Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Înviorare de primăvară

• Ten ofilit, expresie tris­tă… Nu este totul pier­dut! Cu câteva ges­turi simple și două-trei trucuri cos­me­tice, în câ­teva minute n-o să vă mai re­cunoașteți •

1. Treziți-vă pielea

Foto: Shutterstock

În zilele când tenul arată rău, re­nunțați la demachiajul cu lapte de față, în favoarea unui peeling care să con­țină eventual și par­ti­cule de nisip (în comerț există o ofertă cât se poate de generoasă). Întindeți pro­dusul pe față, masați-l, apoi clătiți-vă abundent. E o soluție eficientă de îm­prospătare a obrajilor. Terminați cu o clătire cu apă minerală rece. Tonifiază (la fel de efi­cient este și procedeul pe care vi l-am recomandat repetat la ru­brica noastră de frumusețe: spălatul cu apă fierbinte și foarte rece – de 30 de ori).

2. Vitalizați-vă obrazul

Practicați un masaj ușor. Chiar și uscat, fără cremă. Făcând sângele să urce la suprafață, el împlinește trăsă­tu­rile, ne face să arătăm bine, opti­mi­zează pătrunderea produselor de în­gri­jire a feței. Deci: pișcături, alunecări la­terale sau simple apăsări, vreme de 10 minute, vor avea un efect surprin­zător. Important este să acționați cu blân­dețe, fără să brutalizați pielea.

3. Ochi dulci

Cu două tampoane de vată îmbi­bate cu apă de Trandafiri, de Tei sau de Mu­șețel, sau prin aplicarea unor pli­cu­lețe de ceai, opărite și apoi ținute la ghea­­ță, pungile de sub ochi se de­zum­flă imediat. La fel de eficientă este o lin­guriță ținută în congelator. Apli­ca­ți-o pe umflături cu partea bombată și ma­­sa­ți-le ușu­rel.

4. Privire luminoasă

Aplicați pe sub ochi, în zona obiș­nuită a cearcănelor, un fond de ten mai deschis sau un creion corector. Ca fard de ochi, renunțați la culorile violente sau strălucitoare, în favoarea celor naturale și pastelate. Preferați der­matograful și nu eye-liner-ul. Alegeți rimelul maro, nu negru.

5. Mere roșii în obraji

O dâră subțire de roșu pe obraz – roz pal sau în culoarea caisei – creează o imagine proaspătă, de sănătate. Apli­cați fardul ușor, pe pomeți, către tâm­ple. Nu e voie să se observe de­marcații fa­ță de restul obrazului, așa că estom­pați cu vârful degetelor.

6. Un surâs de adolescentă

Decât să vă machiați complet (ochi, buze, pomeți), puneți accent doar pe buze, cu ruj în culori deschise și vesele, dar neapărat transparente (gloss), pentru a aduce lumina în ansamblul obrazului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian