Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sfaturi de păcălit vârsta

• „Poate fi păcălită vârs­ta cu ajutorul machia­jului, al modului de a ne pieptăna și îmbrăca?”. Răspunsul es­te afirmativ, sfaturile u­șor de urmat, iar rezul­ta­tele sigure. Cu o condiție: să le aplicați consecvent •

BUZELE

Foto: Shutterstock

După 40 de ani, gura femeilor dă sem­ne de ofilire. Buzele își pierd pros­­pețimea, iar colțurile gurii se lasă în jos. Soluții:

* Ruj lucios: tonu­rile paste­late și scli­pitoare fac buzele să pară mai pline. Apli­cați însă rujul în strat sub­țire, cu de­ge­tul. Rezistă mai mult dacă înainte de folosire dați pe buze cu pudră.

* Creionul pentru con­tur: conferă și el volum, cu condiția să aibă aceeași cu­loare cu pielea și să fie tra­sat nu „din­colo” de marginea bu­zei, ci „din­coa­ce” de ea, către interior.

OCHII

Odată cu vârsta, ochii se micșorează, pentru că pleoapele se în­moaie și „cad”. Inten­sita­tea pri­virii sca­de. So­luții pen­tru ochi frumoși și stră­lucitori:

* Tonuri moi: pri­virea dvs. va de­veni mai strălu­ci­toa­re dacă folosiți farduri pentru pleoa­pe în culori naturale sau pas­tel. Dimpotrivă, cu­lorile prea tari și lu­cioase fac mai vizi­bile ridurile. Pen­tru gene, folosiți rimel maro, cel ne­gru îm­bă­trânește.

* Sprâncene estompate: culoa­rea prea accentuată a părului din sprân­cene îm­bătrânește. Aplicați și pe ele fondul de ten, dar într-un strat mai subțire, iar apoi estompați-l cu vârful degetului. Coa­da sprânce­ne­lor pieptă­nată cu o pe­riuță în sus imprimă și ea un aer mai tine­resc.

PĂRUL

* Tunsoare în scări: nu orice frizură se potrivește la orice vârstă. Atenție: părul tuns foarte scurt, bă­iețește, face pereche doar cu femeile ti­nere. Dacă ați tre­cut de 40 de ani, preferați o lungi­me de păr oprită la bărbie sau, cel mult, la umeri. Ideal ar fi să îl tundeți în scări, fiindcă dobândește volum.

* Ceramidele în­tăresc: aceste par­ti­cule conținute în șampoane și în alte produse de îngri­jire a părului au me­ri­tul că se de­pun pe locurile po­roa­se, întă­rind fi­rele ca un cor­set. Când cum­­pă­rați cos­me­tice pentru păr, verificați da­că pe amba­laj este spe­cifi­cat conținutul în ce­ra­mide.

* Șuvițe deschise: orice coafură pare mai voluminoasă dacă e făcută pe un păr vopsit în două nuanțe deo­sebite. Șu­vițele mai deschise pro­voacă rapid acest efect. În plus, ele înăspresc părul și îl fac să se coafeze mai bine și coazfura să dureze mai mult. Atenție, însă: cele două nuanțe trebuie să fie apropiate, cu­lorile con­trastante (părul negru – șuvi­țele blon­de) dau o expresie dură și îmbă­trânită obrazului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian