Câteodată, chiar şi cele mai dure diete de slăbit par să nu mai funcţioneze, acul cântarului încăpățânându-se să se fixeze pe plus. Dacă vă confruntați cu această problemă stresantă în chinul curelor de slăbit, încercați să apelați la un remediu mai rar folosit: ceaiurile pentru slăbit. Pe lângă faptul că deblochează circuitul pierderii kilogramelor, fac bine și stării de sănătate. Se beau câte trei căni de ceai pe zi, între mese.
Ghimbir, piper și lămâie
Ingrediente: 3 feliuțe de ghimbir proaspăt, o jumătate de linguriță de piper negru măcinat și coaja rasă de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare: se aduce la fierbere o cană de apă, se adaugă ghimbirul, piperul și coaja de lămâie. După ce dă în 2-3 clocote, se trage vasul deoparte, și se lasă lichidul la infuzat, 15 minute. Se strecoară și se bea cât mai cald. Arde grăsimile, prin stimularea metabolismului.
Scorțișoară și ananas
Ingrediente: o linguriță de scorțișoară pulbere, o lingură de coajă de ananas bine spălată cu peria apoi mărunțită.
Mod de preparare: Turnați peste ingrediente o cană de apă clocotită, lăsați la infuzat 20 de minute, apoi strecurați. Activează metabolismul și potolește pofta de mâncare exagerată.
Soc, hibiscus, afine și mentă
Ingrediente: câte o linguriță de flori de soc, flori de hibiscus, afine uscate și frunze de mentă.
Mod de preparare: Se amestecă plantele, se toarnă peste ele o cană de apă ce clocotește, se lăsă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară. Ceaiul se bea călduț, după mesele principale.