
Sunt stewardesă de meserie și mă confrunt de vreme îndelungată cu o problemă care îmi dă bătaie de cap: lupta cu kilogramele. Nu mi-e frică de înălțime, ci de acul cântarului, care mă obsedează și-n vis. După cum bine se știe, silueta face parte integrantă din profesia noastră, la fel ca și zâmbetul. Ei bine, dacă pe el izbutești să-l înveți (de multe ori zâmbești când sufletului îi vine să plângă), de kilograme nu scapi cu una, cu două. Iată de ce pentru mine lupta cu excesul de greutate e o luptă pentru a exista (câteva kilograme în plus te lasă la sol și la pensie). După ani lungi de privațiuni și de foame, Metoda pariziană (am botezat-o așa datorită originii sale) m-a ajutat să slăbesc în condiții alimentare normale, adică mese ușoare și dese (grătare cu garnituri, pește, multe legume și fructe) și nu sarmale, ciorbe și prăjituri.
Procedeul e cât se poate de simplu: mâncați un măr, o pară sau un cartof fiert în apă, cu o oră înainte de mese (dimineața, la prânz și seara, sau și mai des). Această gustare joacă rolul de dop digestiv, diminuându-vă considerabil apetitul. Dacă regimul e ținut consecvent, se slăbesc 3-4 kilograme pe lună. Autoarea rețetei e o dieteticiană celebră în Franța (Marie Francoise Plisier). I-am găsit metoda într-o revistă pe care am cumpărat-o într-o escală la Paris. De când o aplic, am slăbit peste 5 kg. Din precauție, eu am renunțat total și la zahăr (înlocuindu-l cu miere) și-am redus simțitor cantitatea de sare (reține apa în organism). Vă doresc mult succes. (Iertați-mă pentru anonimat, dar în cazul meu se impune).
Angela – București