
Am cunoscut un caz deosebit de grav de enterocolită hemoragică, de care suferea soția unui prieten, căreia medicul curant nu-i mai dădea nicio șansă de supraviețuire, avertizând familia să se pregătească de inevitabilul final. Disperat, prietenul meu a apelat, în ultimă instanță, la un consult efectuat de mai mulți medici, având norocul ca unul dintre aceștia să-i recomande medicamentul Salazopirin tablete, care înainte de revoluție se găsea foarte greu. Rezultatele au fost spectaculoase. Bolnava s-a însănătoșit rapid și trăiește și astăzi. M-aș bucura mult dacă acest medicament i-ar putea fi de folos și fiicei dvs. Fiind vorba de un copil, este neapărat necesar ca medicamentul să fie administrat în doze corespunzătoare vârstei. De aceea, apelați la sfatul unui medic și consultați cu atenție prospectul produsului. Multă sănătate.
VALERIAN – Timișoara
„Mi-a apărut o umflătură pe arcadă” (Răspuns pentru CORINA S. – Brăila, F. AS nr. 1208)
Pentru tratarea umflăturii, vă recomand să folosiți două leacuri „băbești”:
* Aplicați pe umflătură o bucată de slănină de porc afumată, deasupra puneți o bucată de nailon și fixați cu un leucoplast.
* Aplicați pe arcadă frunze proaspete de varză, puțin zdrobite (le fixați în același mod ca pe slănină). Este bine ca aplicațiile să se facă seara și să se mențină toată noaptea. Cataplasmele se aplică alternativ, o săptămână cu slănină, una cu varză. Multă sănătate!
DANA O. – Cluj-Napoca
„Caut un tratament pentru hipospadias” (Răspuns pentru SIMONA V. – Cluj, F. AS nr. 1220)
Sunt mamă a doi copii – un băiețel de șase ani și o fetiță de opt luni. Băiețelul s-a născut cu aceeași problemă pe care o are și copilul prietenei dvs. La vârsta de două luni, i s-a făcut prima intervenție chirurgicală, prima fază a operației: fimoză. A doua fază a operației a avut loc la 5 ani. Cu această ultimă intervenție, băiețelul meu a scăpat de această boală, nemaifiind necesară o altă operație. Dumnezeu să vă ocrotească!
CLAUDIA – Brăila
(Le aduc mii de mulțumiri cititorilor acestei reviste, care mai au un suflet atât de nobil și bun, încât sunt gata să sară în ajutorul semenilor aflați în impas, în ciuda greutăților pe care ei înșiși le întâmpină. Felicit, de asemenea, colectivul revistei, pentru dragostea și competitivitatea cu care își joacă rolul de intermediar între cei suferinzi. Dumnezeu să vă dea sănătate și viață lungă!)
„Vreau să mă îngraș, sunt prea firavă pentru înălțimea mea” (Răspuns pentru RODICA M. – Brașov, F. AS nr. 1228)
Vă dau o rețetă foarte ieftină, ușor de urmat și cu efecte minunate asupra organismului. Cu ajutorul ei, veți câștiga cel puțin 5 kg, după o lună de tratament fără întrerupere. Preparare: 1 kg de grâu se spală cu multă apă, se pune apoi într-un castron de sticlă și se adaugă apă călduță cât să-l cuprindă. Castronul se acoperă cu un tifon. După câteva ore, se clătește și se pune din nou în apă călduță. Se repetă operația din 6 în 6 ore. În trei zile, bobul va face lăstari de 1 mm, semn că este gata. Administrare: dimineața, pe stomacul gol, luați 4-5 linguri de grâu încolțit cu miere de albine polifloră și 30 g nuci. În cursul zilei, puteți mânca normal. Acest tratament ajută la energizarea organismului, putând fi urmat de toți cei care suferă de boli grave (cancer, stări de slăbiciune, anemii), dar are efect și în creșterea în greutate. Multă sănătate!
IONEL D. – Buzău
„Am pierdut două sarcini prin avort spontan” (Răspuns pentru IULIA – Bacău, F. AS nr. 1238)
Maria Treben, în cartea sa „Sănătate din Farmacia Domnului”, recomandă tratamentul cu ceai de coada-șoricelului și crețișoară (2-3 cești pe zi) împotriva avorturilor spontane.
* De asemenea, foarte eficiente în acest caz sunt mlădițele tinere de carpen. Se ia o mână de vârfuri de la mlădițele la care de-abia dau frunzulițele și se fierb în lapte. Laptele se strecoară, se bate cu telul un gălbenuș de ou, se încorporează în lapte și la urmă se adaugă un rântaș ușor. Supa rezultată trebuie consumată câteva săptămâni, chiar luni în șir, la cină.
LAURA – București
„Se poate trata paralizia glandelor salivare?” (Răspuns pentru SANDA V. – Iași, F. AS nr. 1261)
Se pune sub mandibulă o compresă din flori de gălbenele pisate. Vă doresc sănătate, multă răbdare în abordarea tratamentului și mult bine!
CORINA – București
„Sufăr de reflux gastro-esofagian cu esofagită” (Răspuns pentru T. A. – Câmpia Turzii, F. AS nr. 1404)
1. Și eu am suferit de aceeași boală până acum 2-3 luni de zile. Aveam arsuri groaznice și reflux gastro-esofagian. Nu vomitam ceea ce mâncam, ci numai sucul gastric. Când se declanșa această hiperaciditate, nu mai puteam mânca absolut nimic, cel puțin 24 de ore. Mă tratam cu ceai de flori de salcâm, coada-calului și obligeană, pentru a neutraliza hiperaciditatea gastrică. Apoi, începeam să consum biscuiți și țineam un regim foarte sever. Cu toate acestea, nu dura mult și iar apărea vechea problemă, deși făceam tratament medicamentos și luam pansamente gastrice. Acum câteva luni am fost la un minunat medic din Suceava, care mi-a dat o rețetă pe bază de Omeran (Omeprazol). Am luat, timp de 10 zile, câte o pastilă dimineața și seara, înainte de mese. Chiar de la începutul tratamentului, am sesizat o ameliorare a bolii. Am început (cu frică) să mănânc câte puțin din toate, iar hiperaciditatea și refluxul gastro-esofagian n-au mai apărut. Nu-mi venea să cred că, după ani și ani de suferință, mi s-a rezolvat problema. În prezent, iau o singură tabletă de Omeran la 3-4 zile și țin regim, dar nu sever, și mă simt excelent. Omeranul este medicamentul cu cea mai puternică și durabilă acțiune de inhibare a secreției gastrice acide, fapt de care m-am convins și eu. Consultați medicul de familie referitor la oportunitatea tratamentului cu Omeran.
Dacă stomacul dvs. nu digeră, aceasta poate fi și din cauza atoniei stomacului (elasticitate slabă), iar în această situație este foarte indicat ceaiul de obligeană, care reglează aciditatea stomacală și peristaltismul intestinal. Se face o infuzie dintr-o linguriță cu vârf de obligeană în 250 ml apă rece. Se lasă de seara până dimineața, se strecoară și se bea neîndulcită (sau îndulcită cu miere de albine) – de trei ori pe zi, câte 2 linguri înainte de masă și 2 linguri după fiecare masă principală. Nu se bea mai mult, deoarece în cantități mai mari, obligeana este toxică pentru organism.
DUMITRU C. – Suceava
2. Într-o situație asemănătoare a fost și tatăl meu (în plus, îl durea și ficatul), care s-a făcut bine urmând tratamentul cu rostopască (Chelidonium majus L). Se folosește planta, nu rădăcina (florile sunt galbene). Se taie rostopască proaspătă (ca pătrunjelul sau ca leușteanul pentru ciorbă) și se pune într-o sticlă de 1 l, până se umple pe jumătate. (Atenție! Nu se pune plantă uscată, a cărei concentrație e mult prea puternică.) Se adaugă țuică de fructe curată, făcută la țară, până se umple sticla. Se lasă la macerat la loc întunecos, până când capătă culoarea coniacului. Se strecoară și se ia câte un păhărel (50 ml) înainte de fiecare masă. În scurt timp, veți scăpa de orice problemă. Multă sănătate!
V. D. – București
„Vă rog, ajutați-mă să-mi revin după un AVC” (Răspuns pentru GEORGE – București, F. AS nr. 1420)
În cazul dvs., foarte bun este tratamentul cu vinul pentru circulație, preparat din 2 l vin alb natural (de la producător), 100 g vâsc măcinat (de la Plafar), 200 ml suc de ceapă, 200 g usturoi pisat, 200 g miere polifloră. Se pun toate componentele la macerat într-un borcan de 3-5 l, care se ține la soare sau la temperatura camerei timp de 14 zile. După această perioadă (în care se amestecă zilnic cu o lingură de lemn), se strecoară prin pânză, se pune în sticle închise la culoare și se păstrează în frigider. Se consumă câte 50 ml de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de micul dejun și de cină, până la vindecare. Primele rezultate se văd după 14 zile. Ar fi foarte bine dacă în acest timp ați face și gimnastică de recuperare.
T. CALOIAN – Alba-Iulia
„Caut un tratament alternativ pentru leucemie granulocitară cronică” (Răspuns pentru ILIE B. – Sibiu, F. AS nr. 1437)
Vă recomand masarea punctelor limfatice (amigdale, splină). Pentru a ști care sunt aceste puncte, se consultă orice manual de reflexoterapie sau se apelează la un cabinet specializat.
* Se beau zilnic 2 l de ceai din 20 g ventrilică, 25 g drăgaică, 25 g coada-șoricelului, 20 g pelin, 30 g mlădițe soc, 30 g gălbenele, 30 g rostopască, 30 g urzică, 15 g sunătoare, 15 g rădăcini de păpădie. Întrucât cauza bolii poate fi splina, mai trebuie băute 6 înghițituri de ceai de obligeană (macerată la rece), înainte și după masă cu o jumătate de oră.
* Se bea zilnic nu mai mult de un pahar (de apă) cu suc natural (obținut la storcător), care se prepară din părți egale de morcovi, sfeclă, țelină și mere.
Vă doresc multă sănătate și încredere că situația o să se restabilească.
GEORGE I. – București