
Pentru nesuferitele pete de bătrânețe care apar pe mâini și obraz nu prea există tratamente moderne. Nici bisturiul și nici laserul nu au putere asupra lor. Nădejdea rămâne tot la rețetele străbunicilor noastre. Marea lor știință legată de alimente, azi s-a pierdut. Ce-i drept, au dispărut și alimentele „adevărate”, curate, care-i dădeau viață obrazului. Totuși, merită să încercați! Procurați-vă ingrediente „bio” și… mult succes!
Mască de mălai și lapte bătut
Ingrediente: 1 lingură de mălai, 1 vârf de linguriță de pudră din coajă de portocală (se face din cojile uscate de la o portocală, măcinate fin într-o râșniță de cafea), 1 lingură de lapte bătut, 1 linguriță de ulei de măsline.
Mod de preparare și folosire:
Amestecați bine ingredientele. Aplicați pasta obținută pe față și pe decolteu, lăsând-o să acționeze până când începe să se usuce. Masați ușor pielea cu degetele, până când devine strălucitoare. Clătiți fața mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă cât mai rece. Veți îndepărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedă și catifelată.
Mască de pătrunjel cu aspirină
Ingrediente: 3 pastile de aspirină, 1/2 linguriţă de acid boric, 2 linguriţe de ceai concentrat de pătrunjel, 1 linguriţă de cremă de faţă de calitate.
Mod de preparare și folosire:
Se amestecă aspirina pisată cu restul ingredientelor. Se aplică de două ori pe săptămână. Se lasă pe faţă 5 minute în prima zi, apoi timpul se măreşte cu 2-3 minute, dar să nu depăşească 15 minute, ca să nu se irite pielea. După spălare, faţa se unge cu o cremă cu efect tonifiant.
Mască de înălbire cu vinete
Mod de preparare și folosire:
Dintr-o vânătă curățată de coajă preparați un terci rece, dând vânăta pe răzătoarea mică sau băgând-o în blender. Aplicați pe față și lăsați 20 de minute. Clătiți cu apă rece. Albește pielea și decolorează petele maronii. Alternativă: un prosopel înmuiat în suc de vânătă proaspăt stors.
Mască cu tărâțe de grâu și drojdie de bere
Ingrediente: 1 lingură de tărâțe de grâu, 10 g drojdie de bere, zeamă de lămâie.
Mod de preparare și folosire:
Amestecați tărâțele cu drojdia de bere și zeamă de lămâie, cât cuprinde. Omogenizați bine compoziția până când devine o pastă. Întindeți-o pe față. După 10 minute, clătiți bine fața cu apă caldă.