– Orice afecțiune, inclusiv cancerul, poate fi vindecată cu ajutorul enzimelor conținute în legume, fructe și produse animale. Cu o condiție: să nu fie trecute prin foc –
Scânteia vieții

Foarte pe scurt, trebuie știut că enzimele sunt niște compuși biologici produși exclusiv de formațiunile celulare vii. Ele conțin scânteia vieții. Nu există nici o diviziune celulară, nici o creștere, fără prezența enzimelor. Dar enzimele sunt capabile să acționeze și în afara acestor celule care le-au format. Plantele, mineralele și chiar carnea sunt furnizoare de enzime pentru organismul uman. Fără ele, digestia și chiar viața organismului nu ar putea exista.
Este foarte important să se știe că fiecare enzimă este produsă doar pentru un anumit efect. Este ca și cum această enzimă ar fi cheia care ar deschide o ușă. Dacă aveți o cheie potrivită, atunci puteți deschide ușa. La fel se întâmplă în organism. Hrana nu se descompune în substanțele componente și nu poate fi asimilată de organism, dacă nu există enzime. Viața celulară fără prezența enzimelor nu ar fi posibilă, organismul ar muri foarte repede. Nici măcar procesele respirației nu s-ar putea desfășura fără prezențele enzimatice. Zi de zi se descoperă noi și noi enzime și, de asemenea, se descoperă și rolul acestora în procesul vieții omului. Cu cât alimentele pe care le consumăm conțin mai multe enzime, cu atât sunt mai multe izvoare de viață care se revarsă în corp. Un surplus de energie și rezistență.
Enzimele sunt distruse prin fierbere
Este important de știut că, în general, activitatea enzimatică se desfășoară la temperatura corpului, iar între 60 și 80 de grade, majoritatea enzimelor sunt distruse (unele sunt distruse numai la 100 de grade, dar foarte puține). La temperaturi scăzute, însă, enzimele rezistă și nu sunt distruse, doar că își încetinesc activitatea. Când revin la peste 25 de grade se activează din nou.
Să luăm un exemplu, și anume laptele. Proaspăt muls, acesta conține o enzimă numită lactoperoxidază. Practic, din laptele proaspăt muls nu lipsește nimic pentru a-l declara un aliment ideal pentru toți bolnavii, dar, în practica de zi cu zi, se observă faptul că foarte mulți oameni nu pot consuma lapte, pentru că le produce o serie de neplăceri digestive. Laptele de mamă conține tot ce îi trebuie unui copil pentru a se dezvolta normal. Laptele de vacă conține tot ce îi trebuie unui vițel să se dezvolte normal. Totuși, de ce nu este acceptat laptele de anumite persoane? Pentru simplul motiv că laptele pe care îl consumă este lipsit de enzime.
Prin pasteurizare, laptele este modificat și nu mai este posibil să fie asimilat de către organism. Acest lapte produce doar reziduuri sub formă de mucus, nu mai are vitaminele unui lapte proaspăt muls și, în plus, nici nu mai poate fi asimilat.
Laptele pasteurizat care se vinde în comerț este un lapte mort, pentru că a fost supus unei temperaturi mari, necesară pentru distrugerea germenilor patogeni, dar odată cu distrugerea acestora, se distrug și enzimele.
Trebuie reținut, deci, faptul că enzimele sunt distruse prin fierbere sau preparare termică. Deci, dacă aveți o boală precum cea canceroasă, va trebui să dați organismului cât mai multe enzime, dar trebuie să știți că ele se găsesc numai în legume și fructe crude, sau în produsele animale care nu au fost trecute prin foc. De exemplu, lapte nepasteurizat, brânzeturi preparate de țărani în condițiile și după rețetele tradiționale, ouă crude etc.
Tratamentele cu raze distrug enzimele din organism. Ele trebuie înlocuite cu enzimele din sucurile de legume și fructe

Bolnavilor care fac tratamente anticancer cu raze, odată cu distrugerea celulelor canceroase, li se distrug și foarte multe enzime. Deci, aceștia, mai mult ca alți oameni, trebuie să suplimenteze cantitatea de enzime pe care o consumă. Acest lucru se poate face foarte bine prin consumul sucurilor de fructe și legume proaspăt preparate, în cantități cât mai mari. Acest lucru va face ca efectele negative nedorite să fie mult mai mici, iar cei în cauză să poată suporta tratamentul. Dacă nu vor consuma însă suficiente enzime care să le înlocuiască pe cele distruse prin chimioterapie, atunci vor avea de suferit modificări mari în organism, sau chiar își vor grăbi singuri apropierea morții.
Un alt avertisment important: și detergenții distrug enzimele. Deci, ce trebuie să faceți pentru a împiedica acest fenomen? Evitați toți detergenții, spray-urile, chiar și naftalina sau alte substanțe chimice. În acest fel, enzimele pe care le preluăm din fructele și legumele crude își vor face treaba cu succes și vă vor ajuta să fiți victorioși în lupta cu această boală parșivă care este cancerul.
Există foarte multe cazuri de oameni vindecați de cancer, care au reușit să îndeplinească această minune, datorită faptului că și-au modificat stilul de viață, alimentația etc.
Nimeni nu se poate vindeca de cancer dacă nu are suficiente lichide și enzime în organism, care să lupte cu boala. Este simplu. Deci, consumați zilnic, în cantități cât mai mari, sucuri de legume și fructe sau chiar fructe și legume crude. Să nu lipsească din meniul dvs.! În plus, se pot introduce și lapte proaspăt muls, brânzeturi naturale, cereale integrale și multe alte alimente bogate în enzime, care sunt foarte necesare în lupta cu cancerul.
Tratamentele cu plante medicinale
– Pulberi, macerate, tincturi –

În ultima perioadă, tot mai mulți oameni au reușit să descopere faptul că anumite plante acționează mult mai eficient dacă sunt folosite sub formă de pulbere. Prin uscarea și transformarea în praf cu ajutorul râșniței de cafea, se obține o pulbere de plantă care are o serie de principii active suplimentare față de ceaiul obișnuit, tocmai pentru faptul că nu sunt distruse enzimele.
Există plante care se folosesc cu mare succes fierte (cele care conțin, de exemplu, azulene: mușețel, coada-șoricelului etc., pentru că acestea au nevoie de temperatură înaltă pentru a se elibera). Dar cea mai mare parte a plantelor se distruge prin fierbere. Ce se poate face ca, totuși, să beneficiați de cât mai multe substanțe active din plante? Cea mai bună metodă, prin care se pot extrage cele mai multe principii active, e următoarea: se pun plantele la macerat în apă la temperatura camerei timp de 8 ore, după care se strecoară și aceleași plante se opăresc cu apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se combină cele două ceaiuri.
O altă metodă ar fi să se consume atât pulberi din plante, cât și ceaiuri (infuzii sau decocturi). Părțile lemnoase (rădăcini, tulpini) se fierb, iar cele cu flori se opăresc cu apă clocotită. În acest fel, se vor putea consuma mai multe principii active din plantele respective.
Însă cea mai sigură metodă care se poate aplica este tinctura, prin care se pot obține cele mai multe substanțe active din plante. Dacă vindecarea bolilor ar fi obținută doar cu substanțe minerale, ar fi suficient să se facă ceaiuri, fiindcă ele nu se distrug prin fierbere, dar s-a descoperit că fiecare plantă are mult mai multe substanțe, în afara mineralelor, care contribuie la vindecare: în primul rând enzimele și vitaminele. Dacă nu ar fi așa, ar putea fi înlocuite toate plantele cu anumite substanțe sintetice. S-a descoperit însă faptul că substanțele sintetice sunt foarte utile, dar ele singure nu sunt suficiente. Iată de ce, este foarte bine că se recomandă, din ce în ce mai mult, consumul pulberilor de plante, al tincturilor și altor produse în care să rămână intacte enzimele, care acționează foarte puternic, chiar și în cantități foarte mici, asupra organismului.
Atenție la plantele toxice!
Trebuie neapărat să atragem atenția că în regnul vegetal există și plante toxice, care sunt adevărate otrăvuri, și este foarte periculos să fie administrate unui bolnav care are organismul slăbit. Acestea pot fi administrate, dar numai sub stricta supraveghere medicală, pentru că de multe ori, între doza letală și cea terapeutică este o diferență foarte mică și care, în necunoștință de cauză, poate fi trecută foarte ușor. Deci, în cazurile tratamentelor cu plante toxice (Spânz, Omag, Aconit etc.), este foarte bine ca acestea să fie făcute doar sub stricta supraveghere a medicului și să se respecte cu strictețe dozele indicate.
În cazurile în care consumul alcoolului este interzis (boli de ficat etc.), se pot administra concentrate hidroalcoolice, care conțin o mare cantitate de principii active și puțin alcool. Totuși, cantitatea de alcool pe care o conțin tincturile nu face rău. Dacă la 50 kg corp se administrează maximum 1 linguriță diluată de tinctură, cantitatea de alcool este foarte mică, însă tocmai datorită lui, substanța activă ajunge rapid în circuitul sanguin.