
Vă recomand cu drag un medic acupuncturist, care din fericire lucrează în București: Dr. Răzvan Ionescu (Bd-ul Aviatorilor nr. 68, tel. 0725/24.32.02). Sunt sigură că rezultatul va fi unul fericit. Cu încredere în bine, totul este posibil. Cu drag,
DANA – București
„Ajutați-mi fiul să scape de halenă” (Pentru NASTASIA H. – jud. Mureș, F. AS nr. 1428)
Dacă halena provine de la stomac, vă sfătuiesc să amestecați o linguriță de hrean ras pe răzătoarea mică cu o linguriță de urzicuță tocată mărunt. Consumați acest amestec, mestecând și salivând bine. Apoi înghițiți, folosind și puțin ceai de tarhon. De altfel, ceaiul de tarhon are proprietatea de a înlătura orice miros neplăcut. (Cu el se tratează și transpirația picioarelor și a mâinilor.) Dar, revenind la respirația urât mirositoare, aceasta se mai poate trata și cu o gargară profundă, folosind 2 căni de infuzie caldă zilnic. Amestecul pentru gargară este preparat din 3 ceaiuri: 30 g semințe de chimen, 30 g semințe de anason, 30 g frunze uscate de mentă.
Cea mai simplă soluție pentru liniștea fiului d-nei Nastasia ar fi să poarte o cutioară sau sticluță în care să pună discret semințe de chimen sau anason, din care să mestece bine, să saliveze și să înghită de câte ori este necesar. De la 6 ani am învățat de la bunica mea să culeg plante de leac și acum sunt și eu bunică. Vă doresc să fiți sănătoși și voioși!
DANA – București
„Nu mai văd, am degenerescență maculară” (Pentru ELENA B., F. AS nr. 1449)
Degenerescența maculară este o afecțiune a ochilor legată de vârstă, și care nu poate fi vindecată total cu nimic, dar evoluția ei poate fi stopată sau măcar foarte mult încetinită. Cu alte cuvinte, ea nu poate fi eliminată, dar poate fi stopată. Pentru acest lucru, există medicamente naturiste. Foarte bune sunt Optifort și Resveravit. Optifort conține luteină, flori de crăiță, afin, extract de semințe de struguri. Optifort este produs de PlantExtrakt, Cluj (tel. 0264/26.06.88, sau www.plantextract.ro). Resveravit este un produs din semințe de struguri negri și se găsește la Farmacia Faltis din Brăila (tel. 0239/61.59.31). Mult succes!
OANA N. – Deva, jud. Hunedoara
„Caut un leac pentru sinuzită cronică” (Pentru M. SAFTA – Constanța, F. AS nr. 1454)
Sinusurile sunt situate de o parte și de alta a cavității nazale și sunt căptușite cu o mucoasă foarte subțire, care dacă se inflamează și se infectează, se umflă și blochează canalele prin care drenează mucusul în cavitatea nazală. Sinuzita poate fi cauzată de o infecție bacteriană, de o răceală sau gripă. Ea poate fi produsă și de deviația de sept, de iritații produse de fumul de țigară sau de o infecție micotică. Ca remedii, folosiți inhalațiile cu aburi, care pot ameliora presiunea din sinusurile dureroase. Puneți într-un vas cu apă fierbinte câteva picături de ulei de eucalipt, de mentă sau de lavandă, acoperiți capul cu un prosop și trageți adânc aburii pe nas. Pe măsură ce aburii se ridică, transportă și picături mici de ulei în sinusurile dumneavoastră, eliberând secrețiile.
O altă metodă de a reduce inflamația este prin irigația sinusurilor cu ser fiziologic sau o soluție salină (amestecați într-o cană cu apă fiartă un sfert de linguriță de sare de masă și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu). Lăsați capul pe spate și, cu o seringă, introduceți soluția în fiecare nară alternativ. – Inhalați hrean proaspăt ras. Acesta conține o substanță care ajută la subțierea mucusului. – Zdrobiți un cățel de usturoi și amestecați sucul strecurat cu patru lingurițe de apă. Cu ajutorul unei pipete, introduceți câteva picături în fiecare nară, de două ori pe zi. După trei-patru zile, infecția trebuie să se vindece. – O cană cu ceai fierbinte ajută la fluidificarea mucusului nazal. Folosiți ceaiul de mușețel, măceșe, ghimbir. Beți câteva căni pe zi și inhalați și aburul. Ceaiul îl pregătiți în amestec sau separat. – Odihniți-vă suficient. – Puneți un prosop cald pe ochi și pe obraji, și țineți-l până se răcește, apoi încălziți-l din nou până când se ameliorează simptomele. – Consumați fagure de miere: se mestecă un sfert de oră, apoi se scuipă. – Introduceți în hrana zilnică câte două lingurițe de miere; aceasta ajută corpul să recapete energie, iar sinusurile revin la normal. – În ceea ce privește durerile de cap, acestea apar la orice schimbare de vreme și afectează atât persoanele în vârstă, cât și cele care suferă de anumite afecțiuni. De asemenea, durerile de cap apar din cauza oboselii, tensiunii arteriale, lipsei de magneziu și calciu în corp. – Pentru durerile de cap periodice, se recomandă un ceai făcut din amestec din mai multe plante: ceai de mușețel (30 g), fructe de ienupăr (30 g), frunze de pătlagină îngustă (30 g), toate infuzate într-o cană de 250 ml apă clocotită, timp de cinci minute. Se consumă zilnic, câte o cană, de 2 ori pe zi, dimineața și seara. – Aplicați pe tâmple felii de lămâie timp de 15-20 de minute. – Apelați la un regim alimentar consumând multe fructe și legume, lactate, carne de vită și de pasăre, pește, evitând carnea de porc, mezelurile, prăjelile, grăsimile, deoarece și toxinele provoacă dureri de cap. – Luați masa la ore regulate. – Beți lichide suficiente, ca să nu vă deshidratați, că și aceasta este o cauză a durerilor de cap. – Respectați orele de somn. – Faceți multă mișcare în aer liber.
Vă doresc multă sănătate!
E. ZAMFIR – Drăgășani, jud. Vâlcea
„Vă rog să mă ajutați! Sufăr de schizofrenie” (Pentru L.R. – București, F. AS nr. 1465)
Și eu, tot de la vârsta de 17 ani, m-am îmbolnăvit de schizofrenie. De aproape 40 de ani mă tratez de această boală la dl dr. Isacu Silviu, care în toți acești ani nu m-a internat niciodată. Are consultații la policlinica „Globul”. Se merge cu metroul până la stația „Muncii”, și de acolo, încă două stații, cu tramvaiele 56, 40. Telefon pentru programare: 021/324.50.18. – Am și un duhovnic cu multă evlavie, la care mă spovedesc și împărtășesc și, încet, încet, îmi revin la realitate. M-a ajutat foarte mult că mergeam la toate slujbele bisericii.
Anonim