– Cum slăbeau frumoasele doamne de altădată –
• Siluetele lor, trase ca prin inel, au rămas în fotografii de epocă și reviste. O grație obținută ușor, fără să mori de foame •
* Mâncați ușor

Este un remediu simplu și foarte eficient: feriți-vă de farfuriile pline-ochi și de mâncăruri înecate în sos. Mâncați carne doar o dată pe săptămână, duminica, în rest, votați cu supele de legume cu orez, cartofi fierți, salate de verdețuri și fructe. Mâncați încet, puțin, și veți pierde în greutate ușor.
* Renunțați la mâncatul între mese
„Îți strici pofta de mâncat la masă”, spuneau bunicile noastre, când ne vedeau ciugulind. Consumul de trei mese echilibrate pe zi era văzut ca o regulă de bun-simț, care asigura aportul nutrițional, dar păstra și silueta. Acum ne-am obișnuit să mâncăm la întâmplare, tot ce găsim, pe oriunde apucăm, pe tot parcursul zilei, fără a avea mese echilibrate în mod corespunzător. Iar ciugulitul îngrașă.
* Fără pâine
Când doreau să poarte, cu o ocazie specială, o rochie cu un număr sau două mai mică, bunicile noastre renunțau la pâine, paste, prăjituri și alte făinoase, cu câteva zile înainte de eveniment. Talia se subția ca trasă prin inel, iar rochia venea ca turnată.
* Nu mâncați după ora 19
Că mâncatul seara îngrașă se știe de când lumea. Focul metabolismului scade și fără arderi, caloriile se transformă în grăsimi. Ideal este ca ultima masă să fie ușoară și luată la orele 18-19, astfel ca, peste noapte, organismul să se poată reface. Programul „mănânci 8 ore și postești 16” este cea mai la modă dietă de slăbit.
* Fructe pe post de desert
În locul unei prăjituri sau al unei felii de tort, consumul fructelor crude sau sub formă de compot fără zahăr este un obicei bun, care vă va permite să pierdeți mai repede kilogramele nedorite. Fructele conțin zaharuri naturale, apă și fibre, ceea ce le face un înlocuitor excelent pentru desert atunci când o persoană care vrea să slăbească are poftă de ceva dulce.
* Stingeți foamea cu apă
Când vă încolțește „foamea de câine”, cel mai bun mod pentru a o potoli este să beți câte un pahar cu apă rece. Are zero calorii, vă hidratează și accelerează metabolismul.
* Spălați-vă pe dinți
Nu este doar un simplu sfat de igienă. Senzația de curățenie și prospețime pe care o simțiți după ce vă spălați pe dinți vă poate împiedica să mai mâncați ciocolată sau o felie de tort.
* Mâncați condimentat
Mâncarea condimentată are urmări benefice asupra siluetei. Condimentele nu doar că trezesc metabolismul din leneveală, dar și încetinesc consumul de alimente. Când gura „arde”, avem tendința să mâncăm mai încet, mai puțin, și să stingem focul cu apă, care ne „umple”.
Ingrediente naturale pentru slăbit
Pentru a-și păstra silueta, frumoasele doamne de altădată apelau la ingrediente naturale, comparabile ca eficiență cu cele mai sofisticate medicamente pentru slăbit din ziua de azi.
Mere
Pentru a slăbi garantat, consumați câte un măr cu 15 minute înainte de fiecare masă. Pectina conținută în fructe are un efect imediat de scădere a apetitului și scade absorbția de grăsime din celelalte alimente. De asemenea, merele au ca efect normalizarea metabolismului şi eliminarea apei în exces din ţesuturi.
Apă cu lămâie
Două ingrediente la îndemâna oricui, apă și lămâie. Tot ce trebuie să faceți este să vă începeţi ziua cu sucul unei lămâi proaspăt stoarse, amestecat cu un pahar de apă la temperatura camerei. Folosiţi doar recipiente de sticlă sau de porţelan. Apa cu lămâie ajută organismul să elimine mai rapid toxinele, stabilizează nivelul de zahăr din sânge, metabolismul se întețește și se evită stocarea grăsimilor.
Oțet de mere
Un ajutor clasic în lupta cu kilogramele este oțetul de mere. Stimulează digestia, accelerează metabolismul şi procesele de eliminare. Evitați oțetul de mere industrial, în favoarea oțetului de mere făcut acasă (se găsește în piețe). Într-un pahar cu apă se pun 2 linguri de oţet de mere şi se bea de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale.
Grapefruit
Lansată inițial de vedetele de cinema, dieta cu grapefruit sau dieta Holywood a avut mare răspândire în anii ‘40-’50. Grapefruitul are darul de a activa puternic metabolismul și de a mobiliza rezervele de grăsime, în special pe cea abdominală. Înainte cu o jumătate de oră de micul dejun și de masa de prânz, consumați sucul obținut prin stoarcerea a două grapefruituri.
Pătrunjel
Pătrunjelul este o plantă care ne poate ajuta să luptăm împotriva crizelor de hipoglicemie și poftei de dulciuri, care vine odată cu ea. Totodată, Pătrunjelul fiind diuretic, combate retenția de apă. Puneți zilnic Pătrunjel în felurile de mâncare și beți ceai de Pătrunjel, 3-4 căni pe zi.
Ceai negru
„Ceaiul de la ora cinci” (five o’clock tea) de care englezoaicele nu se lipsesc niciodată, nu are doar darul de a sta la taclale, ci este și o rețetă clasică de slăbit. Efectul asupra greutăţii se datorează unor substanţe care acționează asupra metabolismului şi care taie pofta de mâncare. Se bea câte o ceașcă de 2-3 ori pe zi.
Ceai de Soc
A fost una dintre cele mai populare rețete de slăbit de pe vremea bunicii. Florile, dar mai ales fructele de Soc dizolvă grăsimea și stimulează puternic eliminarea excesului de apă din ţesuturi. Se bea câte o cană de infuzie, de 3 ori pe zi, între mese.
Tinctură de fructe de Soc: este cea mai eficientă formă de administrare a Socului. Se găseşte la magazine naturiste sau o puteţi prepara amestecând în părţi egale fructe de Soc mărunțite, cu alcool alimentar. Se lasă la macerat două săptămâni, în recipient de sticlă, se strecoară, apoi se păstrează la loc întunecos şi rece. Se ia câte o linguriță de tinctură, diluată în jumătate de pahar cu apă, de 3 ori pe zi. Tratamentul e ţine între 1-3 luni. Pentru că accelerează tranzitul intestinal, poate apărea diaree. În acest caz, opriţi tratamentul.
Urzici
Ceaiul de Urzici este diuretic, depurativ și detoxifiant, topește rapid depozitele de grăsime. Se beau 3-4 căni de ceai pe zi, între mese.
Cartofi reci
Un alt sfat vechi de slăbit, confirmat de știință, este să mâncați cartofi fierți reci. Ei conțin un amidon rezistent, care funcționează ca materie de balast. În plus, creează o senzație de sațietate durabilă.