Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

12 greșeli de neiertat

Foto: Shutterstock

Multe din scrisorile adresate ru­bricii noastre de frumusețe pun întrebări din care reiese un adevăr neplăcut: tehnicile de bază ale în­tre­ți­nerii tenului, mâinilor, cor­pu­lui și pă­rului sunt ignorate, du­când adesea la un veritabil prăpăd – creme grase folo­site pe un ten gras, machiajul lăsat pes­te noapte pe obraz, stoarcerea furi­oasă a coșurilor etc. În rândurile care ur­mează, vom sublinia câteva motive de corigență la frumusețe, cu speranța că, învățând să le evitați, veți ajunge prin­tre premiantele clasei.

1. Stoarcerea sălbatică a coșurilor

Pe degete se află bacterii care pro­voa­că infecții. Înainte de a vă scoate punctele ne­gre, faceți o baie de aburi la față. Prin porii dila­tați, grăsimea și puroiul ies cu ușurință la supra­fa­ță. Fo­­losiți, pentru stoar­cere, două bucă­țele de vată sau două fâșii de tifon.

2. Folosirea cosmeticelor expirate

Riscați să faceți coșuri și infecții. Substanțele conservante din creme, rujuri și fond de ten au un timp de folo­sință limitat. Aruncați-le!

3. Folosirea deodorantului imediat după epilare

Pielea de la subsuori e sensibilă și epilatul o irită ușor. Să mai dai cu un deodorant bazat pe alcool și substanțe aromate e un supliciu. Epilați-vă seara și folosiți deodorantul a doua zi.

4. Prea multă îngrijire a pielii

Pielea trebuie să mai și respire. Nu exagerați îmbibând-o cu creme și de­ma­chiante. În principiu, e bine să fo­lo­siți produsele unei singure linii cos­me­tice, potrivită cu tipul de piele pe care-l aveți.

5. Părul legat prea strâns la spate

Moda părului le­gat la spate cu un și­ret sau cu un fir de elastic prea strâns vatămă părul, îl rupe și îl face să cadă. Da­că vă place coafura aceas­ta, legați-vă pă­rul lejer, cu o pan­gli­că, și prindeți-l pe părțile la­terale ale capu­lui cu do­uă agra­fe sau doi piep­teni mici.

6. Întoarcerea genelor cu degetele

Femeile care doresc să aibă gene în­toarse și le îndoaie, adesea, cu vâr­ful de­getelor. Greșit: firele de păr se smulg cu ușurință din pleoapă și ge­nele se răresc. Folosiți mai bine un apa­­rat special pentru întoarcerea ge­nelor.

7. Unsul cu cremă la plajă

Cremele protectoare pentru soare sau bronzat au nevoie de 20 de minute pentru a pătrunde ca lumea în piele. Iată de ce e bine să vă ungeți cu cremă acasă, înainte de a vă expune la soare.

8. Lăcuitul unghiilor în baie

Datorită apei calde din baie, un­ghii­le se dilată puternic. Când ieșiți, ele se comprimă din nou, și lacul pe ca­­re l-ați dat pe unghii se va coji. Nu apli­­cați oja decât pe unghiile foarte uscate.

9. Nedemachiate, în pat

Faceți coșuri! Indiferent cât de târziu vă culcați, obrazul trebuie cură­țat cu un demachiant și cu apă.

10. O baie prea lungă și prea fierbinte

Pielea se usucă. Vă și blegiți. O ba­ie ca lumea nu tre­buie să aibă mai mult de 39 de gra­de, nu tre­buie să țină mai mult de 10 minute, iar du­pă aceea, pie­­lea cor­­pu­lui trebuie hidratată.

11. Vedeți prost, dar nu purtați ochelari

Asta duce ra­pid la riduri în ju­rul ochilor, pen­­tru că o vedere proas­tă e întot­dea­una aso­ciată cu strânsul din ochi. Slavă Domnului, există ochelari pentru toate gusturile!

12. Folosirea zilnică a ondulatorului

Metalul fierbinte usucă părul și vâr­furile lui se despică și se rup. Fo­losiți mai bine bigudiurile. Cele mici for­mea­ză bucle la fel de frumoase.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian