Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cu rușinea la doctor – Terapia cu urină

• Unora le e scârbă, alții sunt gata să jure: o cură de urină masată pe pie­le vindecă spectaculos multe boli •

Foto: Shutterstock

Leac vechi, popular, adminis­trat fără reco­man­­dări medi­cale (mulți medici incrimi­nează vehe­ment procedeul), folosirea terapeutică a urinei se prac­tică încă și astăzi în multe țări din vestul și estul eu­ropean. Dovadă: cartea bio­loagei ame­ri­cane Martha M. Chris­ty („Your Own Per­fect Medicine”) din care vă recoman­dăm câteva tra­ta­men­te ex­terne.

Tratamente pentru piele

Utilizarea externă a uri­nei se potrivește cu in­cre­dibil de numeroase pro­ble­me legate de piele – e­rup­ții, eczeme, acnee, fu­run­cule, iritații etc. Nu e nicio mirare! Industria cos­metică folosește de mult urina, fără a-și cere scuze cuiva.

Îndrumări

1. Pentru tratarea pie­lii se poate folosi atât urina proaspătă, cât și cea veche (adunată vreme de două zile și ținută la frigi­der). Aceasta din urmă are un conținut mai bogat de amo­niac și s-a dovedit ex­trem de eficientă în tra­tarea ec­ze­melor și a ciu­percilor care atacă părul.

2. Tratamentele ex­ter­ne cu urină se fac folo­sind o cantitate mică de lichid, în care se în­moaie un tampon de vată care se stoar­ce ușor și apoi se apli­că prin tam­ponare sau ștergere ușoară a lo­cu­lui bolnav. Pielea tre­buie să rămână îmbi­bată cu urină.

3. Se mai înmoaie în urină un tam­pon și se tapotează din nou locu­rile bolnave, vreme de circa 5 minute. Cu cât tratamentul este mai intensiv, cu atât e mai bine.

4. Se lasă locul să se zvânte puțin, apoi se aplică un nou tampon de vată înmuiat în urină și stors ușor, care se fixează pe locul cu probleme cu aju­torul unui tifon. Se lasă să acționeze câteva ore.

Compresele cu urină sunt incredibil de eficiente în cazurile de mușcături de insecte și animale.

5. O altă metodă de tratament con­stă în folosirea unui recipient de stro­pit umplut cu urină. Se pulverizează pe locurile bolnave, de mai multe ori pe zi.

Ungeri corporale cu urină

Corpul trebuie uns cât mai des cu urină, chiar și în absența unor pro­bleme legate de piele. Astfel, se reco­mandă ungerea zilnică a feței, a cefei, a piep­tului, brațelor și picioarelor, cu urină. Metoda are efecte deosebite, de întărire și energizare a oga­nismului.

Mod de folosire: se pune urina nouă sau veche în­tr-un lighean, în care se înmoaie mâinile. Se scu­tură ușor, apoi se freacă bine diversele zone ale corpului, până când palmele și zonele respective se usucă. Se ume­zesc mâinile din nou și se freacă alt loc. Metoda se repetă până când toată pielea este masată cu urină. După o oră, se face un duș sau se spală corpul cu apă caldă.

Frecțiile cu urină nu trebuie făcute de oamenii prea vârstnici sau bol­navi. Important este și ca urina să fie sănă­toasă. Când are culoare tul­­bure, închisă sau roșietică, înseamnă că există o dereglare a func­ției rinichilor. Aș­teptați până când urina devine din nou trans­pa­rentă perfect.

Fumătorii, persoa­ne­le care se dro­ghează sau iau multe medi­ca­mente nu trebuie să ape­leze la trata­mentele cu urină.

Împachetări și comprese

În cazul bolilor pie­lii, pe lângă frec­țiile cu uri­nă și tamponările re­pe­tate, se recomandă și împache­tările cu uri­nă, care grăbesc vinde­carea unor boli precum eczemele uscate sau zemuinde, infecțiile cu ciu­perci pe pielea ca­pului sau la picioare etc.

Mod de folosire: • Se ia un tifon împăturit în mai multe straturi sau un tampon de vată, se în­moaie în urină, se stoar­ce ușor și se așează pe locul bolnav. • Se pune dea­supra o folie de plas­tic, care se în­fășoară strâns cu un bandaj. • Se lasă îm­pa­chetarea cât mai mult, mai ales în ca­zul bolilor gra­ve. Din oră în oră se umezește com­presa cu urină picu­rată dintr-o pipetă, pen­tru ca locul să rămână umed.

Mușcătură de șarpe

Compresele cu urină tre­buie apli­cate urgent și în cazul mușcăturilor pro­vocate de șerpi. După ce se iau măsurile de pri­mă urgență (extra­gerea otră­vii), în rană se toarnă urină proaspătă, iar dea­su­pra se pune o com­pre­să legată cu un pan­sament. El tre­buie umezit me­reu, până ce victima ajunge la medic.

Chisturi, tumori

1. În cazul acesta, pentru com­presă e necesară o bucată mai mare de material, confecționat din bumbac curat și alb (de pildă, un tricou de sport vechi).

2. Materialul se înmoaie într-un vas cu urină, care trebuie să fie caldă. În scopul acesta, se în­căl­zește pe baie de aburi, pusă într-o sticlă vârâtă într-o oală cu apă fier­binte. Bolnavul stă culcat și compresa se pune caldă. Se acoperă cu o folie de plastic, apoi cu un prosop. Se lasă cât mai mult cu pu­­tință. Din când în când, se toarnă puțină uri­nă caldă din sticlă, pentru a menține pansa­mentul umed.

Răni și arsuri

Multe cercetări cli­nice realizate în SUA au do­vedit că urina este o substanță cu efecte an­ti­bac­teriene excep­țio­na­le, recomandându-se fo­lo­si­rea ei pentru arsuri și răni de orice fel.

1. O bucată de vată se înmoaie în urină proas­pătă, se stoarce ușor și se aplică pe locul bolnav. Se fixează cu un bandaj, apoi se pune dea­supra o bucată de plastic, ca să nu se eva­pore lichi­dul.

2. Din când în când, com­presa se umezește cu urina pusă într-o pipetă. Se reco­mandă schim­ba­rea cât mai des a aces­teia. Urina împiedică for­marea de ci­catrice, de aceea se re­co­mandă fo­losirea ei până la vinde­carea totală.

Picături pentru ochi și nas

Există numeroase re­latări de la pacienți des­pre efectul urinei în cazul ochi­­­lor in­jectați, inflamați, sau al si­nu­zitei și nasului înfundat. În am­bele cazuri se fo­losește uri­na proas­pătă, cla­ră, care se pune sub formă de pi­cături, cu ajutorul unei pipete sterilizate. Com­pre­sele cu urină proaspătă sunt de mare efect și în ca­zul vindecării ulciorului. Se aplică peste locul bolnav.

Cât timp poate fi practicată terapia cu urină?

Timpul necesar vindecărilor cu uri­nă depinde de fiecare om în parte, de starea lui de sănătate sau boală. Pe de altă parte, suferințele îndelun­gate, cronice, au nevoie de mai mult timp de vindecare. În prin­cipiu, vindecarea cu urină depin­de, și ea, de sis­temul imunitar, de ca­pa­citatea de luptă a corpu­lui.

De unde știm că urina noastră e sănătoasă?

Răspunsul e simplu: printr-o analiză clasică de urină, realizată la un laborator.

Extrase din presa americană

•”Urina ucide virușii extrem de ușor. În con­centrație mare, ea nu doar reduce, ci distruge com­plet viru­șii poliomielitei sau ai turbării”. („Pro­ceedings of the Society of Ex­peri­mental Bio­logy”)

•”Urina conține un anticorp na­tu­ral împotriva virusului HIV”. („New York University Medical Center”)

•”Urina distruge bacteriile care provoacă tu­berculoza”. („The Ame­ri­can Review of Tu­berculosis”)

(Extrase din cartea MARTHEI M. CHRISTY, „Medicina noastră perso­nală perfectă”)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.