Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de cancer ganglionar, extins în aproape tot corpul”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, am 49 de ani și locuiesc de 20 de ani în Italia. În luna februarie a.c., am fost diagnosticat cu cancer ganglionar, extins în a­proa­pe tot corpul. Îi rog pe specialiști sau pe cititorii dvs. care au suferit de această boală să-mi recomande un remediu alternativ, pe care să-l pot urma în paralel cu tratamentul oncologic. Vă mul­țumesc!

MARIAN – Roma, Italia

„Fiul meu a fost diagnosticat cu osteonecroză aseptică”

Fiul meu, în vârstă de 34 de ani, a fost diag­nosticat în urma examenului RMN cu leziune de osteonecroză aseptică stadiul II condi­liană femu­rală externă; fluid intersinovial în cantitate mare. Îi rog pe cei care pot să-i dea un sfat, să-i reco­mande un trata­ment eficient, de orice natură, nu­mai să-și recapete sănătatea. Vă mulțumesc și doresc tuturor un Paște fericit!

ALEXANDRA G.

„Mai ales noaptea, îmi crește pulsul peste 100 bătăi/minut”

Am 41 de ani și o problemă de sănătate căreia nu-i găsesc nici cauza și nici rezolvarea. De câteva luni îmi bate inima de simt că-mi sare din piept și am pulsul de peste 100 bătăi/mi­nut. Menționez că acest fenomen se întâmplă cel mai des noaptea. De multe ori mi s-a întâmplat să mă trezesc în toiul nopții, cu inima bătând nebu­nește. Doctorii nu au luat suferința mea în serios, spunându-mi că nu-i nici o problemă, că inima mea bate repede. Mie însă nu mi se pare normal să am aceste variații de ritm cardiac și sper să primesc un ajutor din partea citito­ri­lor sau a specialiștilor „For­mulei AS”. Men­­ționez că mi-am făcut anali­zele de sânge, EKG, ecografie car­diacă, dar nu au evidențiat ni­mic deosebit. Cu mult respect,

GABRIELA – București

„Am dermatomiozită, dar iau pastile degeaba”

Stimată redacție, am 39 de ani și am fost diag­nosticată cu dermatomiozită acum cinci ani. Fac tra­tament cu Pla­quenil, Pa­naf­cortelone, Caltrate D, multi­vita­mine și ulei de pește, dar nu simt vreo îm­bunătățire, iar acum am început să am reacții din cauza atâtor pastile pe care trebuie să le iau. Vă rog să-mi recoman­dați un medic care mă poate ajuta. Vă mulțumesc!

SIMONA – Cluj

„Există vreun leac pentru azoospermie?”

Mă numesc Andreea, am 29 de ani și sunt că­sătorită de trei ani. Acum, familia noastră se con­frun­tă cu o problemă foarte gravă, pe care am descoperit-o și care ne-a distrus atât pe mine, cât și pe soțul meu. El a făcut două spermograme și la ambele a reieșit că are azoosper­mie. Soțul meu are 31 de ani și ne vine greu să credem că nu vom putea avea niciodată copii. Vă rog din suflet, recomandați-ne un spe­cialist care ne poate ajuta. Am fost până acum la doi me­dici care au ridicat din umeri , fără să ne dea vreo speranță. Ne-au spus să ne obișnuim cu ideea că nu putem avea copii… Există vreun leac din plante pentru această boală? Vă mulțumesc anticipat, pentru cea mai mică fărâmă de speranță pe care o veți sădi în inimile noastre. Paște fericit tuturor!

ANDREEA T.

„Am keratită punctată post-conjunctivită”

Vă rog să mă ajutați și pe mine! Boala de care sufăr se numește keratită punctată post-conjunc­tivită. Mă tratez de o jumătate de an cu picături, dar nu am avut nicio ameliorare, am că­pătat doar o intoleranță la tot ce înseamnă picături de ochi. Am vederea slabă și am ajuns la capătul puterilor. Vă mulțumesc!

CRISTI – București

„După un chiuretaj, am fost diagnosticată cu sinechie uterină”

Stimată redacție, am 31 de ani și în urmă cu șase ani, am avut o sar­cină cu probleme și am fost ne­voită să o întrerup, la recoman­darea medicului. Mi s-a făcut un chiuretaj nereușit, în urma căruia am rămas cu o sinechie uterină (sindrom Asherman) – am ade­ziuni în cavitatea uterină. După această intervenție, nu am mai avut ciclu și, pentru că obstrucția sângelui menstrual putea duce la endometrioză, mi s-a introdus un sterilet. În situația dată, nu mai pot rămâne însărcinată și îmi doresc foarte mult un copil. Știe cineva cum se poate vindeca sine­chia uterină? Am vreo șansă să devin mamă? Le rog pe doamnele care au suferit de această boală să-mi împăr­tă­șeas­că experiența lor. Vă mulțumesc!

DOINA T.

„La aproape doi ani, din cauza enterocolitei cronice, fetița mea nu ia deloc în greutate”

Stimată redacție, sunt o mamă foarte îngri­jorată. Fetița mea are un an și nouă luni și cân­tărește doar 8 kilograme. La vârsta de 6 luni a început să aibă șapte-opt scaune pe zi, mai moi, dar nu diareice, și creșterea ei a încetinit foarte mult. Am fost cu ea la o mulțime de doctori, care i-au pus diag­nosticul de enterocolită cronică, fără însă să-i stabi­lească cauza. La analize a reieșit că e ușor anemică și ra­hitică, semne clare ale unei malabsorbții. Momen­tan, face tratament cu fier, calciu, Kreon, vitamine, dar numărul scaunelor a rămas mare (3-4 pe zi), iar de trei luni, nu a mai pus deloc în greutate. Nu mai știu ce să fac, vă rog să mă ajutați cu un sfat! Vă mulțumesc!

S. R. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian