
Unghiile frumoase fac parte din cartea de vizită a doamnelor, mai ales de când fiecare schimbare a modei le bagă și pe ele în joc. Scurtezi lungimile fustelor? Tai și din unghii! Înlocuiești culorile sumbre cu pene colorate de papagal? Musai să fie și unghiile bălțate, verzi, albastre, negre și violet… Dar ca să reziste la atâtea încercări, și ele trebuie răsfățate cu băi, aplicații nutritive și vitamine de soi.
* Pentru a accelera creşterea unghiilor sănătoase, le facem băi hrănitoare. Se stoarce o lingură de suc de lămâie şi se adăugă 5-7 picături de iod. Unghiile se ţin în soluţie timp de 10-15 minute. Procedura se efectuează zilnic, timp de 10-12 zile. După o pauză de 5-7 zile, se folosesc băi cu sare. O lingură de sare grunjoasă se dizolvă într-un pahar cu apă, apoi se adaugă 5-7 picături de iod şi se procedează cum este descris mai sus. Unghiile se ung periodic, de 1-2 ori pe săptămână, cu soluţie alcoolică de iod, înainte de culcare. Culoarea maronie dispare până dimineaţă.
* Pentru ca unghiile să nu se exfolieze şi să crească mai repede, puteţi să le masaţi cu vitaminele E şi A uleioase, după o baie cu sare de mare sau de bucătărie. O lingură de sare se dizolvă în 0,5 litri de apă caldă. Degetele se ţin în soluţie 15-20 de minute, apoi se şterg bine. Unghiile se freacă cu amestecul de vitamine cu mişcări de masaj. Această procedură se efectuează zilnic, înainte de culcare, timp de 2 săptămâni.

* Se poate face pentru unghii și un ceai de plante nutritiv. Pentru prepararea decoctului aveţi nevoie de 2 linguri de amestec în părţi egale de sunătoare, muşeţel şi rădăcină de brusture. Amestecul se opăreşte cu un pahar de apă clocotită. Se lasă decoctul să se răcească până la 40 de grade, apoi se fac băi de 20 de minute, de 2 ori pe săptămână.
* Se face un amestec din coajă de citrice, mandarine, portocale, grepfruit și se bagă în mixer. Terciul obținut se aplică pe fiecare unghie şi se îmbracă mănuşi chirurgicale, vreme de 15-20 de minute. După spălarea terciului, persoanele ce nu au alergie pot aplica pe unghii şi pe pielea din jurul lor ulei natural de lămâie.
* Pentru unghiile moi, subţiri, exfoliate etc., există o metodă de salvare. Se spală bine, în mai multe ape, o lingură de mei galben, se ţine peste noapte în apă caldă (se poate în termos) ca să se înmoaie bine. Dimineaţa se strecoară şi se mănâncă meiul. Se repetă până la rezolvarea problemei.