
Pentru „trezirea” apetitului sexual se poate folosi cu încredere schinduful (Trigonela foenum-graecum), plantă cultivată în județele Brăila și Constanța. Principiile active pe care le conțin semințele plantei trezesc senzualitatea, amplifică erotismul, stimulează trăirile și realizarea actelor sexuale. În plus, este o sursă bogată în vitamina PP.
Metode de tratament:
* Se face infuzie dintr-o linguriță de pulbere de semințe la o cană de apă în clocot – se lasă 10-15 minute la infuzat, se strecoară, se îndulcește cu miere și se bea călduță.
* Se pregătește un decoct dintr-o linguriță de semințe măcinate la o cană cu apă rece – se lasă 5-6 ore, se fierbe apoi 5-6 minute la foc domol, se strecoară și se îndulcește cu miere. Se bea în cursul zilei, cu înghițituri mici. După maximum 2-3 zile, apetitul sexual revine la normal (bineînțeles, atunci tratamentul va fi întrerupt!).
* O altă plantă-minune este cea numită în medicina populară „sculătoare” (Dactylorhiza maculata). Planta întreagă sau numai tuberculii au utilizări terapeutice, acestei plante atribuindu-i-se proprietăți afrodiziace. Este folosită de femeile care doresc să aibă copii. Se fierbe o plantă întreagă (inclusiv tuberculii), iar decoctul obținut este băut porționat, pe parcursul unei zile. Planta se găsește în regiunea montană a Văii Teleajenului și se recoltează în prima jumătate a lunii iunie, când are eficacitate maximă (în special, tuberculii). 6-8 tuberculi se pisează într-un mojar de lemn, se pun în 100 ml țuică de casă și se macerează timp de 12 ore (se pregătește de seara, pentru a doua zi), se strecoară prin tifon. Are efect rapid! Acest macerat de sculătoare (Viagra românească) poate fi folosit și de bărbați, mai puțin de hipertensivi, care au nevoie de avizul medicului.
NICOLAE P. – Ploiești
„Copilul meu are picioarele umflate” (Răspuns pentru VETUȚA – jud. Mureș, F. AS nr. 1164)
M-am confruntat cu o problemă asemănătoare cu a dvs. Copilul meu s-a născut cu picioarele umflate. La două luni, l-am internat în spital și doctorii mi-au spus că nu va putea purta niciodată încălțăminte normală. Eram invitată, după împlinirea vârstei de un an, să revin la spital, pentru niște intervenții chirurgicale, pe care copilul meu nu le-a făcut însă niciodată. Nu puteam aștepta cu mâinile în sân. Am căutat un leac naturist, o metodă care mi-ar fi putut salva copilul. Mi s-au recomandat numeroase procedee, iar eu le-am folosit pe toate, în funcție de anotimp. I-am împachetat picioarele copilului în frunze de varză zdrobite, tărâțe de grâu înmuiate în vin, propolis, huști de la borș, frunze de pătlagină, argilă, frunze de țelină și pătrunjel. Nu știu care dintre ele a avut efect, poate toate sau poate doar una; important e că, în prezent, copilul meu e student și nu a purtat niciodată încălțăminte specială. Vă recomand, de asemenea, tratamentul cu argilă, intern și extern, dar folosiți și metodele pe care le-am amintit anterior. Doresc copilului dvs. tot binele din lume!
E. D. – București
„Nu reușesc să mă vindec de amigdalită” (Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1326)
Nu vă scriu pentru a vă propune un tratament naturist, ci pentru a vă îndemna să vă operați. Vă spun acest lucru, pentru că eu am acum 38 de ani și, de la vârsta de doar 4 luni, am început să fac amigdalite cu puroi cel puțin o dată pe an, și în forme foarte severe. În ciuda sfatului medicilor, părinții mei nu au vrut să mă opereze. Am încercat tot felul de tratamente, dar rezultatul este că, până să mă operez, în urmă cu doi ani, făceam această boală aproape o dată pe lună, înghițeam cantități mult prea mari de antibiotice, cheltuiam o grămadă de bani pe medicamente, nu puteam să mănânc înghețată, beam apă caldă… (Ar mai fi multe lucruri neplăcute de adăugat.) Nu știu dacă ați avut vreodată amigdalită purulentă, dar vă spun eu că uneori durerile sunt groaznice. Dacă veți lua această hotărâre, vă asigur că veți scăpa de multă suferință.
LUMINIȚA – București
„Știe cineva un remediu pentru urticaria cronică?” (Răspuns pentru FLOAREA G. – Tecuci, jud. Galați, F. AS nr. 1349)
Vă recomand unguentul cu propolis Propoderm și unguentul cu gălbenele. Aceste unguente se utilizează alternativ, după o curățire amănunțită a mâinilor cu o soluție dezinfectantă din 8-10 picături tinctură de propolis la 150 ml apă, soluție cu care se îmbibă un tampon de vată sau de tifon. Ungerea locurilor afectate de eczemă se va face dimineața și seara. Atenție, unguentul Propoderm pătează toate tipurile de țesături. Multă sănătate!
CRISTINA P. – Cluj
„Sufăr de conjunctivită și am o secreție abundentă” (Răspuns pentru RODICA C., F. AS nr. 1411)
Stimată doamnă, vă recomand din toată inima laptele de mamă. Picurat în ochiul bolnav, de 2-3 ori pe zi (1-2 picături), laptele matern este foarte eficient în bolile de ochi. Acest remediu a salvat-o pe nepoțica mea de la operația de canal lacrimal înfundat. A venit pe lume cu acest necaz și avea ochiul stâng vânăt și foarte umflat, iar medicii au spus că se poate opera doar după vârsta de 3 luni. Din fericire, cineva i-a recomandat surorii mele acest tratament, care s-a dovedit foarte eficient, iar vindecarea – definitivă. Vreau să vă spun că asistenta medicală care avea copilul sub observație a certat-o pe sora mea, spunându-i că laptele este cel mai bun mediu de dezvoltare a microbilor, dar faptele au arătat că nu este deloc așa, cel puțin în ceea ce privește laptele matern. Tot în aceeași perioadă și cu același tratament, sora mea l-a vindecat de conjunctivită pe un unchi. Și tot cu lapte matern, o prietenă de-a mea a vindecat de conjunctivită niște pui de pisică. Încercați și dvs. această metodă, nu aveți nimic de pierdut.
ADINA P. – Cluj-Napoca
„Am un chist vaginal și medicul mi-a recomandat să nu îl operez” (Răspuns pentru A. A., F. AS nr. 1412)
Pentru afecțiunea dvs., vă recomand următorul tratament:
* Produsul Aloe Vera-gel (câte o lingură, de trei ori pe zi).
* Spălături vaginale cu ceai din gălbenele, coada-șoricelului și trifoi roșu – în părți egale, în care se adaugă 2 linguri de Aloe-First și 40 picături tinctură de propolis.
* Ovule pe bază de propolis.
* Cromoterapie.
De asemenea, vă recomand să apelați și la un tratament homeopat, care în afecțiunea dvs. dă rezultate foarte bune. Să vă dea Dumnezeu sănătate!
GABRIELA S.
„Nu pot dormi deloc, nici ziua, nici noaptea” (Răspuns pentru CAMELIA – București, F. AS nr. 1418)
Un bun somnifer naturist se obține astfel: se curăță 4 mere ionathan, iar coaja se infuzează în 250 ml apă, într-un vas cu capac (se ridică repede capacul, se răstoarnă cojile pregătite pe o farfurioară și se pune capacul la loc). Se oprește focul, se dă vasul deoparte timp de 10-15 minute (cu capacul pus). Se adaugă o lingură rasă de miere. Se consumă cojile de mere ca atare, iar zeama se soarbe încet, din lingură. Toată operațiunea trebuie să dureze 45 de minute. Efecte asemănătoare produc merele sau compotul de mere ionathan consumate seara, înainte de culcare.
* O cană de ceai de urzică vie, înainte de culcare, este adesea un bun somnifer.
* Masarea puternică a tălpilor (cel puțin 5 minute fiecare), precum și imitarea căscatului, până când apare cel natural, sunt metode de inducere a somnului. Imitarea căscatului este un bun mijloc de destresare.
* Un pahar cu apă în care s-a dizolvat o linguriță de miere, băut cu înghițituri mici, poate fi un bun somnifer.
* Evitați mesele bogate după ora 18.00. Seara, înainte de culcare, lăsați fereastra deschisă timp de 10 minute. Lipsa somnului între orele 2.00-4.00 poate indica o oboseală puternică sau iritarea ficatului, acestea fiind orele de maximă activitate a sa. Digestia proastă sau acumularea de toxine este, de cele mai multe ori, adevărata cauză a insomniei.
VIORELA – Pitești
„Am o bătătură foarte dureroasă” (Răspuns pentru IVONA – București, F. AS nr. 1432)
1. Seara, se face o baie fierbinte la picioare. Apoi se șterg bine și se aplică pe bătătură o bucățică de lămâie (miez cu coajă). Se bandajează locul și se lasă până dimineața. Se repetă operațiunea în fiecare seară. În 5-7 zile, bătătura va cădea.
* O altă rețetă: se scot pielițele subțiri de la ceapă, iar partea cărnoasă se coace în foc, se înmoaie în oțet și se aplică peste bătături. Se pansează locul și se lasă până dimineața. Se repetă operațiunea atât timp cât este nevoie.
L. A. – Lugoj, jud. Timiș
2. Un foarte bun medicament naturist este propolisul. Îl găsiți la apicultori – cereți propolis proaspăt, să nu fie mai vechi de un an. Se ia o bucățică de propolis cât un bob de fasole, se încălzește la flacără și se lipește chiar pe bătătură, apoi se pansează cu leucoplast. Propolisul se schimbă la 3-4 zile. După 2-3 aplicări, bătătura iese singură. Propolisul este bun și pentru negi (se aplică la fel, dar negii cad mai greu).
ELENA M. – București