Pioritatea numărul unu, sistemul imunitar
– Ați pătruns pe piața medicamentelor naturale din România cu două preparate de top: Cellforce și Digestone. Ce le face așa de deosebite? Ce boli țintesc? Sunt ele de folos și-n cazul epidemiilor de răceală și gripă care bântuie România în toamna acestui an?

– „Înainte de a vindeca pe cineva, întreabă-l dacă este dispus să renunțe la lucrurile care îl îmbolnăvesc”, a spus Hippocrate, părintele medicinei. Pentru a veni în întâmpinarea oamenilor suferinzi, am creat, printre altele, Cellforce și Digestone, produse naturale a căror formulă cuprinde plante și fructe de pădure din flora spontană, de pe meleagurile mioritice. Plantele din aceste produse, prin substanțele active pe care le conțin, au o principală caracteristică: întăresc sistemul imunitar, numit și „comandantul suprem al organismului nostru” și sunt recomandate în prevenirea și tratarea anumitor afecțiuni, cum sunt răceala și gripa, specifice anotimpului rece, dar și a multor alte boli, cum ar fi: colon iritabil, polipi pe colon, gastrită, bolile autoimune asemănătoare colitei și boala Crohn, tulburări digestive, dispepsie, ulcere, steatoză hepatică, diaree, constipație și multe altele. Aspectul probiotic este de asemenea o țintă pentru tratamentul oferit de produsele noastre. Problemele din sistemul digestiv creează un efect opresiv asupra tuturor domeniilor vieții, așa încât este important să ajutăm acest fenomen, într-un mod natural, prin reducerea inflamației, factor care contribuie la dezvoltarea multor afecțiuni medicale și slăbesc organismul. Remediile naturale ajută la menținerea sănătății florei intestinale, antimicrobian, prin distrugerea bacteriilor neprietene organismului, a ciupercilor și a virusurilor. Tot aceste remedii ajută la menținerea tranzitului intestinal normal. Formulele noastre s-au adaptat bine la ceea ce știam din cărți vechi și s-au dovedit foarte eficiente și în prevenirea și scurtarea duratei gripei, ca și a infecțiilor tractului respirator. Preparatele noastre contribuie la acțiunile antiseptice și de întărire a organismului, îndepărtează mucusul din plămâni și calmează congestia; sunt eficiente în calmarea tusei, ameliorează secrețiile nazale și decongestionează sinusurile. Obiectivele tratamentului gripei cu produsele noastre sunt de a rezolva infecția, de a reduce severitatea și durata simptomelor și de a preveni complicațiile și recidiva. Plantele antimicrobiene care se regăsesc în formulele noastre sunt folosite în cazurile infecțiilor cu bacterii (infecții urinare cu E-coli) – cu rezultate foarte bune.
„În România există zone cu energie deosebită, prezentă și în plante”
– Preparatele dvs. sunt produse în Canada – un adevărat imperiu natural. Plantele de acolo sunt mai puternice decât cele din România? Se bucură de aceeași popularitate ca la noi?
– România este una dintre țările cu cele mai sănătoase plante, pline de energie, plante adunate cu dragoste, de către culegătorii autohtoni cu care colaborăm. În general, se știe că în România există zone geografice cu energie deosebit de bună, cunoscută la nivel internațional, ca și efectul acestei energii asupra plantelor medicinale. Zone de felul acesta se află în Munții Buzăului, în Munții Apuseni, pe Valea Prahovei și Valea Doftanei. Nu întâmplător se spune că dacă te uiți împrejurul casei, la plantele care răsar spontan, ele te avertizează în legătură cu o afecțiune ce urmează să apară la unul din membrii familiei. Pornind de la această observație, noi folosim plante din România. Din păcate, marea majoritate a românilor care au trăit alături de o bunică pricepută să vindece fel de fel de probleme de sănătate, fără să alerge la farmacie (cum facem astăzi, în marea majoritate a cazurilor) sau la medicul care cine știe pe unde își avea cabinetul, aceiași români (de fapt, nepoții acelei bunici) își petrec o grămadă de vreme la ușa cabinetului doctorului, pentru o banală afecțiune. Nu același lucru se întâmplă în USA și Canada, unde mai mult de 70% din populație folosește tratamente naturale. Din fericire sunt semne că și în acest colț al lumii numit România, oamenii au început să-și amintească metodele băbești de vindecare ale bunicii și să apeleze la tratamente tradiționale, neglijate până acum. Ei au descoperit că tratamentul naturist este fără efecte secundare, așa încât au început să apeleze la el.
„Un intestin sănătos este esențial pentru starea generală de sănătate”
– Recomandările dvs. sunt mereu însoțite și de diete alimentare. Există o hrană ideală care să ne ajute să rezistăm bolilor sezonului rece? Și dacă da, de unde o putem cumpăra? Majoritatea fructelor și legumelor sunt „sporite” cu coloranți, îngrășăminte, amelioratori de gust și multe alte otrăvuri criminale. Dvs. de unde vă faceți cumpărăturile?
– Recomandările noastre alimentare sunt cele care urmăresc un microbiom sănătos. Microbiomul („populația” de bacterii bune din intestine) și sistemul imunitar (din care o parte se află tot în intestin) au evoluat împreună și continuă să lucreze împreună sinergic, pentru a se susține reciproc. Microbiomul exprimă starea noastră de sănătate și în acest sens există studii care demonstrează că există o legătură între microbiom și fiecare organ în parte. Menținerea unui intestin sănătos este esențial pentru starea generală de sănătate, deoarece microbiomul intestinal joacă un rol semnificativ în digestie, în funcția imunitară și chiar în sănătatea mintală. Având în vedere cele spuse, noi recomandăm shake-uri (amestecuri proaspete) din plante cu frunze verzi, cum ar fi iarba grasă, spanacul și pătrunjelul (pe care le putem crește pe terasă sau pe pervazul ferestrei bucătăriei), folosim iaurtul preparat în casă, așa cum fac și eu, sau recomandăm consumul de legume fermentate (cum ar fi varza murată și castraveții murați în saramură (conțin peste 10 miliarde de probiotice), ca și alte alimente bogate în fibre, cum ar fi: cereale integrale, semințe, nuci. Fibrele produc mișcări intestinale regulate, susțin sănătatea intestinală și oferă o senzație de sațietate. Eu am posibilitatea să-mi cumpăr laptele de capră direct de la crescătorii de capre, legumele și fructele, direct din grădinile țăranilor (uneori le culeg chiar eu) , mănânc pește sălbatic sau de apă rece. În concluzie, bacteriile care formează microbiomul sunt cele care compun ceea ce suntem, așa că ar trebui să învățăm să ne iubim și să ne respectăm bacteriile. „Ține-ți prietenii aproape, dar pe microbi și mai aproape”. Din păcate, este foarte greu să convingi pe cineva să aibă o alimentație sănătoasă și un stil de viață sănătos. „Dacă tu nu ești pregătit să îți schimbi viața, eu nu te pot ajuta”, spunea Hippocrate.
– Aveți o strategie personală, care să vă întărească rezistența la bolile tot mai complicate ale sezonului rece?
– Absolut, da! Alimentația mea constă, așa cum v-am mai menționat, din fructe și legume, achiziționate direct de la sursă sigură, salate curate, nestropite cu îngrășăminte, sucuri preparate de mine, pentru perioada iernii, fără zahăr, cum ar fi sucul de roșii, sucul de prune, sucul de gutui. Nu îmi lipsesc din alimentația zilnică scorțișoara, turmericul, iaurtul de capră preparat de mine, ceapa, ciupercile, varza murată sau castraveții murați, peștele (de două ori pe săptămână). De cel puțin 3 ori pe săptămână consum șuncă cu ceapă, iar într-o zi din săptămână, mănânc o friptură de porc la cuptor. Alimentația mea nu se schimbă, indiferent unde mă aflu în lume. Folosesc prin alternare uleiuri de avocado, de măsline, de floarea soarelui – presate la rece și nu ocolesc untul niciodată.
Vă doresc multă sănătate!
Pentru mai multe relații, puteți suna la următoarele numere de telefon: 0748/11.24.22; 0748/11.24.20; www.secret-herbs.com