Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru IULIA – Deva, F. AS nr. 1600: „De cinci ani, soțul meu are o tuse uscată și o secreție nazală vâscoasă”

Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748.11.24.20, 0748.11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net

Tusea este una din cele mai frecvente boli pe care le întâlnim în viața noastră la persoane de toate vârstele. Atunci când ea durează mai mult timp sau devine deranjantă ziua și noaptea, afectează somnul, epuizează organismul și interferează cu conduita normală și calitatea vieții. Tusea este un mecanism fiziologic important pentru menținerea și protejarea sistemului respirator, dar uneori devine acută. Dacă tusea durează opt săptămâni, devine cronică. O tuse poate fi uscată și deranjantă sau însoțită de secreții nazale și flegmă, dar este, fără îndoială, cea mai enervantă atunci când durează și durează. Așa cum am mai spus, tusea este un proces natural al organismului, al cărui scop este eliminarea secrețiilor, a corpurilor străine și a infecțiilor din plămâni și tractul respirator. Prin urmare, nu este întotdeauna util să suprimați tusea, ci să înțelegeți sursa acesteia, pentru a o trata eficient. Tusea acută apare adesea în urma infecțiilor virale sau bacteriene și ca reacții alergice, apărute în urma expunerii la aerul poluat, inhalarea de praf etc., sau ca efect secundar din cauza utilizării anumitor medicamente, precum cele recomandate pentru tratarea, de exemplu, a hipertensiunii arteriale. Tusea poate fi uscată și enervantă sau cu multă flegmă și poate fi însoțită de dificultăți de respirație, reflux (creșterea acizilor din stomac în esofag) sau arsuri la stomac.

Deși poate surprinde pe mulți, principalul instrument de tratare a tusei este o alimentație adecvată! Este important să consumăm alimente proaspete, care ajută la întărirea sistemului imunitar, dar și protejează organismul să scape de toxine și factori nocivi. Totodată, este important să creștem consumul de alimente care conțin cantități mari de vitamina C. Se recomandă consumul de lichide, apă, supe, dar și remedii naturale care ajută la subțierea flegmei și încurajează eliminarea acesteia din organism. Băuturile răcoritoare și carbogazoase nu sunt incluse în aceste recomandări, întrucât cantitățile mari de zahăr aflate în ele pot spori flegma.

Conform medicinei naturiste, o tuse uscată este o tuse cu flegmă uscată, blocată în plămâni. Oprirea tusei este o tactică greșită, este mai bine să „înmuiați” flegma uscată care s-a acumulat în corp și să o ajutați să se curețe. În acest fel, tusea se va opri de la sine.

Pectoralis Canadian Sweet Extract este un preparat natural din fructe și plante, recomandat în tuse datorită plantelor pe care le conține și care au acțiune expectorantă, de ameliorare a tusei, de stimulare a activității sistemului imu­nitar și digestiv. Acest produs poate stopa tusea și flegma, cu efect minunat asupra sistemului respirator. În același timp, plantele au acțiune antiinfecțioasă (în special dacă sursa tusei provine de la boli infecțioase) și, nu în ultimul rând, plantele din compoziție ajută la refacerea membranelor mucoase, prin drenarea rapidă și în siguranță a flegmei uscate sau umede. Pectoralis reface țesuturile mucoase deteriorate și iritate, înmoaie flegma și expectoratele blocate, ajută la evacuare; este antiinflamator, antibacterian, antialergic; hrănește și întărește țesuturile mucoase din întregul organism, în special pe cele din sistemul imunitar, respirator și digestiv. Mai pe scurt, amestecul de ierburi face ca acest produs sa fie extrem de eficient în tratamentul tusei.

Alt preparat este Immunoforce Canadian Sweet Extract – care are la bază plante și fructe de pădure, cu activitate de susținere a sistemului imu­nitar, cu efect antiviral dovedit științific, pentru tra­tamentul și prevenirea gripei și a tusei. Substanțele active din fructele de pădure și din ierburile cuprinse în formulă neutralizează infecțiile din sistemul respirator și ajută la vindecarea răcelilor. Totodată, dilată ușor bronhiolele, expectorează și usucă flegma, calmează tusea și susține sistemul imunitar. Toate plantele din aceste formule sunt sigure și potrivite pentru tratarea afec­ți­u­nilor iernii.

Dintre metodele tradiționale mai puțin cunoscute pentru tratarea tusei sunt:

• Consumul de pere fierte (para este binecunoscută în medicina tradițională pentru eliminarea flegmei de pe căile respiratorii superioare și inferioare);

• Consumul de ananas – fructul conține vitamine și minerale esențiale pentru întărirea sistemului imunitar, precum vitamina C, potasiu și magneziu, dar și bromelaina (o enzimă aflată din abundență în miezul fructului). Bromelaina are proprietăți antiinflamatorii și mucolitice (poate descompune mucusul și îl scoate din organism). În concluzie, ananasul poate contribui la reducerea flegmei și la eliminarea tusei.

Puteți comanda telefonic produsele pe care le-am prezentat mai sus și veți primi și indicații alimentare și de stil de viață.

Vă doresc multă sănătate!

Pentru mai multe relații, puteți suna la următoarele numere de telefon: 0748/11.24.22; 0748/11.24.20; www.secret-herbs.com

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

„Cum mă pot vindeca de foliculită?” (Răspuns pentru ALEXANDRU V. – Piatra-Neamț, F. AS nr. 1609)

Foliculita este de obicei cauzată de o infecție bacteriană sau fungică. În cadrul companiei noastre, se obţin produse 100% naturale, utilizate cu succes inclusiv în terapia descrisă de dumneavoastră. Aceste produse fac parte din gama Imunyze şi au la bază imunoglobulinele Y, precum şi alţi factori imunomodulatori. Produsele se pot administra topic în prima etapă și, în funcție de răspunsul imunitar al organismului, se stabilește eta­pa următoare. Local, administrăm soluție sterilă spray Imunyze Skin Repair 100 ml, cu rol antiinflamator, și crema Imunyze Skin Refresh 50 g, cu efect de hi­dratare și refacere în profunzime a zonelor afectate. Terapia locală se aplică zilnic (seara), minimum 30 de zile.

Multă sănătate!

Cabinetul de Medicină Complementară ­Imunyze: tel.: 0722/85.12.77; 031/421.09.23, e-mail: [email protected], site web: ­www.imunyze.me

ADRIAN UDREA – fitoterapeut, nutriționist, wellness coach – Timișoara, tel. 0766.75.02.01, e-mail: [email protected]

„Alergia se ține de mine ca un scai” (Răspuns pentru LENUȚA – Sighetu Marmației, F. AS nr. 1588)

Alergia este o intoleranță la o anumită substanță, o reacție modificată a unui organism față de un agent microbian, chimic, alimentar sau de altă natură (păr, praf, fulgi), manifestată prin strănut, curgerea nasului, lăcrimarea ochilor, prurit (mâncărimi) la nivelul pielii, indispoziție, durere de cap.

Principalele cauze: ali­men­­te modificate genetic; soiuri de fructe, legume, cereale asupra cărora s-a acționat în vederea ameliorării; pesticidele folosite în agricultură: erbicide, fungicide, insecticide; aditivii alimentari: coloranți, conservanți, potențiatori de gust; medicamentele de sinteză folosite în exces sau fără îndrumarea unui medic; produsele pentru cu­rățenia casnică de natură chimică: detergenți de vase, de rufe, soluții pentru curățarea par­doselii.

Planul terapeutic: aerisiți frecvent spațiul în care petreceți cel mai mult timp; • faceți plimbări, indiferent de anotimp, în zone cu vegetație (parcuri, păduri, malul râurilor); • procurați-vă fructele și legumele de la producătorii autohtoni; • folosiți plante care purifică ficatul, sub formă de ceai sau tinctură: anghinare, armurariu, păpădie, țintaură; • luați plante cu efect antialergic: trei-frați-pătați, păpădie, extract din muguri de coacăz-negru, lemn-dulce; • luați un supliment de magneziu combinat cu calciu, de 2 ori pe zi.

Pentru lămuriri sau informații suplimentare, îmi puteți scrie și pe adresa de e-mail.

Gânduri bune!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian