Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Remedii cu miere

• Cu condiția să fie curată, obținută din zone nepoluate și neapă­rat românească, mierea este leacul minune al bo­lilor provocate de umezeală și frig. Un adevăr confir­mat de prezența ei glorioasă în medicina populară, în care e folosită de mii de ani •

• Remediu pentru tuse: Miere și cafea

Foto: Shutterstock

Dacă tușiți, puteți obține o alinare imediată cu miere și cafea. Combinația lor poate ușura manifestările răcelii și poate oferi celor care suferă de tuse persistentă o mai bună alinare chiar decât medicamentele clasice.

Ingrediente: o lingură de miere, o jumătate lin­gu­riță cafea instant, 1 pahar cu apă caldă

Amestecați mierea cu cafeaua și turnați peste ele un pahar cu apă caldă. Amestecați în conti­nua­re până se dizolvă complet. Se bea câte un pahar, de 3 ori pe zi.

De asemenea, o linguriță de miere de Tei, luată înainte de a merge la culcare, are un efect calmant asupra tusei induse de infecțiile căilor respiratorii superioare.

• Leac pentru durere în gât: Miere și lămâie

Ingrediente: sucul de la o lămâie, o lingură de miere polifloră, o cană de apă caldă (nu fierbinte).

Amestecați sucul proaspăt stors dintr-o lămâie cu mierea, apoi turnați apa caldă. Obțineți o li­mo­na­dă care hidratează, decongestionează și cal­mează mucoasele, anihilează microbii și grăbește vindecarea. În plus, acționează și ca tra­tament pen­tru întă­ri­rea imunității. Se beau 3 căni de ames­tec pe zi, cu în­ghițituri mici.

• Infecții și inflamații respiratorii (bronșită acută sau cronică, pneumonie, astm, sinuzită): Miere și Cimbru

Ingrediente: 300 ml miere, 50 g Cimbru uscat.

Amestecați Cimbrul uscat și mărunțit cu mie­rea, lăsați la macerat o lună, apoi filtrați. Luați câte o linguriță de amestec, de 4 ori pe zi.

• Stimularea imunității: Miere și conuri de Pin

Ingrediente: 300 ml miere, 50 g conuri de Pin.

Culegeți conurile de Pin, tăiați-le bucăți și ames­­tecați-le cu mierea. Lăsați la macerat o lună, apoi strecurați preparatul. Luați câte o lingură de miere cu Pin, de 3 ori pe zi.

• Remediu împotriva frigului: Miere și ceai negru

Ceaiul negru cu miere este o opțiune excelentă dacă sunteți în căutarea unei băuturi care să vă aju­te să evitați răceala. Vă energizează cu mai puțină cafeină decât cafeaua, sti­mulează circulația și vă încălzește în iernile reci! În același timp, se opune „asaltului” bacteriilor și virusurilor, răcelilor și gripelor specifice vremii friguroase.

Ingrediente: o linguriță miere, o lingură ceai negru, o cană de apă.

Puneți apa pe foc și, când clocotește, turnați-o peste ceaiul negru. Lăsați la infuzat între 3-5 minute, în funcție de preferințe. Când ceaiul este călduț, strecurați și adăugați mierea. Beți câte o cană, de două ori pe zi.

• Tonic al sistemului cardiovascular, dacă sunteți răciți

Următorul preparat este un tonifiant puternic al sistemului cardiovascular și sistemului nervos, în perioada când organismul luptă cu boala.

Ingrediente: 50 g frunze și flori de hrean proas­pete sau 25 g uscate, 50 g miere, 200 ml apă.

Fierbeți hreanul (planta sau răzătura) în 200 ml apă, la foc mic, timp de 5 minute. Lăsați apoi să se ră­cească și strecurați. Amestecați 100 ml din de­coc­tul obținut cu 50 grame miere și păstrați pre­paratul la rece, în recipient de sticlă, închis ermetic. Se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, după mese.

• Protecția stomacului, în perioada când se iau medicamente anti-gripă

Mierea în combinație cu merele reduc inflama­ția și acționează ca un prebiotic natural.

Ingrediente: o linguriță miere, un măr.

Consumați un măr dat pe răzătoarea fină, la care adăugați o linguriță de miere, zilnic, după masa de prânz.

• Prevenție contra răcelii și gripei: Miere și scorțișoară

Studii recente au arătat că mierea în com­binație cu scorțișoara este un remediu ideal pentru protec­ția împotriva virușilor și bac­teriilor care provoacă răceală și gripă.

Ingrediente: o lingură de miere, un sfert lingu­riță scorțișoară pulbere.

Amestecați un sfert de linguriță de scor­ți­șoară pulbere cu o lingură de miere neagră (de mană). Consumați de trei ori pe zi, între mese.

• Greață și balonare: Miere și ghimbir

Uneori, gripa e însoțită de stări de slăbiciune și greață. Mierea și ghimbirul au proprietăți digestive și antiinflamatorii.

Ingrediente: o cană apă, o lingură ghimbir ras, 2 linguri de miere.

Puneți apa la fiert și când clocotește, adăugați ghimbirul ras. Lăsați-le pe foc 3 minute, apoi la infuzat 5 minute. Strecurați și adăugați mierea. Se bea o cană de ceai, de 2 ori pe zi.

• Pentru o noapte liniștită: Miere și flori de Tei

Ingrediente: o cană de apă, o lingură de flori de Tei, o linguriță de miere.

Puneți apa pe foc și, când clocotește, adăugați florile de Tei. Lăsați la infuzat 15 minute, strecurați și adăugați mierea. Se bea o cană de ceai cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Lapte, Levănțică și miere

Ingrediente: o cană cu lapte, o lingură flori de Levănțică, o linguriță miere.

Puneți la fiert laptele, împreună cu Levănțica, pe foc mic timp de 2 minute. Lăsați apoi la infuzat 15 mi­nute, strecurați și adău­gați o lingură de mie­re. Se bea cu o jumătate de oră înainte de culcare.

• Combaterea apatiei din timpul convalescenței

Ingrediente: o linguriță miere, o cană de apă, o lingură Rozmarin.

Puneți apa pe foc și, când clocotește, adăugați Roz­marinul. Lăsați la infuzat 15 minute, strecurați și adăugați mierea. Beți câte o cană, de două ori pe zi.

• Împotriva menstruației dureroase și neregulate: Miere și Măghiran

Ingrediente: o linguriță de miere, o lingură Măghiran, 300 ml apă.

Puneți apa pe foc și, când fierbe, adăugați Măghiranul. Lăsați să dea în câteva clocote, trageți vasul deoparte și puneți capac. Peste 20 de minute, strecurați și adăugați o linguriță de miere. Se bea câte o cană de ceai de 2-3 ori pe zi, între mese.

• Leac pentru herpes (provocat de febră): Miere și propolis

Ingrediente: o linguriță de mie­re, o linguriță de tinctură de propolis alcoolică.

Amestecați mierea cu tinc­tura de propolis și tamponați acest amestec pe zona afec­tată a pielii, la primul semn al unui focar de herpes. Repetați de câteva ori pe zi, până când herpesul dă înapoi.

• Pentru protecția ficatului, afectat de medicamente: Miere și Armurariu

Ingrediente: miere, pulbere de Armurariu.

Pulberea de Armu­ra­riu se obține prin mă­cinarea semințelor de Ar­mu­rariu. Se găseș­te la magazine na­turiste și în far­ma­cii. Luați câte o linguriță de pul­be­re de Armurariu, în amestec cu o lin­gură de miere, de două ori pe zi, la distanță de o oră, înainte sau după mese. Preparatul sprijină detoxifierea și regene­rarea hepato-biliară.

• Pentru îmbunătățirea circulației periferice

Varicele și circulația periferică defectuoasă se pot ameliora cu ajutorul unui preparat pe bază de miere și ceapă.

Ingrediente: 50 g miere, 100 ml suc de ceapă roșie.

Sucul obținut din ceapă roșie cu ajutorul storcătorului electric se amestecă cu mierea. Din preparat se ia câte o linguriță de 3 ori pe zi, înainte cu jumătate de oră de fiecare masă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian