
A venit vacanța, ați plecat la mare sau undeva în străinătate și sunteți constrânse să mâncați la restaurant. Adio dietă! Spectrul kilogramelor vă taie cheful de viață. Totuși: nu e chiar așa de greu să puneți stavilă caloriilor, chiar dacă mâncați la restaurant. Și, mai ales, nu e cazul să vă stricați, din cauza asta, vacanța. Iată câteva trucuri care să vă fie de ajutor:
* Vorbiți mult, râdeți des, mâncați puțin.
* Ca frână pentru calorii, cereți la început o supă clară de legume sau pasăre (în nici un caz „cremă” de legume, care are miliarde de calorii) sau o salată ușoară.
* Mutați coșul cu pâine din față, la celălalt capăt al mesei.
* Încărcați-vă furculița cu bucățele mici de mâncare.
* Nu vă serviți niciodată de două ori.
* După fiecare bucățică vârâtă în gură, puneți tacâmurile pe masă.
* Observați în liniște cum arată bucatele din farfurii. Nu vă repeziți asupra lor.
* Puneți un bilețel la îndemână, în poșetă, pe care scrieți „Mănâncă încet”.
* La fiecare fel de mâncare, lăsați puțin în farfurie.
* Renunțați la alcool și înlocuiți-l cu apă plată sau suc de roșii.