Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Degenerescența maculară este o afecțiune oftalmologică caracterizată prin pierderea vederii centrale și care apare după vârsta de 50 de ani. Netratată, poate duce la pierderea definitivă a vederii. Dacă este descoperită în faze incipiente, poate fi tratată. În degenerescența maculară, vederea centrală se estompează în timp, câteodată mai lent, alteori accelerat. Principala cauză este degradarea ochiului pe fondul îmbătrânirii. Astfel, apar leziuni la nivelul maculei, partea din spatele ochiului responsabilă pentru vederea clară. Fără a intra în amănunte, trebuie menționat că degenerescența maculară este de două tipuri. Degenerescența maculară umedă este o formă rară, dar mult mai gravă, deoarece vasele de sânge apar sub retină, ceea ce poate duce la spargerea acestora, și la cicatrici maculare. Degenerescența maculară uscată este o formă comună, în care părți ale maculei devin tot mai subțiri și se formează aglomerări mici care cresc și determină pierderea vederii centrale. Dintre cauzele apariției acestei afecțiuni se pot menționa: moștenirea genetică, înaintarea în vârstă, hipertensiunea arterială, hipercolesterolemia, obezitatea, alimentația necorespunzătoare, expunerea la o sursă de lumină puternică, fumatul.
Despre manifestările degenerescenței maculare nu voi face referire, deoarece vă sunt cu siguranță cunoscute. Însă despre opțiunile de tratament se pot evidenția următoarele căi terapeutice:
* Tratamentul medicamentos constă în administrarea de medicamente pentru blocarea de vase de sânge neformate și a scurgerii din acestea în degenerescența umedă.
* Schimbarea stilului de viață, o dietă cu multe vitamine și minerale pentru sănătatea vederii, alături de suplimente alimentare adecvate situației.
* Injectarea în ochi a unei substanțe pentru a stopa evoluția afecțiunii și îmbunătățirea stării retinei.
* Ca tratament special, aveți la îndemână laseroterapia, cu scopul de a sigila vasele de sânge din care se scurge lichid în interiorul maculei.
* Fotocoagularea, tot cu ajutorul laserului, în care se distrug vasele de sânge care pun probleme de acuitate vizuală.
Tratament naturist
* Un tratament simplu, dar foarte eficient, presupune administrarea unui gram de Lăptișor de matcă, de 3 ori pe zi, timp de 2-3 luni.
* Afine, mâncate ca atare – 300 g, zilnic.
* EPINERV – 1-2 tablete pe zi (inhibitor al glutamatului și oxidului nitric, regenerator al sistemului nervos central și implicit al vederii).
* Remedii complexe pentru degenerescența maculară, cum ar fi: Vision Optimizer, Alpha Lipoic Sustain – 300 mg, Luthein Eyes Advanced, Ginkgo biloba – 60 mg, Caroten – 25000 U.I., Astaxantina – 12 mg, Acetyl L-Carnitina – 500 mg, Methylcobolamina – 5000 mg.
S-a remarcat că administrarea uleiului de Cannabis, care conține CBD (canabidinol), are proprietatea de a diminua tensiunea oculară și, implicit, degrevarea maculei de presiunea constantă la care este supusă.
Pentru lămuriri suplimentare, contactați-mă telefonic! Să auzim numai de bine!
Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me
„Fac întruna crize de aritmie cardiacă” (Răspuns pentru LAURENȚIU – București, F. AS nr. 1562)

Stimate domn, aritmiile cardiace, cunoscute și sub numele de tulburări de ritm cardiac, se produc atunci când impulsurile electrice care coordonează bătăile inimii nu funcționează în mod corespunzător, astfel că inima bate ori prea rapid, ori prea încet. O variantă naturală la tratamentul medicamentos prescis de medicul curant este reprezentată de gama de produse Imunyze, cu rol de consolidare a sistemului imunitar. În plus, produsele din gama Imunyze se pot administra concomitent cu produsele de sinteză recomandate de medicul dvs. Contactați medicii terapeuți din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze, care vă pot recomanda un protocol terapeutic adaptat afecțiunii de care suferiți.
Menționez faptul că produsele din gama Imunyze sunt naturale, fără efecte adverse, fiind contraindicate doar persoanelor cu alergie la ouă.
Multă sănătate!
„Caut leac pentru urticarie demografică” (Răspuns pentru T.A. – București, F. AS nr. 1562)
Stimată doamnă, dermatografismul sau dermografismul este o afecțiune comună benignă a pielii, un tip de urticarie fizică, cunoscută și sub numele de scrierea pielii sau urticarie dermatografică. Mecanismul exact al dermografismului rămâne incert. Dermografismul poate apărea la persoane de orice vârstă, dar este mai frecvent la adulții tineri. O alternativă naturală la tratamentele clasice de tip medicamentos ale acestei afecțiuni este gama de produse naturale Imunyze, care au la bază Imunoglobulina Y de tip aviar, al cărei producător suntem. Proteinele imunologic active din gama Imunyze asigură în astfel de patologii imunizarea pasivă a organismului și au efect de modulare a funcțiilor sistemului imunitar. Pentru recomandarea unui protocol adecvat, contactați medicii terapeuți din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze.
Multă sănătate!
Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai, din 1897 Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]
„De doi ani sufăr de cistită cronică” (Răspuns pentru DIANA – București, F. AS nr. 1559)

Cistita este o afecțiune des întâlnită la femei. Durerile, usturimile, arsurile sunt simptomele caracteristice în cistita bacteriană. Recidivele sunt foarte frecvente, mai ales la bolnavii cu diabet insulino-dependent. Multe bacterii care provoacă infecții urinare au devenit rezistente la marea majoritate a antibioticelor existente. Hemoragiile și firișoarele de sânge din urină de care va plângeți pot fi cauzate și de alte boli ale aparatului urinar, de aceea un consult efectuat de un medic urolog este absolut necesar, pentru a afla cauza exactă a acestor sângerări.
Ca tratamente adjuvante la medicația clasică alopată vă recomand remedii naturiste, folosind următoarele plante medicinale: Zămoșița, Coada-șoricelului, Coada-calului, Păpădia, Urzica.
* Coada-calului – se folosesc tulpinile aeriene
Decoct: se beau câte 2 ceşti de ceai pe zi.
Tinctură: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, adăugate în puțină apă.
Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.
* Zămoșița – se folosește partea aeriană a plantei.
Decoct: se beau câte 2 ceşti de ceai pe zi.
Tinctură: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, adăugate în puțină apă.
Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.
* Coada-șoricelului – se folosesc inflorescențele.
Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.
Tinctură: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.
Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.
* Păpădia – se folosesc frunzele sau rădăcinile sub formă de infuzie, dacă sunt frunze, sau decoct, dacă sunt rădăcini.
Infuzie (decoct): se beau câte 2 căni de ceai pe zi.
Tinctură: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.
Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.
* Urzica – se folosesc frunzele uscate.
Infuzie: se beau câte 3 căni de ceai pe zi, îndulcite după gust cu zahăr sau miere.
Tinctură: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi.
Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi.
Primăvara, sunt indicate cure cu frunze proaspete de Urzică, sub formă de piureuri. Zeama rămasă după fierberea urzicilor se poate bea, câte 2 cești pe zi.
Farmacia Faltis prepară capsule cu metenamină și albastru de metilen, două chimioterapice care se foloseau în infecțiile urinare înainte de apariția antibioticelor. De asemenea, pentru a stopa sângerarea, se pot folosi capsule cu antipirină.
* Preparatele farmaceutice din flori de Echinacea sunt folositoare pentru creșterea imunității în infecțiile urinare repetate.
Infuzie: se beau câte 3 căni de ceai pe zi, îndulcit după gust cu zahăr sau miere.
Tinctură: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi.
Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi.
Dacă sunteți interesată de unele din preparatele prezentate mai sus, vi le putem trimite prin Poșta Română sau Fan Courier, cu plata ramburs la primirea coletului. Avem nevoie de adresa completă și numărul de telefon.