Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Din farmacia MARIEI TREBEN: Rețete infailibile contra durerilor menstruale

Ceai de crețișoară

Foto: 123RF

Crețișoara este planta suferințelor femeiești. E suficient să-i vezi frunzele încrețite și boaba de rouă care-i strălucește dimineața „în sân”, ca să-ți dai seama pentru ce a fost creată de Dumnezeu. Puține alte ierburi au atâta putere asupra bolilor femeiești. În cazul per­tur­bațiilor menstruale, se opă­rește o linguriță de plantă cu apă clocotită, se lasă la infuzat doar o jumătate de minut, apoi se stre­coa­ră. Se beau două căni de ceai pe zi, înghi­țitură de înghițitură.

Dacă tulburările apar în peri­oada adolescenței, se recomandă un amestec în părți egale de creți­șoară și coada-șoricelului. Se opă­reș­te o linguriță cu vârf de amestec, cu o cană de apă clo­cotită, se lasă o jumătate de mi­nut să se in­fu­zeze, apoi se stre­­coară. Se beau două căni pe zi, înghițitură de înghițitură.

Ceai de coada-șoricelului

În cazul întârzierii menstruației sau al menstre­lor neregulate, ajută o cană de ceai pe zi, băută dimineața, pe stomacul gol. (Se opărește o linguriță cu vârf de plantă, cu o cană de apă. Se lasă la in­fuzat 30 de se­cunde, se strecoară și se bea, înghi­țitură de înghiți­tură.)

Ceai de traista-ciobanului

Sângerări puternice – se începe o cură de ceai de traista-ciobanului, cu 8 zile înainte de ve­nirea men­stre­lor și până la în­cheierea ciclului. Se beau două căni pe zi. Se opărește o lin­guriță de plantă, cu o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat o ju­mă­tate de minut, se strecoară și se bea, înghi­țitură de înghițitură.

Perne cu cimbru

Apariția crampelor dureroase în perioada men­stre­lor se rezolvă prin aplicarea pe abdomen a unei perne cu cimbru. O față de pernă se umple cu flori și tulpi­nițe uscate de cimbru și se aplică pe burtă, înainte de a merge la culcare.

Bitter suedez

În cazul întârzierii perioadei menstruale, pre­cum și în cazul hemoragiilor puternice, se reco­man­dă ad­mi­nistrarea, de trei ori pe zi, a unei lin­gurițe de bitter suedez, diluat cu puțină apă sau ceai. Se ia în timpul perioadei menstruale, trei zile la rând. Cura se repetă lună de lună, până ce totul se normalizează.

Rețetă alsaciană

Ingrediente: 100 g pe­tale proas­pete de tran­dafir sau 50 g uscate, 50 g cre­ți­șoară, câte 50 g mușețel și sal­vie.

Mod de preparare: se pun plan­tele într-o cană și se opăresc cu 1 litru de apă. Se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară.

Mod de folosire: în pe­ri­oada men­struală, se beau câte trei căni de ceai pe zi. În pri­ma zi a peri­oadei, când du­re­rile sunt foarte puternice, se pot bea 6 căni de ceai pe zi.

Efect: Regularizează tulburările din perioada menstruală și potolește durerile.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian