Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Apiterapia pentru sănătatea și performanța creierului

Foto: Shutterstock

Sănătatea creierului este ingredientul secret atât pentru împlinirea țelurilor noastre pro­fesionale și sociale, cât și pentru starea de bine la care visăm. Acest organ ne ajută deo­po­trivă, să ne descurcăm în lucrurile mărunte ale vie­ții, să ținem minte unde am pus cheile mașinii, dar și să facem calcule complexe, să înțelegem ce simt cei din jurul nostru. Creierul co­piilor este un uluitor super-com­pu­ter în formare, gata să învețe, având ne­voie de stimulare pen­tru a se dez­volta. La adulți, e un centru de co­mandă care ține to­tul în echilibru, cu o condiție: să fie sănătos! La vârstnici, creierul are nevoie să-și păstreze cât mai mult funcțiile, să fie pus la trea­bă și să fie hrănit cu antioxi­danți. Cum se menține sănătatea creierului? Cum o re­câș­tigăm? Am cerut răspunsuri la aceste în­trebări d-nei cercetător Ileana Telembici, mem­bru al echipei APICOLSCIENCE, specializată în terapii cu produse ale stupului.

– Statisticile oficiale arată că circa 10% din popu­lația României suferă de afecțiuni ale cre­ierului – Alzheimer, Parkinson sau sechele post ac­cident vascular cerebral. Zona medicală de care vă ocupați, api-fitoterapia are efect și în afecțiu­nile cerebrale amintite anterior?

Ileana Telembici

– Produsele stupului, în combinație cu plantele, sunt redutabile medicamente pentru creier. În cu­rând se împlinesc 15 ani de când am încercat pri­mele formule cu lăptișor de matcă, miere, polen și ex­tracte vegetale, iar efectele nu înce­tează să ne ui­mească. Iar dacă vorbim despre afec­țiu­nile vârstei a treia, api­terapia reprezin­tă un regenerativ cere­bral incredibil de puternic. La adulți, produsele stupului sunt un catalizator de performanță, dar și un mijloc de recuperare în caz de stres, traume sau oboseală cro­nică. Iar pentru copii, apifitotera­pe­uticele sunt formula na­turală cea mai pu­ternică și optimă pentru dez­vol­tarea creierului și recu­perarea întâr­zierilor.

– În România trăiesc peste 250.000 de persoane care au suferit de accident vascular cerebral (AVC), majoritatea cu handicapuri loco­mo­torii, de vorbire sau chiar de gân­dire. Există vreo speranță pentru ei?

– O cură de 3 luni cu LĂPTIȘOR DE MATCĂ ACTIVAT este adesea miraculoasă pentru acești pacienți. Îmi aduc aminte de cazul a două vecine, mari cititoare de „Formula AS”, care după ce au citit articolul despre acest produs, l-au testat pe ve­cinul lor. Era un domn singur, care după AVC a ră­mas cu deficiențe de mers și de vorbire. Târâia un picior și putea pronunța doar o silabă. Era în aceas­tă stare de 6 ani și trăia doar cu ajutorul cunos­cu­ților, care îl ajutau. Aceste doamne i-au cum­părat, din pensia lor, trei borcane cu LĂPTIȘOR DE MAT­CĂ ACTIVAT, din care îi dădeau câte 2-3 lin­gurițe. După câteva săptămâni, a început să meargă fără să târâie piciorul afectat, să coboare scările și să iasă în fața blocului fără sprijin. Într-o zi, a ar­ticulat: „Mulțumesc!” – primul cuvânt după șase ani! După trei luni, putea să comunice clar, cu ceva sincope în vorbire, dar foarte coerent. Ulterior, a ur­mat o cură cu NEUROREVEN – special con­ceput pentru tulburări neurologice grave. Din câte știm, după doi ani este aproape complet recu­perat și chiar poate munci.

– Maladia Parkinson apare și la persoane de 40 de ani, deci foarte tine­re. Mai mult, inci­dența a ajuns la cifre ame­țitoare, circa 70.000 de români fiind afectați de această boală. Poate fi ușu­rată suferința acestor oameni cu pro­dusele stu­pului?

– În această privință, datele pe care le culegem și rezultatele pe care le avem sunt tot mai tulbu­rătoare. Primul caz observat a fost cel al unor bol­nave de 60 și 80 de ani, mamă și fiică, sever afec­tate. Mama avea spasme atât de puternice, încât nu mai reușea nici măcar să se hrănească singură, fiind complet dependentă de fiica sa. Disperată, că nici ea nu mai putea să facă față treburilor casnice, fiica a încercat o cură cu NEUROREVEN. Au luat fie­care, câte 4 lingurițe de NEUROREVEN zilnic, vre­me de un an și jumătate, fără pauza de 3 luni, pe care noi o recomandăm între cure. Rezultatul: fiica s-a recuperat atât de bine, încât nu doar că face mân­care, menaj sau spală rufe, ci poate să mun­cească în grădină, să scrie etc. Cât despre mamă, de unde se hrănea cu dificultate, doar cu paiul, a reu­șit să mănânce singură cu lingurița.

– Rezultatele par minore, dar sunt extraor­dinare pentru cei care cunosc efectele acestei boli. Aveți mulți asemenea pacienți? Care este rata de succes a NEUROREVEN în maladia Parkinson?

– Tot mai des primim relatări (inclusiv din partea medicilor cu care colaborăm) despre cazuri de Par­kinson ameliorate. De curând, am aflat de o doam­nă de 86 de ani, care putea mânca doar dacă era hrănită de cineva, având capul legat cu o curelușă. După 11 luni, tremurul capului și al mâinilor s-a re­dus atât de mult, încât poate să mă­nânce aproape normal. Despre ra­ta de succes îmi este greu să fac o estimare. Abia acum doi ani medicii au început să descopere și să pre­scrie NEUROREVEN sau APICOL 12 GAMMA, produsele noastre de bază în afecțiunile neuro­lo­gice. Am făcut demersuri pen­tru realizarea unor stu­dii clinice în centrele de în­grijiri paliative, pe bol­­navii de Parkinson. Deocam­dată, am reușit să în­che­iem studiul preclinic, cu rezultate promi­ță­toare. Îmi doresc ca la cei 79 de ani ai mei, să ajung să văd aceste studii duse la bun sfârșit. Cel mai pro­babil, rezultatele acestora vor fi o surpriză, dar și o speranță pentru mii de suferinzi!

– Produsele APICOLSCIENCE ajută și în cazuri mai simple, cum ar fi insomniile?

– Insomniile nu sunt deloc simple, dar răspund excelent la apifitoterapie. Cele mai bune rezultate le avem cu un produs realizat din miere, lavandă, tei, bergamotă și lăptișor de matcă, numit chiar „SOMN”. Are o acțiune sedativă graduală și reduce timpul de adormire, ajutând la menținerea conti­nuității fazelor normale ale somnului. Mulți clienți ne spun că după o cură de 1-2 luni, reușesc să adoar­mă fără probleme și să se odihnească perfect.

– Când spuneți că insomniile nu sunt deloc simple, la ce vă referiți?

– În primul rând, la importanța fiziologică a somnului, esențial pentru memorie, atenție și inte­ligență. Recuperarea capacității de a dormi este ade­sea critică în bolile cardiovasculare, endocrine sau ale sistemului imunitar. Dar cel mai complicat lu­cru este recuperarea somnului la cei cu oboseală cro­nică sau la cei care suferă de stres post-trau­matic. În aceste cazuri, pe lângă cura cu SOMN, recomandăm și alte formule, mult mai puternice. La persoanele epuizate, cele mai bune rezultate s-a obținut cu NEUROREVEN. În schimb, la stre­sul post-traumatic, anxietate și atacuri de panică (in­clusiv nocturne), cel mai eficient este APICOL PSIHONORM – produs ce conține sedative vege­tale foarte puternice, alături de ingrediente api­cole.

– Ce soluții aveți pentru persoanele care au consumat sau consumă alcool ori diverse stupe­fi­ante, confruntându-se cu probleme grave de somn?

– Din păcate, există mulți consumatori de dro­guri și de alcool care apelează la noi, în căutarea unor soluții împotriva insomniilor care îi macină. Medicii cu care colaborăm recomandă scheme complexe, din trei produse: LĂPTIȘOR DE MAT­CĂ ACTIVAT, NEUROREVEN și APICOL 12 GAMMA – care administrate împreună au rol de sti­mu­lare a celulelor stem adulte și de regenerare. S-au dovedit foarte utile, deoarece scoarța cerebrală a persoanelor care au consumat stupefiante trebuie să fie stimulată, ca să elibereze din nou așa-numiții hormoni ai somnului. Gradat, lăptișorul de matcă, ficocianina și ginsengul siberian, prezente în aceste produse, refac zonele din creier care pun în cir­culație dopamina, serotonina sau mela­to­nina – substanțe necesare somnului. Recuperarea somnului durează între 3 și 10 luni sau mai mult, procesele fiind profunde, dar lente. Or, aceas­ta este o mare problemă, de­oarece consu­matorii de exci­tante doresc rezultate rapide, ceea ce nu este posibil.

– Dar pentru persoanele care se confruntă cu tulbu­rări din sfera stresului cro­nic, anxietății sau atacurilor de panică există soluții?

– În stresul cronic folo­sim APILARNIL ACTIVAT și ANTISTRES, care au com­puși adaptogeni – ingre­dien­te naturale care schimbă re­acția creierului la factorii emo­ționali sau de mediu nocivi. Produse apicole ca api­larnilul sau polenul au darul de a activa zone din cre­ier „amorțite”, la persoanele stresate sau an­xi­oase. Odată trezite, aceste zone din creier schim­bă reacția de blocaj, de „luptă sau fugi” în fața stre­sului, într-una de adaptare. Împotriva anxietății, la vârstnici, cele mai bune rezultate le obținem cu NEU­ROREVEN și LĂPTIȘOR DE MATCĂ AC­TI­VAT. Adulții, în schimb, au nevoie de un efect se­dativ, astfel încât le recomandăm APICOL PSI­HONORM, produs care conține, printre altele, extracte calmante de griffonia, mușețel și trandafir. Și copiii se confruntă destul de des cu anxietatea. La ei funcționează APICOL 12 GAMMA – un sti­mulent al dezvoltării cerebrale, care-i ajută să se adapteze la situațiile tensionate și care-i calmează în același timp.

EDUARD COMAN

Produsele prezentate în acest articol pot fi comandate la tel. 0735/21.78.08 sau pe www.apicolscience.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian