Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Buze apetisante

– Iarna, bu­zele au ne­voie urgentă de îngrijire. Pielea lor e subțire și se irită la frig, dar și la ae­rul uscat din locuințe –

Foto: Shutterstock

1. Nu vă umeziți buzele – deși iarna le simțiți mai uscate ca de obicei, feriți-vă să vi le umeziți. Saliva le usucă și pielea crapă. Imediat cum simțiți că vă ustură, aplicați un balsam.

2. Cură cu Scorțișoară – coaja de Scorțișoară con­ține uleiuri eterice care stimulează circulația sângelui. Amestecați o linguriță de pulbere cu una de zahăr pudră și una de ulei de floarea-soarelui. Întindeți pasta pe buze și lăsați-o să acționeze.

3. Ulei de Mentă – amestecați în părți egale ulei eteric de Mentă, cu ulei pentru bebeluși. Are efect de umflare a bu­zelor. Se aplică în strat subțire, cu degetul.

4. Brânză de vaci cu miere – Vă dor buzele? S-au crăpat? A­plicați următoarea rețetă: o lingură de miere se amestecă cu o lingură de brânză de vaci proas­pătă. Se ung buzele și se lasă să acționeze un sfert de oră. Se curăță cu un tifon înmuiat în apă. Are efect anti-inflamator, cal­mant și de netezire.

5. Energie cu cas­traveți – Castraveții au 90% apă și sunt o sursă ideală de umidificare a buzelor. Conțin, în plus, și vitamina C, care spo­rește producția de cola­gen. În fiecare seară, tăiați felii subțiri de cas­travete și puneți-le pe buze vreme de 5 mi­nute.

6. Balsam pentru buze – o lin­guriță de miere, miezul unei păstăi de vanilie și o bucățică de ceară de al­bine se topesc într-un vas, pe baie de apă. Se amestecă bine, se lasă să se răcească și se pun într-un recipient, la rece. Se ung bu­zele cât mai des.

7. Ruj de buze cu tran­da­firi – o linguriță de ceară se topește pe baie de apă, împreună cu o linguriță de Shea butter (ma­gazine naturiste). Se trage vasul de pe foc, se lasă să se ră­cească puțin compoziția și se adaugă 2 picături de ulei de mă­ceșe. Se pun într-o cutiuță, la fri­gider.

8. Gimnastică – Și buzele au mușchi, iar dacă știm să îi antrenăm, le creștem volumul și suplețea. Un ajutor practic sunt dopu­rile de plută. Le pu­nem între dinți și încercăm să ros­tim cuvinte, cel mai bine, să citim poezii cu glas tare. Mișcările stimu­lează mușchii și buzele devin fru­moase și pline. Se fac exerciții de trei ori pe săptămână, după care se aplică pe ele un balsam.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian