pentru această boală. Un pacient tratat homeopat de mi­ne s-a vindecat de boală și duce o viață normală. Am publicat cazul într-o revistă de specialitate.

• Grupuri de sprijin – sunt foarte utile, fiindcă ofe­ră un sprijin psihologic pacienților, care este foarte important la o astfel de boală.

Boala Duhring (der­matita herpeti­for­mă) – este o tulburare gravă, cu complicații severe. Dacă sus­pec­tați că poate fi vor­ba de ea, vă sfă­tu­iesc să consultați de urgență me­di­cul.

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

„Mama mea are mâncărimi intense ale scalpului” (Răspuns pentru CORINA, F. AS nr. 1587)

În cadrul Departamentului de Cercetare-Dez­vol­tare Imunyze se obţin produse 100% naturale, utilizate cu succes în astfel de patologii. Aceste pro­duse fac par­te din gama Imunyze şi au la bază imu­no­globulinele Y de tip aviar, precum şi alţi factori imunomo­du­latori. Recomandăm aplicarea so­lu­ției șampon Imu­nyze Hair Sham­poo 250 ml, care re­pre­zintă o for­mulă revoluţionară, realizată pe baza com­binării de ingrediente ac­ti­ve naturale şi bi­o­lo­gi­ce, cu efec­te remarcabile a­su­pra scalpului. In­gre­­dientele conţi­nute conferă pro­du­sului proprietăţi antimicrobiene şi cica­trizan­te, acesta fiind un ade­vă­rat antibiotic na­tu­ral, deo­sebit de efi­ci­ent împo­tri­va unor bac­terii şi ciu­perci. În compo­nen­ța pro­du­sului se află și bisabolol natu­ral, folosit de mult timp pentru be­neficiile sale anti-iri­tante, anti­in­­fla­matorii și de refacere a zonelor afectate. Produsul se poate apli­ca o dată la trei zile, până la vindecarea totală a zonelor afectate.

Multă sănătate!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788.23.38.73, 0258.86.56.77

„Este indicată puncția la rinichi pentru diagnosticarea glomerulonefritei?” (Răspuns pentru IULIANA – Chișinău, F. AS nr. 1587)

Pentru diagnosticarea acestei afecțiuni sunt suficiente analizele medicale. Puncția nu vă ajută cu nimic și este probabil să existe și mici inconve­ni­ente. Este ca și cum ați merge la vânătoare de po­târnichi cu tunul. Indiferent de situație, argila „ALGO” vindecă rinichii în câteva luni, luând 150 g argilă pe zi.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745.13.75.37, e-mail: [email protected]

Tratament profilactic pentru OSTEOPOROZĂ

În cadrul laboratorului farmaciei”Aroma-tis” din loc. Coșna, jud. Suceava, am conceput și pre­parat un produs naturist pentru prevenirea și tratarea osteo­po­rozei. În principal, pre­paratul are menirea de a preveni de­clan­șarea și evoluția acestei sufe­rințe, care nu se mai adresează numai vârstei a treia, ci a început să afecteze și per­soa­ne de vârsta a doua și au apă­rut și pa­cienți tineri, „mușcați” de acest duș­man tăcut dar tenace al sistemului nostru osteo-articu­lar, dușman care acum 100 de ani nu exista decât ra­ri­sim, și doar în rândul funcțio­na­rilor și al elitei bo­gate, care nu făceau efort fizic și aveau un regim ali­men­tar bogat în proteine și grăsimi de origine ani­ma­lă. Acum, în secolul 21, marea majo­ritate a populației este cople­șită de feno­me­nul de sedentarism, iar acce­sul la hrana super­bogată în proteine și grăsimi de origină animală e liber, fără restricții. În prezent, mai avem o cauză importantă care favorizează apariția osteo­porozei, și anume – fenomenul de depleție (di­mi­nuare) a sub­stanțelor minerale din oase, din cauza excesului de zahăr, în special din băuturile carboga­zoa­se dulci, așa-zisele băuturi energizante, pline de colo­ranți și de sub­stan­țe chimice, care formează aces­te „gunoaie gus­toa­se” precum sucurile de tip cola, care, prin consumul lor frecvent, duc la pierderea cal­ciului și a altor substanțe minerale din oase. Prin ur­mare, osteoporoza având o cauză alimen­tară, regi­mul alimentar trebuie schimbat în proporție de 80%. Acest lucru presupune adoptarea unui stil de hrană prepon­de­rent vegetarian și chiar a unui stil nou de viață, în care comoditatea și se­den­tarismul trebuie abandonate și trebuie trecut la mișcare fizică zilnic, cel puțin 60 de minute.

Preparatul nostru are următoarea compoziție:

Stronțiu citrat; Siliciu organic; Magneziu car­bonic; Calciu carbonic; Vitamina K2; Vita­mi­na D3; Vitamina B12; Vitamina B6; Vitamina C; Acid Hialuronic; Glucozamină; Condroitină; MSM; Turmeric pulv; Colagen; Ceai verde pulv; Trifoi roșu pulv; Coada calului pulv; Salvie pulv; Morcov rădăcină pulv; Spanac pulv; Castan dulce fructe pulv; Coacăze negre pulv; Muguri de brad pulv; Viță-de-vie sâmburi pulv; Ulei volatil de brad.

Preparatul stimulează absorbția și depunerea sub­­stanțelor minerale, în special a calciului în oase, fire de păr, unghii, dinți, piele. Despre pre­paratul contra osteoporozei găsiți detalii legate de modul de admi­nistrare și preț pe site-ul „Aroma-tis.ro” sau la tel./ WhatsApp 0745/13.75.37

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian