• Cu ajutorul sfaturilor care urmează vă puteți revigora corpul în timp-record, în paralel cu alte activități •
Exerciții pentru o circulație mai bună

Modificările hormonale ale corpului scad simțitor circulația sângelui în venele picioarelor. Și statul prelungit în poziția așezat, pe scaun sau pe fotoliu, are același efect. Iată un exercițiu de doar 5 minute, care vă poate ajuta: în poziția în picioare sau așezat, ridicați și coborâți degetele de la picioare. Repetați mișcarea de zece ori. Faceți același lucru și cu călcâiele. Repetați de cinci ori.
Exerciții de respirație pentru relaxare
Tensiunea emoțională, dar și sentimentele negative, ca enervarea și furia, pot crește tensiunea arterială și pot pune presiune asupra inimii. Ca protecție, faceți următorul exercițiu de respirație: în poziție culcat, inspirați adânc timp de 4 secunde pe nas și expirați timp de 7 secunde pe gură, vreme de 5 minute, în fiecare zi. Ritmul calm și profund de respirație relaxează mintea și corpul și ajută în momentele stresante.
Dușurile Kneipp contribuie la prevenirea trombozei
Cu ajutorul dușurilor Kneipp, realizate cu jeturi de apă rece, putem reduce riscul de tromboză și preveni apariția varicelor. Iată cum să procedați: direcționați jetul de apă de la talpă în sus, până la aproximativ o palmă deasupra genunchiului, apoi înapoi atât pe interiorul picioarelor, cât și pe exterior. Cel mai bine este să efectuați acest exercițiu zilnic, cu cinci repetări pentru fiecare picior.
Muzica bucură sufletul
Muzica ascultată dimineața, după ce ne trezim, ne poate salva ziua. Doar cinci minute, și motivația crește, iar grijile zilei dispar. Sunetele stimulează eliberarea de hormoni ai fericirii. O idee chiar mai bună: dansați pe melodia voastră preferată. Mișcarea stimulează metabolismul și ne face și mai fericiți.
Confortul – antecamera fericirii

Danemarca se numără printre cele mai fericite țări din lume. Acest lucru se datorează stilului lor „Hygge”, o formă specială de confort. Hygge înseamnă să fii bun cu tine și să te răsfeți. Lumina lumânărilor, șosete de lână și o ceașcă de ciocolată caldă… Această abordare conștientă a relațiilor cu oamenii și lucrurile din jur creează o atmosferă de armonie în doar câteva minute.
Plimbările ajută inima
Organul nostru de pompare a sângelui are nevoie de antrenament regulat. Vestea bună este că nu sunt necesare performanțe sportive de mare intensitate care implică efort și transpirație. Studii recente arată că doar cinci minute de mers rapid pe zi îmbunătățesc sănătatea inimii. Mai ales când ne mișcăm afară, în natură, corpul se activează, starea de spirit se înviorează, iar activitatea cerebrală crește. Motivul constă în oxigenarea puternică a organismului.
Concentrarea atenției crește bucuria de a trăi
Focalizarea atentă asupra mediului înconjurător poate avea un efect similar cu o internare într-un centru de tratament. Într-un experiment realizat în Suedia, participanții au fost puși să fotografieze păsări sau flori și să noteze sentimentele pe care le-au avut în legătură cu aceste activități. Chiar după o singură zi, s-a constatat că toți participanții la test erau mai relaxați și mai bucuroși de viață. Un alt exercițiu alternativ: stați timp de cinci minute cu ochii închiși și încercați să vă simțiți corpul. Luați-o încetișor, de la cap spre picioare.
Condimente pentru mușchi și articulații
Mușchii și articulațiile pot fi întărite eficient cu ajutorul Chimenului, Coriandrului și Nucșoarei. Amestecând câte o vârf de cuțit din fiecare dintre aceste condimente cu puțin untdelemn și adăugându-le în mâncare, s-a constatat că ele reduc disconfortul la 80% dintre pacienții cu artrită. De asemenea, condimentele picante precum piperul și ardeiul iute revigorează metabolismul și sprijină arderea grăsimilor în mod natural.
Cafeaua – răsfăț, dar și medicament

Cafeaua este considerată favorita absolută a românilor, cu un consum mediu personal de 162 de litri pe an. Dar cafeaua nu trebuie apreciată doar pentru gustul ei plăcut, cafeina conținută în ea ne ajută să ne simțim mai activi și mai concentrați. Totodată, stimulează ritmul cardiac și activitatea intestinală, având astfel efecte evidente asupra organismului. De asemenea, se pare că reduce riscul de demență.
Animalele reduc tensiunea arterială
Câinii, pisicile și ceilalți prieteni necuvântători au capacitatea de a reduce tensiunea arterială ridicată. Acest lucru se realizează printr-o simplă mângâiere. Deja în câteva secunde, tensiunea arterială scade. Conform unui studiu, mângâierea unui câine poate îmbunătăți chiar funcția pulmonară și cardiacă.