Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vești bune despre România

• O știre bună o atrage pe alta. Că sunt din economie, din cultură sau sport, efectul este același. Citiți selecția noastră de mai jos și convingeți-vă dacă este adevărat! •

Andre Agassi și Steffi Graf vin la Cluj!

Marile legende ale tenisului mondial André Agassi și Steffi Graf, care formează un cuplu indestructibil și în viață, vor veni pentru prima dată în România, în vara acestui an, la a cincea ediție a Sports Festival de la Cluj-Napoca! Cei doi vor evolua pe teren, în cadrul unui meci demonstrativ de tenis, pe 15 iunie 2024, în BT Arena. Adversari le vor fi doi dintre cei mai buni tenismeni români din toate timpurile, Simona Halep și Andrei Pavel. Evenimentul de la Cluj va fi și o șansă pentru publicul român să o vadă din nou jucând tenis pe Simona Halep, după aproape doi ani de suspendare, sub acuzația de dopaj.

Transylvania Open, cel mai bun turneu WTA din lume

Nu e singura știre bună din sport care vi­ne de la Cluj. Turneul WTA250 Transylvania Open tocmai a fost vo­tat de jucătoarele din circuitul feminin drept cel mai bun tur­neu de categoria sa din lume, pentru al doilea sezon consecutiv. Până să se delecteze cu jocul lui Steffi și al Simonei, publicul de la Cluj va putea vedea tenis de calitate, între 3 și 11 februarie a.c., la noua ediție Transylvania Open. Nume precum Karolina Pliskova (fost număr 1 mondial), Anastasia Pavlyuchen­kova (finalistă Roland-Garros în 2022), Tatjana Maria (semifi­nalistă Wimbledon 2022), Martina Trevisan (semifinalistă Roland-Garros 2022) sau românca Ana Bogdan, se regăsesc pe tabloul principal.

Bianca Boeroiu, Premiul Emmy pentru machiaj

Bianca Boeroiu la Gala Emmy

Bianca Boeroiu, unul din­tre cei mai cunoscuți make-up artiști români, a câștigat Premiul Emmy pen­tru cel mai bun machiaj con­tem­poran, pentru munca depusă în producția seria­lului „Wednesday”, regizat de Tim Burton, produs de Netflix și filmat în Româ­nia. Bianca Boeroiu a fost prezentă la gala de decernare a Premiilor Emmy Creative Arts, unde „Wednesday” a primit patru statuete Emmy, cunoscute drept cele mai importante premii în televiziune. Bianca Boeroiu a rea­li­zat machiajul pentru numeroase producții ro­mânești, printre care „Aferim!”, „Eu când vreau să fluier, fluier”, „Câmp de maci” și „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”.

Actorul Constantin Chiriac, premiat la New York

Actorul Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) şi directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, a primit zilele trecute, la New York, cea mai înaltă distincţie a International Society for the Performing Arts: The Angel Award. „E o recunoaştere a ceea ce Festivalul înseamnă pentru Sibiu, pentru România, pentru Europa şi pentru lumea întreagă. În motivaţia juriului este menţionată tocmai această recunoaştere a forţei, a impactului internaţional în zona creaţiei, a miracolului, a legăturilor şi a diversităţii şi dialogului între cultură, educaţie, cercetare şi ceea ce înseamnă ţinta noastră importantă – publicul”, a declarat Chiriac. FITS e considerat cel mai mare festival al artelor spectacolului din țară şi unul dintre primele trei de acest fel din lume.

Autostrada Transilvania, la final

Autostrada Transilvania pe sectorul Cluj – Târgu Mureș

La finele anului trecut, a fost deschisă traficului rutier ultima porțiune lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca, de pe Auto­stra­da Transilvania. Sectorul de 15,7 km dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost inau­gurat cu aproape 9 luni înainte de termen, un nou „record național” în materie de inau­gurări anticipate. Din acest moment, șoferii pot să circule neîntrerupt pe autostradă din zona aeroportului din Târgu Mureș, până după Cluj-Napoca, la Nădășelu, în nord-vestul municipiului. „Constructorii Stra­bag și Geiger au rupt toate normele și au sta­bilit un record național: inaugurarea unui sector de autostradă cu 9 luni înainte de termen”, scriu specialiștii de la Pro Infrastructura.

Și sudul stă bine: un nou tronson din „Autostrada Ford”

Lucrări pe drumul expres Craiova – Pitești

O altă veste bună din infrastructură vine din sud, unde s-a deschis recent circulația pe încă 31,75 kilometri, între Valea Mare și Colonești, pe primul drum expres din România, Craiova – Pitești. Tronsonul 3 se adăugă Tron­so­nului 2, deschis vara anului trecut. Ast­fel, se poate circula, fără întrerupere, pe mai bine de 70 km ai Drumului Ex­pres Craiova – Pitești. Avem de-a face și aici cu o finalizare a proiectului îna­inte de termen, de data asta, meritul revenindu-i constructorului român UMB, controlat de familia Umbră­res­cu. El s-a mai angajat ca, până la sfâr­șitul anului 2024, să finalizeze și lucră­rile de pe Tronsonul 4, pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești.

Clujul, în Top10 orașe în care se trăiește cel mai bine

Dacă tot am început cu vești bune din Cluj, încheiem cu încă una despre „capitala” Ardealului. Clujul se află în Top10 orașe din Europa, în privința calității vieții. Asta arată un studiu realizat de Comisia Europeană, care plasează Cluj-Napoca în primele 10 orașe în care se trăiește cel mai bine, alături de localități din Elveția, Danemarca, Olanda, Polonia, Germania și Portugalia. Studiul ia în calcul percepția pe care locuitorii au avut-o în 2023 despre orașele în care trăiesc. 94% dintre chestionați s-au declarat satisfăcuți de nivelul de trai din Cluj. Pe primul loc în top se află Zurich-ul, cu 97%, urmat de Copenhaga, unde 96% dintre locuitorii intervievați spun că orașul lor este un loc bun pentru a trăi zi de zi.

Ciprian Rus

Jurnalist, trainer şi analist media. A debutat în 1997 şi a activat în presa studenţească până în 2001, după care şi-a continuat activitatea la „Monitorul de Cluj”, unde a fost, pe rând, reporter, editor şi redactor-şef. În 2008, a fost recrutat în cadrul trustului Ringier, ca redactor-şef al publicaţiei „Compact”, apoi ca online content manager al site-ului capital.ro şi ca redactor-şef adjunct al săptămânalului „Capital”. Din 2010 este reporter la săptămânalul „Formula AS”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian