Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

LEACURI ÎMPOTRIVA CISTITEI

• Nevoia constantă de a urina și ar­su­rile dureroase se numără prin­tre simp­to­mele clasice ale cistitei. Afec­țiunea poa­te fi tratată cu mult succes cu aju­torul metodelor na­tu­rale •

* Infuzie de plante și baie de șezut

Foto: Shutterstock

Amestecați 1 lin­guriță de coada-ca­lului uscată, cimbru, splinuță, coada-șo­rice­lu­lui și flori de mușețel. Puneți 1 lin­guriță din acest amestec în 250 ml apă clocotită și lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Lăsați să se ră­cească și stre­curați. Beți pa­tru ceaiuri pe zi, reîncălzite până ce devin ferbinți.

Pentru o baie de șezut, prepa­rați un ceai din 5 lingurițe de plante în 2 litri de apă. Lăsați la infuzat timp de 20 de minute. Strecurați în cadă și adăugați apă caldă. Stați în baie așezată, atât timp cât apa este caldă.

* Ceaiul din frunze de strugurii-ursului

Puneți la macerat peste noapte 4 lingurițe de frunze de strugurii-ursului într-un litru de apă rece. Beți a doua zi 3-4 căni de lichid. Este o plantă cu acțiune puternică împotriva cistitei.

* Ceaiul de panseluță sălbatică

Viola tricolor (panseluța sălbatică) a fost fo­losită în cazul urinării dureroase încă din cele mai vechi timpuri. Se consideră că planta are efecte diuretice, calmante și antiinflamatoare. Turnați 250 ml de apă fierbinte peste 1 linguriță de plantă și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Strecurați și beți 3-4 căni pe zi, cu înghițituri mici.

* Plantele medicinale

Unele plante conțin ingrediente deo­­sebit de eficiente împotriva bacte­ri­ilor dăunătoare. Astfel de anti­biotice na­­turale pot a­ju­ta la pre­ve­nirea cis­titei da­că sunt incluse frec­vent în dieta zilnică. De e­xem­plu: O­regano, Cim­bru, Năs­tu­rei și Hrean.

* Alimentele diuretice

Deoarece principala cauză a cis­titei sunt de obi­cei bacteriile, ali­men­tele diuretice pot fi de ajutor, ajutând la eliminarea mai rapidă a „duș­ma­nilor”. Sparan­ghelul, prazul, căpșu­nile, orezul, perele, car­tofii, frunzele de Urzică și Pătrunjelul de grădină reprezintă alimente ideale.

* Hidratarea

Așa-numita terapie de „clă­tire” ajută la men­ținerea nu­mărului mic de bacterii, în ca­zul unei infecții acute a vezicii urinare. Beți zilnic 3 până la 5 litri de apă pla­tă. Nevoia crescută de a urina asigură eliminarea constantă a bacteriilor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian