
Cu acest diagnostic am fost de multe ori internată, aplicându-mi-se felurite tratamente alopate, în urma cărora obțineam numai ușoare ameliorări. Cele care mă refăceau pentru o perioadă mai lungă (câteva luni) erau tratamentele sanatoriale de nevroze de la Sinaia, Tușnad, Borsec ș.a. Vă sugerez un examen de specialitate la endrocrinologie. În cele din urmă, la mine s-a rezolvat totul după operația unuia din lobii tiroidei, plin de noduli reci, boală descoperită foarte târziu. Acum nu mă mai confrunt cu stările de atunci. Dacă nu e vorba de tiroidă, vă recomand un tratament naturist, care îi scapă de suferințe pe mulți oameni care suferă de boli nervoase: beți zilnic câte o cană de ceai de Coada-calului, alta de Coada-șoricelului, alta de Urzică și alta de Sunătoare.
* Faceți câteva băi de șezut cu Coada-calului, cufundând și partea cu rinichii. Baia se prepară în felul următor: se pun dimineața în apă rece 1-2 pumni de coada-calului, seara se încălzește până ajunge de dă puțin în clocot, se lasă acoperită 30 de minute, se strecoară în cadă sau într-un lighean mare și se potrivește temperatura. Baia durează 20 de minute, adăugându-se pe parcurs apă fierbinte. Când ieșiți din baie, nu vă ștergeți; înfășurați-vă în lucruri groase, băgați-vă în patul încălzit o oră, până transpirați, apoi schimbați lenjeria. Aceeași infuzie poate fi reîncălzită și folosită încă de două ori. Repetați tratamentul numai dacă mai e nevoie. Rezultate bune dau și băile cu frunze de Nuc. Multă sănătate!
E. M. – București
„Copilul meu suferă de sindromul Gilles de la Tourette” (Răspuns pentru ANA-MARIA, F. AS nr. 1157)
Dimineața, pe stomacul gol, se beau 250 ml de ceai din Hamei și Coada-calului și suspensie de argilă (două lingurițe de argilă se pun în 200 ml apă de seara pentru dimineața). La fel se pregătește și dimineața, pentru seară. După două ore de la ingerarea argilei, se bea o cană de suc de morcov și țelină în cantități egale, imediat după centrifugare. Legumele se folosesc cu tot cu coajă, spălate bine cu o perie, sub jet de apă. Sucul se bea cu înghițituri mici, salivate, de trei ori pe zi câte o cană, înainte de mese. Imediat după aceea se bea sucul de la o lămâie. Se iau apoi două lingurițe de polen (una imediat și cealaltă la prânz). Cura cu polen durează până se consumă 1 kg. Seara, înainte de culcare, turnați-i copilului apă rece, cu cana, de la ceafă în jos. Este obligatorie o dietă fără carne, zahăr rafinat, dulciuri. Cura cu sucuri durează 20 de zile. Rezultatul tratamentului e spectaculos. Sănătate!
MARIA M.
„Caut un remediu naturist pentru adenomul de prostată” (Răspuns pentru VIRGIL D. – Arad, F. AS nr. 1504)
Stimate domn, pot spune că sunt în cunoștință de cauză cu suferința dvs. Și eu m-am chinuit în urmă cu 4 ani cu problemele cauzate de adenomul de prostată, adică: jet slab, prostata mărită în volum, urinări dese, câteodată usturimi, nu mai puteam să dorm, ajunsesem să am insomnii. Am încercat diferite tratamente alopate, Avodart și altele, dar nu prea am avut rezultatele dorite. La recomandarea unor prieteni care luaseră niște tratamente din plante, despre care citiseră în revista „Formula AS”, și care au avut rezultate foarte bune, le-am cumpărat și eu: e vorba de preparatele d-nei dr. Himovich, Elixir of Youth, Cellforce și Digestton (se comandă la numărul de telefon 0748/11.24.21). Pe lângă aceste tratamente, am mâncat și 250 g porumb fiert pe zi, și semințe de dovleac, cam 100 g. Îmbunătățiri simțitoare am început să văd din a doua lună de tratament. Nu mai urinam așa de des, jetul era mult mai puternic, nu mai aveam usturimi. Văzând aceste mici îmbunătățiri, m-am simțit încurajat să merg în continuare cu aceste tratamente. După 6 luni, m-am dus la medicul urolog, iar în urma analizelor efectuate, am primit vestea mult așteptată: nu mai aveam probleme cu prostata. Vă recomand cu toată căldura să încercați și dvs. aceste tratamente din plante, care pe mine m-au ajutat foarte mult.
Multă sănătate și să auzim de bine!
CRISTIAN I. – București
„Cum pot scăpa de o cicatrice veche?” (Răspuns pentru LAURA – jud. Botoșani, F. AS nr. 1504)
Dragă Laura, îți recomand o rețetă simplă și foarte eficientă: freacă bine un gălbenuș de ou și o linguriță de miere de albine polifloră până obții o pastă. Compoziția aceasta ajunge pentru a-ți unge bine cicatricea cel puțin de trei ori pe zi. În prealabil, spală bine zona vătămată cu ceai de Mușețel. Unge porțiunea arsă cu cremă din miere și gălbenuș și las-o să acționeze o oră. Spală-te din nou cu ceai de Mușețel și unge apoi cicatricea cu un strat subțire de alifie de Gălbenele. Această alifie poate rămâne aplicată pe cicatrice până dimineața. Repetă acest tratament simplu, și în 7-8 zile locul cicatricei va deveni neted și catifelat.
MINODORA – Alba-Iulia
„Caut un remediu pentru gastrită hipoacidă” (Răspuns pentru ADELA – București, F. AS nr. 1512)
Pentru gastrită eu am folosit cu rezultate deosebite albușul crud de ouă de țară. Timp de o săptămână se bea câte un albuș crud dimineața, pe stomacul gol, apoi timp de o oră nu se mănâncă nimic. Se face pauză timp de trei săptămâni și apoi se repetă procedeul. În caz de nevoie, se mai repetă după o jumătate de an. La mine, durerile au dispărut la vreo două săptămâni după prima cură. Acum mănânc fără probleme multe dintre alimentele care îmi provocau mari necazuri (varză crudă, morcovi, spanac, ștevie, ceapă verde…). Legumele fierte și orezul sunt grele pentru stomac. Cel mai bine este să coaceți legume în coajă, la cuptor. Procedeul e simplu și rezultatul – foarte bun. Pentru a evita balonările, nu mâncați fructe după masă, ci doar cu cel puțin o oră înainte de masă. Aveți grijă cum combinați alimentele; feriți-vă să le amestecați pe cele care conțin amidon (pâine, cartofi, fasole, cereale) cu zahăr, miere sau alte dulciuri sau cu alimente acide (lămâi, roșii, oțet, fructe). Eliminați laptele dulce chiar și din preparate. Folosiți cu încredere ceaiul de Obligeană. Multă sănătate!
CORINA S.