Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CAMELIA – Ohio, SUA, F. AS 1604: „Cum pot scăpa de operația de hipertiroidie?”

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila În slujba brăilenilor și nu numai, din 1897 Tel. 0239.61.59.31, 0749.04.26.61, e-mail: [email protected]

Dragă Camelia,

Ion Bobaru

Primesc multe telefoane de la românii ce tră­iesc sau muncesc în străinătate și care se inte­re­sează de tratamentele cu plante medicinale prezentate în „For­mula AS”. În luna Martie, anul 2018, am scris un articol (pu­bli­cat în F. AS nr.1306) despre tra­ta­mentul naturist al hipertiroi­diei, cu preparate din piciorul-lu­­pului (Lycopus europeus). Ar­ti­­co­lul a fost citit de un român stabilit în America, interesat de tratament, dar n-a găsit prepa­ra­te din piciorul-lupului. A sunat la Farmacia Faltis, i-am comunicat că avem asemenea preparate și când a putut să vină în România, a ajuns la Brăila și a cumpărat tratament pentru câteva luni. Sim­țin­du-se bine, a continuat tratamentul timp de 4 ani. De menționat că tratamentul bolilor glandei tiroide (hipertiroidia sau hipotiroidia) este unul de lungă durată, așa cum este și cazul diabetului, al bo­lii cardiovasculare, al celei re­umatice, neuro­logice etc.

Piciorul-lupului (Ly­co­pus europeus) este o plan­tă erbacee, întâlnită în zo­nele umede din apro­pierea râurilor, mlaștinilor, pe marginea șanțurilor. Are tulpina înaltă de până la 1 metru, în patru muchii, dreaptă, pă­roa­să, spon­gi­oa­­să, puțin ra­mi­fi­cată la bază. În drep­tul nodurilor de pe tulpină cresc frun­ze pu­ter­nic cres­tate pe mar­gini. Forma lor se asea­mă­nă cu am­pren­ta labei pi­cio­rului unui lup. De aici și denu­mirea plan­tei. Flo­rile au petale de cu­loare albă, cu mici puncte roșii, fiind așe­za­te sub for­mă de bu­chet, la baza frunzelor. Se folosește toată partea aeri­a­nă, după uscare.

Farmacia Faltis are pre­­pa­rate de piciorul-lu­pu­lui: ceai (din care se pre­pară un decoct), pulbere diviza­tă în capsule gelati­noa­se, tinctu­ră și vin terapeutic.

Palpitațiile cardiace și pul­sul mărit, care vă de­ran­­jea­ză, sunt simptome majo­re ale hipertiroidiei. Pentru aces­tea avem pe stoc un ames­tec de tincturi care conțin sas­chiu, lăcră­mioa­­re, tal­pa-gâș­­tei, păducel. Dacă ajun­geți în România, nu ezi­tați să ne căutați.

Nota farmacistului

Răspunsul meu la în­tre­­bă­rile cititorilor este punc­tul de vedere al unui farmacist cu experiență (48 de ani de activitate farmaceutică continuă). Reco­mandările mele nu substituie însă un control me­dical și nu înlocuiesc o terapie recomandată de medicii curanți. Ele sunt terapii complementare la medicația clasică.

(Vă putem oferi și alte amănunte dacă sunați la numerele de telefoane menționate în antet.)

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788.23.38.73, 0258.86.56.77

„Cum pot scăpa de operația de hipertiroidie?” (Răspuns pentru Camelia – Ohio – SUA, F. AS nr. 1604)

Se pare că și în SUA medicii recomandă cu insistență eliminarea chirurgicală a unui organ, a cărui funcție, după operație, se trans­formă din hi­per­tiroidie în hi­po­tiroidie, și veți deveni depen­den­tă de hormoni sintetici, care au efecte adverse.

În anii 1970, în RFG, medicii recomandau eli­minarea apendice­lui la copii, considerând că acest organ este nefolositor. Studenții la medicină înva­ță acum rolul apen­dicelui: rezervă de floră diges­tivă pentru colon.

Argila „ALGO” are inteligența naturii și re­glea­ză funcția tiroidei, dacă este în hiperfuncție sau hipofuncție. Nu se recomandă consumul sării iodate.

Vă recomand să consumați 100-150 g de argi­lă „ALGO” pe zi, timp de 6-9 luni și probabil că se va rezolva și problema nodului în gât.

Argila o puteți procura ușor; avem posibili­ta­tea să o trimitem și în SUA.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. +40788/23.38.73.

Dr. Ioan Gheorghe Mărginean – Medic primar O.R.L. C.M.I. – O.R.L. „SANOMED” Sibiu, str. Dr. I. Rațiu nr. 4, Tel. 0722/73.52.72

„Băiețelul meu face otite repetate, cu complicații” (Răspuns pentru MARIA S. – Brașov, F. AS nr. 1594)

Otita medie acută supurată de care suferă bă­ie­țelul dvs. este o afecțiune caracterizată prin in­fla­mația acută a mucoasei tim­pa­nului și trompei lui Eustachio, de etio­lo­gie bacteriană sau virală, cu de­but rapid și tablou clinic zgo­motos:    du­rere, fe­bră, scurgere din ureche, hipoacuzie (scăderea auzului).

Disfuncția trompei lui Eus­ta­chio este consi­de­rată princi­palul mecanism prin care apare în    general    otita medie, trompa lui Eus­ta­chio fiind cea care asigură venti­la­rea și men­ținerea unei pre­siuni corespun­ză­toare în urechea medie. Cau­ze­le cele mai frecvente pen­tru apariția otitei supurate sunt:

• Alergia – prin procesul in­fla­ma­tor pe care îl determină duce la înfundarea nasului și la pertur­ba­rea funcției trompei lui Eustachio.

• Infecțiile virale sau bac­teriene ale căilor respiratorii su­perioare    (rino-adenoidita, amig­­da­lo-fa­ringita etc.)

• Plânsul sau suflarea in­co­rectă a nasului – favori­zează împingerea secrețiilor din trom­pa lui Eustachio, antre­nând obstru­area acesteia și ac­cen­­tuarea infec­ți­ei. O posibilă ca­u­ză în apariția otitei poate fi și „tra­ge­rea per­ma­nentă a na­su­lui” (așa-nu­mitul „sniffing”).

• Spălătura auriculară, făcută în scopul de a extrage un dop de cerumen sau un alt corp străin auricular poate ve­hicula germenii patogeni din canalul au­di­tiv extern, prin per­forația pre­exis­tentă a tim­pa­nului, produ­când astfel otita medie (a se evita pă­trun­derea apei în ureche!).

Planul terapeutic se poate schematiza astfel:

• Asanarea medico-chi­rur­gicală a focarelor infec­țioase din căile aeriene su­perioa­re (ve­geta­țiile ade­noidiene, în ter­meni populari, „polipii”).

• Dezobstrucție nazo-fa­ringiană cu instilatii na­za­le (rețetă magistrală proprie).

• Recoltarea secreției oti­ce pentru efectuarea antibio-fun­gi­gramei.

• Toaleta locală, aspirația secrețiilor, urmată de pansa­ment auricular.

• Susținerea terenului imu­nologic cu Imu­no­re­zis­tan ju­nior (extract din echinacea).

• Aerosoloterapie salină pentru evitarea recu­rențelor.

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

„Mi se cariază dinții de la rădăcină” (Răspuns pentru LAVINIA – Sinaia, F. AS nr. 1603)

Imunyze Defense 20 ml, soluție orală, conţine anticorpi cu specificitate pentru o paletă largă de mi­croorganisme. În plus, pro­du­se­le din gama Imu­nyze se caracteri­zea­ză prin activitate antimi­cro­bi­a­nă, antiinflamatoare și imu­no­­mo­du­la­­toa­re. Oral Defense, ce con­ține vi­ta­mina C, arginină, acid hia­lu­ro­nic, imunoglobulină Y avi­ară, mem­­­bra­nă cochilieră hidroli­za­­tă și ulei esen­țial de portocale, a pus în evidență multi­ple bene­ficii pen­tru sănătatea cavității bucale. Re­zul­tatele au subliniat impactul pozitiv al fiecă­rui in­gredient asupra stării de sănătate a gurii și a din­ților, precum și rolul lor în prevenirea și trata­rea afecțiunilor comune ale cavității bucale. Mod de utilizare: se administrează câteva puf-uri, de 3-4 ori pe zi, pe mucoasa orală afectată, evitându-se    con­sumul de ali­mente sau lichide timp de 1 oră după admi­nis­tra­re. Poate fi folosit şi ȋn mod pre­ven­tiv, adminis­trân­du-se câteva puf-uri de 2 ori pe zi, dimineaţa şi sea­ra, după periajul dentar, evitân­du-se, de aseme­nea, consumul de alimente sau li­chi­de timp de 1 oră. Menţionez faptul că produsele din gama Imunyze sunt naturale şi fără efecte ad­ver­se, fiind contraindicate doar persoa­nelor cu aler­gie la ou. Pentru mai multe informa­ții, contac­taţi medicii terapeuţi din cadrul Cabine­tului de Medicină Com­plementară Imunyze. Multă să­nătate!

„Cum pot scăpa de bacteria Pseudomonas aeruginosa?” (Răspuns pentru CORNELIA – Fetești, F. AS nr. 1603)

Un produs natural care vă poate ajuta este su­pli­mentul alimentar Imunyze HEALTCARE 5 ml solu­ție. Produsul este recomandat cu scop profi­lac­tic, în perioadele cu variaţii mari de tem­pe­ra­tu­ră (primăva­ra şi toamna), în sezonul rece (iar­na), cât şi în pe­rioa­dele cu risc crescut de dez­voltare a alergiilor respiratorii (precum alergia la ambrozie și polen de orice fel). Poate fi utilizat ca suport imunitar, în cazul afecţiunilor respiratorii de tip viral. Acesta este recomandat pentru utiliza­rea preventivă şi tera­peu­tică în cazul afecţiunilor respiratorii, precum răceală, guturai, amigdalită, sinuzită, laringită, bron­şită ş.a. Mod de utilizare: 1 flacon pe zi (5 ml/doză). Soluția se plimbă prin ca­vitatea bucală în tihnă și apoi se înghite. Pro­du­sul se utilizează o dată pe zi, timp de 30-90 de zile. Nu se mai consumă nimic două ore! În cazul dumneavoastră, cel mai probabil va fi necesară administrarea îndelungată a acestui produs. Pentru mai multe informații, contactaţi me­dicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Comple­men­tară Imunyze. Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian