Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dieta retro

– Cum slăbeau frumoasele doamne de altădată –

• Siluetele lor, trase ca prin inel, au rămas în fo­to­gra­fii de epocă și reviste. O grație obținută ușor, fă­ră să mori de foame •

* Mâncați ușor

Foto: Shutterstock

Este un remediu simplu și foarte eficient: feriți-vă de farfuriile pline-ochi și de mâncăruri îne­­cate în sos. Mâncați carne doar o dată pe săptă­mână, duminica, în rest, votați cu supele de le­gume cu orez, cartofi fierți, salate de verdețuri și fruc­te. Mâncați încet, puțin, și veți pierde în gre­utate ușor.

* Renunțați la mâncatul între mese

„Îți strici pofta de mâncat la masă”, spuneau bu­nicile noastre, când ne vedeau ciugulind. Con­sumul de trei mese echilibrate pe zi era văzut ca o regulă de bun-simț, care asigu­ra apor­tul nutrițional, dar păstra și si­lueta. Acum ne-am obișnuit să mân­căm la întâmplare, tot ce găsim, pe oriunde apucăm, pe tot par­cursul zilei, fără a avea mese echilibrate în mod co­res­punză­tor. Iar ciugulitul îngrașă.

* Fără pâine

Când doreau să poarte, cu o oca­zie specială, o rochie cu un număr sau două mai mică, bunicile noastre renunțau la pâine, paste, prăjituri și alte făinoase, cu câteva zile înainte de eveniment. Talia se subția ca trasă prin inel, iar rochia venea ca turnată.

* Nu mâncați după ora 19

Că mâncatul seara îngrașă se știe de când lumea. Focul metabolismului scade și fără arderi, caloriile se transformă în grăsimi. Ideal este ca ultima masă să fie ușoară și luată la orele 18-19, astfel ca, peste noapte, organismul să se poată reface. Programul „mănânci 8 ore și postești 16” este cea mai la modă dietă de slăbit.

* Fructe pe post de desert

În locul unei prăjituri sau al unei felii de tort, consumul fructelor crude sau sub formă de compot fără zahăr este un obicei bun, care vă va permite să pierdeți mai repede kilo­gramele nedorite. Fructele conțin zaharuri naturale, apă și fibre, ceea ce le face un înlocuitor excelent pentru desert atunci când o persoană care vrea să slăbească are poftă de ceva dulce.

* Stingeți foamea cu apă

Când vă încolțește „foamea de câine”, cel mai bun mod pentru a o potoli este să beți câte un pahar cu apă rece. Are zero ca­lorii, vă hidratează și accelerează meta­bo­lis­mul.

* Spălați-vă pe dinți

Nu este doar un simplu sfat de igi­enă. Senzația de curățenie și pros­pețime pe care o simțiți după ce vă spălați pe dinți vă poate împiedica să mai mâncați cio­colată sau o felie de tort.

* Mâncați condimentat

Mâncarea condimentată are ur­mări bene­fice asupra siluetei. Con­di­mentele nu doar că trezesc me­tabolismul din lene­veală, dar și încetinesc consumul de alimente. Când gura „arde”, avem tendința să mâncăm mai încet, mai puțin, și să stingem focul cu apă, care ne „umple”.

Ingrediente naturale pentru slăbit

Pentru a-și păstra silueta, fru­moa­sele doamne de altădată apelau la ingrediente naturale, comparabile ca eficiență cu cele mai sofisticate medicamente pentru slăbit din ziua de azi.

Mere

Pentru a slăbi garantat, consumați câte un măr cu 15 minute înainte de fiecare ma­să. Pectina con­ținută în fructe are un efect imediat de scă­dere a apetitului și scade absorbția de grăsime din celelalte alimente. De asemenea, merele au ca efect normali­zarea metabolismului şi elimi­narea apei în exces din ţesuturi.

Apă cu lămâie

Două ingrediente la îndemâna oricui, apă și lămâie. Tot ce trebuie să faceți este să vă începeţi ziua cu sucul unei lămâi proaspăt stoarse, ames­tecat cu un pahar de apă la temperatura camerei. Folosiţi doar recipiente de sticlă sau de porţelan. Apa cu lămâie ajută organismul să elimine mai rapid toxinele, stabilizează nivelul de zahăr din sânge, metabolismul se întețește și se evită stoca­rea grăsimilor.

Oțet de mere

Un ajutor clasic în lupta cu kilogramele este oțetul de mere. Stimulează digestia, accelerează metabolismul şi procesele de elimi­nare. Evitați oțetul de mere industrial, în favoarea oțe­tului de mere făcut acasă (se găsește în piețe). Într-un pahar cu apă se pun 2 linguri de oţet de mere şi se bea de 3 ori pe zi, cu 30 de minute îna­intea me­selor principale.

Grapefruit

Lansată inițial de vedetele de cinema, dieta cu grapefruit sau dieta Holywood a avut mare răs­pândire în anii ‘40-’50. Grapefruitul are darul de a activa puternic metabolismul și de a mobiliza rezervele de grăsime, în special pe cea abdo­mi­nală. Înainte cu o jumătate de oră de micul dejun și de masa de prânz, consumați sucul obținut prin stoarcerea a două grapefruituri.

Pătrunjel

Pătrunjelul este o plantă care ne poate ajuta să luptăm împotriva crizelor de hipoglicemie și poftei de dulciuri, care vine odată cu ea. Totodată, Pătrunjelul fiind diuretic, combate retenția de apă. Puneți zilnic Pătrunjel în felurile de mâncare și beți ceai de Pă­trunjel, 3-4 căni pe zi.

Ceai negru

„Ceaiul de la ora cinci” (five o’clock tea) de care englezoaicele nu se lipsesc niciodată, nu are doar darul de a sta la taclale, ci este și o rețetă clasică de slăbit. Efectul asupra greutăţii se dato­rează unor substanţe care acțio­nează asupra metabolismului şi care taie pofta de mâncare. Se bea câte o ceașcă de 2-3 ori pe zi.

Ceai de Soc

A fost una dintre cele mai popu­lare rețete de slăbit de pe vremea bunicii. Florile, dar mai ales fructele de Soc dizolvă grăsimea și stimulează puternic eliminarea excesului de apă din ţesuturi. Se bea câte o cană de infuzie, de 3 ori pe zi, între mese.

Tinctură de fructe de Soc: este cea mai efi­cientă formă de administrare a Socului. Se găseşte la magazine naturiste sau o puteţi prepara ames­tecând în părţi egale fructe de Soc mărunțite, cu alcool alimentar. Se lasă la macerat două săptă­mâni, în recipient de sticlă, se strecoară, apoi se păstrează la loc întunecos şi rece. Se ia câte o linguriță de tinctură, diluată în jumătate de pahar cu apă, de 3 ori pe zi. Tratamentul e ţine între 1-3 luni. Pentru că accelerează tranzitul intestinal, poate apărea diaree. În acest caz, opriţi trata­men­tul.

Urzici

Ceaiul de Urzici este diuretic, depurativ și detoxifiant, topește rapid depozitele de grăsime. Se beau 3-4 căni de ceai pe zi, între mese.

Cartofi reci

Un alt sfat vechi de slăbit, confirmat de știință, este să mâncați cartofi fierți reci. Ei conțin un amidon rezistent, care funcționează ca materie de balast. În plus, creează o senzație de sațietate durabilă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian