Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Tinerețe cu cafea

Foto: Shutterstock

Dacă tot ghiciți în cafea, poate aflați și câteva sfaturi de fru­musețe! Este un veritabil produs de cosmetică naturistă. Cafeina, care ne tre­­zește din ațipeală, trezește și muș­chii feței, făcându-i elastici și activi. Bani mulți nu costă, așa că merită să încer­cați.

Pentru față

Ingrediente: 1 lingură de zaț de ca­fea, 1 lingură de ulei de migdale, 1 lin­gu­ră de miere lichidă.

Mod de pre­parare: pu­neți toate in­gredientele într-un bol. Amestecați-le bi­ne, apoi aplicați mas­ca pe fața cu­ră­țită înainte. Evitați zona ochilor. După zece mi­nute, clătiți-vă cu apă rece.

Pentru ochi

Ingrediente: 1 linguriță de zaț de ca­fea, 1 linguriță de brânză de vaci moale sau de iaurt, 1 lămâie.

Mod de preparare și folosire: amestecați cele două ingrediente. Adău­gați câteva picături de lămâie. Puneți amestecul la frigider 30 de minute. Aplicați pre­pa­ratul în jurul ochilor. Lă­sați-l să acționeze 10 mi­nu­te, a­poi ștergeți-l cu un tam­pon de vată.

Obraz și gât

Ingrediente: 1 al­buș de ou, 1 lin­gură de zaț de cafea, 1 lingură de miere.

Mod de preparare și folosire: bateți albușul de ou ca pentru pră­jitură. A­dău­gați zațul și mierea. În­tindeți prepa­ratul pe gât și pe față. Lăsați să acțio­neze 10 minute, apoi spă­lați-vă. Cafeina aso­cia­tă cu albușul de ou asigură un efect de lif­ting imediat.

Pentru corp

Ingrediente: 1 lin­gură de zaț de ca­fea, 1 lin­gură de mie­re, 1 lingură de unt­de­lemn de măs­line.

Mod de preparare și folosire: ames­tecați ingredientele într-un bol mai ma­re. Aplicați preparatul pe corp, ma­sând ușor din­spre pi­cioare spre trunchi. Clă­tiți-vă. Se repetă de două ori pe săptă­mână. Pro­prietățile hidratante ale mierii și ale uleiului de măsline asociate cu vir­tuțile exfo­liante ale za­țu­lui de cafea netezesc po­rii, drenează și tonifică pie­lea.

Colorant ușor pentru păr

Ingrediente: 2 linguri de zaț de ca­fea.

Mod de folosire: după ce vă spă­lați părul cu șam­­pon, frecați-l cu zaț de ca­fea, apoi clătiți-vă bine. Pe măsură ce-l folo­siți, to­nifică cu­loa­rea na­tu­rală a pă­rulul închis (de la șaten la ne­gru).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian