Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru MIRCEA – Alba Iulia, F. AS nr. 1611: „Caut un tratament pentru insomnie”

Dr. Li LuoXi – specialist în medicină tradițională chineză – București, str. Vasile Lascăr 169, sector 2, tel. 021.210.41.64, 0766.56.46.69 e-mail: [email protected] www.focdevara.ro

REMEDII CHINEZEȘTI PENTRU TRATAREA INSOMNIEI

Spre deosebire de medicina alopată, medicina tradițională chineză pune accentul pe proces și nu pe structură. Corpul omenesc este privit ca un sistem în care energiile stimulează, mențin și creează organismul fizic.

Pentru a obține rezultatele dorite, în medicina tradițională chineză se folosesc următoarele metode: plante medicinale chinezești, acupunctură, presopunctură, moxibustia sau ventuzele. Fiecare din aceste terapii deține un rol important în menținerea echilibrului Yin– Yang.

Plantele medicinale chinezești pot fi utilizate individual, însă sunt folosite adesea în diferite combinații între ele. Este posibil să întâlnim rețete ce folosesc o combinație de peste 15 feluri de plante. Aceste plante sunt împărțite în cinci categorii energetice: rece, răcoros, fierbinte, cald și neutru; și au cinci gusturi: acru/astringent, dulce, amar, sărat și dulce/picant. Prin tehnici speciale se pot pune anumite semințe de plante în jurul urechii sau în anumite puncte speciale ale corpului, care acționează sub formă de presopunctură.

În ce vă privește pe dvs., puteți folosi oricare din următoarele remedii chinezești pentru tratarea insomniei:

1) Seara, înainte cu jumătate de oră de culcare, pieptănați-vă părul din față spre spate, timp de 10-15 minute, de 20 -25 ori pe minut. Este de preferat să folosiți un pieptăn din lemn. Cel mai bun lemn pentru acest remediu este lemnul de piersic, stejar sau santal.

2) Într-un lighean cu apă caldă se pun 40 ml oțet. Stați cu picioarele în acest amestec, timp de jumătate de oră.

3) Un alt remediu pentru tratarea insomniei este folosirea unei jumătăți de ceapă proaspăt tăiată, care se va ține pe parcursul nopții lângă perna dumneavoastră.

4) O metodă alternativă la remediul cu ceapă ar fi folosirea unei plante chinezești cu rol în tratarea insomniei.

5) O altă metodă ce vă poate ajuta: puneți într-un săculeț din pânză, lângă perna dumneavoastră, coji proaspete de portocală, de banane sau felii de ghimbir. Alte plante pe care le mai puteți folosi sunt: lavanda sau iasomia.

6) Mâncați 15 bucăți de fructe de cătină, cu o linguriță de miere, de trei ori pe zi, timp de o lună.

7) Semințele de molid au efecte benefice pentru organism, atunci când vine vorba de insomnie. Cântăriți 10 g seminte de molid (o linguriță) și fierbeți o jumătate de litru de apă. După ce fierbe, turnați-o peste semințe, trageți vasul deoparte și lăsați să se răcească. Beți apoi infuzia.

8) Rețetă specială: 6 g semințe de jojoba sălbatică, flori uscate de crin, 5 g ciupercă poria, 6 g orz, 5 g lemn-dulce, 5 g rădăcina de yam chinezesc, 5 semințe de lotus, 5 g fructe uscate de gardenia. Toate se fierb în 700 ml apă, cam 10 minute. Se bea o dată pe zi, după-amiaza.

Este bine să consultați medicul cu privire la tipurile de tratament ce vi se potrivesc. Aceste remedii au scopul de a va ajuta în tratarea insomniei, însă există anumite aspecte de care ar trebui să ținem cont. În primul rând, dacă suferim de insomnie, nu vom mânca la ore târzii. În al doilea rând, este adevărat faptul că în fiecare seară trebuie să ne culcăm la aceeași oră. Nu în ultimul rând, plimbările făcute seara, timp de jumătate de oră, înainte de culcare, ne vor ajuta să dormim mai ușor.

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai, din 1897, Tel. 0239.61.59.31, 0749.04.26.61, e-mail: [email protected]

„Cum mă pot vindeca de foliculită?” (Răspuns pentru ALEXANDRU V., Piatra-Neamț, F. AS nr. 1609)

Ion Bobaru

La vârsta de 21 de ani, foliculita poate fi întreținută de acnee și, de cele mai multe ori, apare pe fondul unor tulburări hormonale. Foliculita este de obicei o infecție provocată de o bacterie numită stafilococ. Tratamentul naturist al foliculitei se poate face cu unele din următoarele plante medicinale.

Coada șoricelului – se fac pansamente umede, cu ceai din flori de coada șoricelului sau badijonări cu tinctură sau oțet din flori de coada șoricelului.

Tătăneasa – Pentru tratamentul infecțiilor stafilococice se pot prepara din rădăcină de tătăneasă, unguente, oțeturi, ceaiuri și tincturi. Se aplică sub formă de badijonări, pensulații, pansamente umede. (Farmacia Faltis deține în portofoliu tinctură din rădăcină de tătăneasă.)

Nuc – Se tamponează de două ori pe zi zona afectată cu tinctură de nuc, sau se fac comprese umede cu ceai din frunze de nuc.

Gălbenele – Din flori de gălbenele se pot face infuzii, tincturi, oțeturi și unguente, care se aplică pe piele, de două ori pe zi.

Usturoi – Se fac tamponări locale cu tinctură, oțet sau ulei obținute din căței de usturoi.

(Puteți afla modul de preparare a acestor preparate farmaceutice, dacă ne contactați la tel. 0239/615.93.12 sau pe adresa de e-mail: [email protected])

Pentru foliculită, pe lângă tratamentele din plante menționate mai sus, Farmacia Faltis prepară Aqua D’alibouri – o loțiune și o cremă antistafilococică.

Cicatricile rămase în urma unei stafilococii pot fi atenuate folosind o pulbere obținută din semințe de struguri albi și de rădăcină de tătăneasă. Peelingul se poate face ușor, acasă. (Farmacia Faltis are pe stoc această pulbere. Detalii despre modul de utilizare găsiți în prospectul ce însoțește ambalajul.) După peeling, se aplică o cremă emolientă antioxidantă, preparată în farmacie. Crema conține extract moale din semințe de struguri roșii și frunze de iederă, alantoină, coenzima Q și uree. Această cremă urmărește stimularea procesului natural de regenerare a pielii. Efectul benefic pentru atenuarea cicatricilor se poate observa după câteva luni de tratament.

Nota farmacistului: Răspunsul meu la această întrebare este punctul de vedere al unui farmacist cu experiență – 48 de ani de activitate farmaceutică continuă.

Recomandările nu substituie însă un control medical și nu înlocuiesc o terapie medicamentoasă, recomandată de medicii curanți. Ele sunt terapii complementare la medicația alopată.

Dacă sunteți interesat de preparatele noastre le puteți comanda telefonic sau prin e-mail. Sunt necesare: nume, prenume, adresa, număr de telefon. Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs, la primirea coletului.

Informații suplimentare și profesioniste despre procesarea plantelor medicinale sau alte preparate produse în laboratorul propriu pot fi găsite la Farmacia Faltis din Brăila, Calea Galați nr. 29, tel. 0239/61.59.31 sau 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian