
Am suferit și eu enorm din cauza hirsutismului, dar acum coșmarul a luat sfârșit. În cazul meu, problema era ereditară, moștenită de la mama, așa că doctorii nu prea îmi dădeau speranțe. Încă de la 8 ani, am observat că am ceva în plus față de colege, ba chiar și față de băieți: păr – chiar și pe față, urechi, nas, frunte, cu dimensiuni variabile, media aproximativ 2 mm. Aveam impresia că toți se uită la pilozitatea mea și eram deprimată, totul culminând cu o criză destul de gravă, pe la 16 ani. Aceasta a determinat un nou șir de analize complete (ecografii, dozări hormonale), rezultatele fiind aceleași: testosteronul aproape ca la bărbați, ovare polichistice, început de gușă. Tratamentul a durat, dar am renunțat, deoarece nu se vedea niciun efect. Nu m-am împăcat însă cu ideea că voi arăta ca o maimuță tot restul vieții și am încercat diverse tratamente naturiste publicate în revista „Formula AS”. Dumnezeu m-a ajutat și am fost vindecată cu următorul tratament: * Intern: amestec de pulberi de Năprasnic, Crețișoară, Zmeur, Mărar – 2 lingurițe din fiecare plantă, de 3 ori pe zi, administrate sublingual și apoi înghițite cu puțină apă plată. În plus, câte 1 linguriță, tot de 3 ori pe zi, din amestec de Brânca-ursului și Anason. Tinctură de Plop negru (câte 15 picături, de 3 ori pe zi), tinctură de propolis 30% – 20 de picături pe zi, precum și miere de albine. Cura cu sucuri (din „Formula AS”) m-a ajutat foarte mult (200 ml morcov, 100 ml țelină, 50 ml ceapă – se beau pe parcursul unei zile, cu mici pauze). Apă – 2 l pe zi, fără carne (doar pește), germeni de cereale, interzis tutunul, iar hrana cât mai naturală. Efectul? Părul nedorit cade singur! Pe față mai există câteva fire de păr, care sper că o să cadă și ele, chisturile s-au eliminat, iar psihic s-a produs o schimbare majoră: încredere în mine, mulțumire și zâmbet pe față. Deși cred că m-am vindecat, voi mai urma 6-9 luni tratamentul, pentru a fi sigură de rezultate. Dacă am reușit eu, sigur va reuși oricine are nevoie de remedii pentru problemele hormonale menționate. Binecuvântat fie autorul acestei rețete publicate în „Formula AS”!
IOANA – București
„Ajutați-mă să-mi salvez prietena!” (Răspuns pentru RODICA – Făgăraș)
Am 77 de ani și vin către dvs. cu o mare bucurie. Fiind cel mai fidel cititor al revistei „Formula AS”, am găsit mai multe articole de mare importanță pentru mine, dar cel mai fericit am fost găsind Rețeta pentru vindecarea metastazelor (cu unt de casă, untură, lămâie și miere), a d-nei Mirela Ardeleanu din Canada. Văzând cât este de simplă, m-am grăbit să o aplic și, după numai o săptămână, efectul tratamentului a început să se vadă. Numai Cel de Sus știe ce chin și suferință am tras cu boala mea, dar acum nu am decât cuvinte de mulțumire bunului Dumnezeu, fiindcă pe lângă metastaze, s-au vindecat și alte neplăceri, ca urinatul des, nădușeala și o constipație groaznică. Doi vecini, suferinzi de boli vechi și grave de plămâni, se simt și ei mai bine în urma aplicării rețetei, așa că îi recomand d-nei Rodica acest tratament, pe care îl reamintesc.
Rețetă pentru vindecarea metastazelor
Ingrediente: 500 g unt de casă (nesărat), 500 g untură proaspătă de casă (nesărată), 500 g miere polifloră, 500 g lămâi (cu tot cu coajă) tocate mărunt, 500 g cafea măcinată (dacă are tensiunea mărită, se vor folosi doar 250 g de cafea). Se amestecă totul (lamâile se taie în bucățele foarte mici, cu coajă cu tot) și se începe imediat tratamentul: câte o lingură de amestec, luată cu 30 de minute înaintea meselor principale. Nu se face nici un alt tratament în paralel. Această cură naturistă este bună pentru orice fel de metastază.
COSTICĂ – loc. Cumpăna, jud. Constanța
„Bebelușul meu este tot timpul balonat și are un hemangiom” (Răspuns pentru CARMEN – Brașov)
Prezența gazelor în sistemul digestiv, ca și eliminarea lor periodică, prin eructații sau flatulență, sunt fenomene cât se poate de naturale. Balonarea are două surse principale: bacteriile din intestine și aerul pe care îl înghițim odată cu mâncarea (aerofagie). Unele mâncăruri contribuie la formarea gazelor intestinale, furnizând bacteriilor producătoare de gaze substanțe nutritive. Anumite afecțiuni, cum ar fi maladia Crohn, boala celiacă, sindromul colonului iritabil sau intoleranța la lactoză pot provoca și ele un exces de gaze. Combaterea excesului de gaze trebuie să înceapă prin tratarea afecțiunii care îl produce, în cazul în care aceasta a fost diagnosticată. În lipsa unei afecțiuni determinate, este necesară identificarea și eliminarea acelor alimente care favorizează producerea gazelor și minimalizarea stărilor sau comportamentelor care favorizează aerofagia (stres, consumul băuturilor acidulate, mâncatul în grabă). În cazul bebelușului dvs., sunt de părere că cele mai bune și rapide rezultate favorabile pot fi induse de tratamentul cu infuzii din plante carminative. În acest scop puteți folosi: frunze de Anghinare – extrem de eficiente în combaterea multor afecțiuni digestive, fiind în egală măsură utile și pentru ameliorarea funcțiilor hepatice sau pentru creșterea poftei de mâncare. Pentru tratamentul fermentației intestinale, balonărilor, colicilor abdominale sau constipației, faceți o infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la o cană cu apă clocotită. Lăsați la infuzat 15 minute și apoi strecurați. Se beau 2-3 cești pe zi. Fructe de Coriandru – au proprietăți carminative, calmează durerile abdominale, înlesnesc expulzarea gazelor. Preparați o infuzie dintr-o linguriță de fructe zdrobite la o cană cu apă clocotită. După 15 minute strecurați. Se bea întreaga cantitate, pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici. Busuioc – această plantă aromatică acționează ca antiseptic abdominal, combătând balonarea. Preparați infuzia după modelele precedente. Se vor bea tot 2-3 cești pe zi. Aceleași virtuți terapeutice le regăsim în chimen, anason sau fenicul. Nu neglijați posibilitatea ca micuțul să fi dezvoltat intoleranță la lactoză, caz în care trebuie consultat medicul pediatru, în vederea stabilirii formei de alimentație (supt la sân, lapte praf sau înțărcare). Hemangiomul apărut pe brațul drept nu constituie motiv de îngrijorare. El este o anomalie, deseori congenitală, în dezvoltarea vaselor sanguine, concretizată prin apariția de pete roșii de dimensiuni variate care pot genera formațiuni tumorale de natură benignă. Tratamentul acestor formațiuni, recomandat din motive de ordin estetic, se poate aplica numai după vârsta de 6 luni. Multă sănătate și să auzim numai de bine.
Medic pensionar PAUL PITEA
„Bebelușul meu este tot timpul balonat și are un hemangiom”
Pentru tratarea hemangiomului și dispariția lui: • Ungeți-l cu suc proaspăt de Gălbenele, obținut din flori (date prin mașina de tocat), de mai multe ori pe zi. Noaptea se pune alifie de Gălbenele – sub leucoplast. • Ungeți cu sevă din frunză de Urechelniță (Iarba ciutei), tăiată pe lung. • Ungeți cu Bitter Suedez (de cel bun), dar înainte aplicați alifia de Gălbenele. • Ungeți cu alifie de Tătăneasă. • Frunze de Cedru sau Chiparos se spală, se pun într-o sticlă până la gât, se pune rachiu de 38° (Secară etc.). Se lasă 10 zile la cald. Se strecoară, se tamponează de 3-4 ori pe zi. Alt tratament foarte bun, dar mai complicat: 2 linguri tămâie bună (smirnă) mărunțită foarte fin prin mașina electrică de cafea, 2 linguri ceară albine (ceară solidă) dată pe răzătoare se amestecă bine și se adaugă 6 linguri ulei de măsline. Se pun la foc pe baie de aburi, până se topesc ingredientele. Se amestecă mereu cu o spatulă obligatoriu din lemn. Trebuie să fie ca o cremă de față. Dacă e mai tare, se adaugă ulei de măsline și se pune iar pe foc (baie de aburi). Stratul care se aplică să fie de 5 mm. Se acoperă cu tifon steril și se pune leucoplast. Nu se mai umblă la pansament 24-28 de ore. Apoi se desface, se aruncă, se face pauză 2 zile și se repetă până la dispariție. Doresc bebelușului însănătoșire grabnică și să nu mai aibă niciodată probleme!
SOFIA C. – București
„Fratele meu are fisură anală și constipație cronică” (Răspuns pentru SORIN P. – Ploiești)
Vreau să vă vin în ajutor cu o rețetă foarte bună în tratarea fisurilor anale și a hemoroizilor. Persoanele care au folosit-o și-au găsit nu numai alinarea, dar și vindecarea în scurt timp. Rețeta poate fi făcută ușor: se iau 100 g flori de Sunătoare și 250 ml alcool de 90°. Aceste ingrediente se amestecă și se lasă la macerat timp de 24 de ore. Apoi se amestecă cu 500 ml ulei de Floarea-soarelui și se pun pe baie de aburi timp de 3 ore. După aceea se strecoară, se pun în sticluțe de culoare închisă și se păstrează la frigider. Aplicați un tampon mic de pansament îmbibat cu soluție, de mai multe ori pe zi. Îl puteți ține ziua și noaptea, până la vindecare, dar schimbat des, ca să fie în permanență umed. Îi doresc fratelui dvs. însănătoșire grabnică!
CLAUDIA S. – Sebeș
„Am fost diagnosticată cu fibroadenom (benign) la sân” (Răspuns pentru CORINA S. – București)
Dragă doamnă, deoarece afecțiunea este benignă, șansele de vindecare sunt foarte mari. Folosiți în acest sens comprese cu planta Mărul-lupului de trei ori pe zi, care se țin timp de o oră, sau comprese cu tinctură din aceeași plantă. Se fac succesiv comprese cu tinctură de Mărul-lupului și aplicații cu unguent de Mărul-lupului și Gălbenele. Acest tratament este valabil și pentru noduli (indiferent de natura lor) și răni greu vindecabile. Vă doresc sănătate!
FLORICA D. – Blaj