Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CARMEN – București, F. AS nr. 1645: “Aud mereu un zgomot, de parcă aș sta lângă o cascadă mare”

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. “SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722.73.52.72, e-mail: [email protected], www.san-med.ro

Acufenele sau tinnitus (vâjâituri sau țiuituri) sunt senzații sonore, care nu-și găsesc originea într-o sursă de sunet exterioară pacientului. Ele pot fi subiective (percepute numai de bolnav) și obiective (sesizate atât de pacient, cât și de anturaj). Acufenele subiective nu sunt o boală de sine stătătoare, ci un simptom în cazul unor tulburări funcționale de diferite tipuri și localizări, care în timp pot duce la pierderea calității vieții (insomnie, anxietate, depresie etc.). Acufenele de care suferiți dvs. au o etiologie neurosenzorială, fiind percepute drept sunete continue sau intermitente, egale sau pulsatile, vâjâit, țiuit, foșnet, șuierat etc. Adesea sunt însoțite de hipoacuzie neurosenzorială (slăbirea auzului), vertij, tulburări de echilibru, grețuri, vărsături și transpirații. Stresul, hipertensiunea arterială, insuficiența circulatorie vertebro-bazilară, diabetul zaharat sau expunerea la zgomot și intemperii pot fi cauza sau factorul favorizant în declanșarea acufenelor și tulburărilor de echilibru. Hipertonia musculaturii cefei din spondiloza cervicală modifică activitatea spontană a căilor nervoase de la nivelul ganglionilor spinali cervicali, către nucleii auditivi cu apariția de vertij, hipoacuzie, acufene, cefalee. Cu tratament, prognosticul acufenelor simptomatice în cazul unui sindrom de coloană cervicală este bun (dispariția sau atenuarea zgomotelor), însă fără tratament, cu cât perioada de evoluție a unui zgomot otic este mai lungă, cu atât este mai puțin posibil ca acesta să dispară.

Tratamentul tinnitusului este complex, adesea individualizat, și se poate schematiza astfel: exerciții fizice, aplicații locale calde (lumină infraroșie tip Solux), unde scurte, masaj cervical. Terapia medicamentoasă constă în perfuzii cu pentoxifilină, piracetam, vitaminele B1 și B6, mezoterapie cu Gerovital H3, administrare orală de Ginkgo Biloba (Circulație cerebrală – ceai Fares) și passiflora sau valeriană (2 x 1 tabletă/zi).

Beneficiați de tratament la cabinetul medical O.R.L. – dr. I. Ghe. Marginean, din Sibiu.

Pentru pacienții din țară și străinătate se asigură cazare, masă și transport.

“Am probleme după operația de deviație de sept nazal” (Răspuns pentru MIHAI V. – București, F. AS nr. 1645)

Rinita atrofică de care suferiți se caracterizează prin atrofia mucoasei nazale, cu senzația de uscăciune, fetiditate și prezența de cruste în fosele nazale.

Tratamentul rinitei atrofice vizează revitalizarea pituitarei (mucoasei nazale), cu recomandările următoare:

• Dimineața și seara, după mâncare, se efectuează lavajul foselor nazale cu o soluție salină (1 lingură sare gemă, la 1 litru apă călduță), sau cu soluții sterile din apă de mare (Rhinomer, Nazomer, Sterimar).

• Se instilează în fosele nazale câte 2 picături dintr-o soluțtie de vitamina A uleioasă, dimineața, și ulei de cătină, seara.

• Inhalații cu ulei de eucalipt, de două ori pe zi, timp de 10 zile.

• Completarea tratamentului cu fito-gemoterapie: tinctură/ceai/extract din coacăz-negru și trei frați-pătați.

• Ionizări endonazale cu calciu gluconic și xilină 1% – cură de 10 ședințe.

• Vitaminoterapie grup B: se administrează injectabil i.m. zilnic, câte 1 fiolă B1 și B6, timp de 10 zile.

• Administrare de vitaminele A și E, 1 capsulă pe zi, timp de 14 zile.

• Tratament balneoclimateric cu aerosoli salini.

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

“Am o bătătură între degetele de la picioare” (Răspuns pentru CONSTANTIN – Slobozia, F. AS nr. 1630)

Varianta naturală a diferitelor remedii topice existente în farmacii sunt produsele Imunyze, care conţin anticorpi cu specificitate pentru o paletă largă de microorganisme. În plus, produsele din gama Imunyze se caracterizează prin activitate antimicrobiană, antiinflamatoare și imunomodulatoare. Terapia în astfel de situații se poate aplica în prima etapă topic și apoi în funcție de evoluție și pe cale generală. Local, recomand soluția sterilă spray Imunyze Skin Repair 100 ml, aplicări locale, seara și dimineața, în zonele afectate, minimum 30 de zile. Produsul are rolul de a reduce inflamația și de a reface zona afectată. Menţionez faptul că produsele din gama Imunyze sunt naturale şi fără efecte adverse, fiind contraindicate doar persoanelor cu alergie la ou. Pentru mai multe informații, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze. Multă sănătate!

ADRIAN UDREA – fitoterapeut, nutriționist, wellness coach – Timișoara, tel. 0766.75.02.01, e-mail: [email protected]

“Caut un tratament pentru infecție urinară” (Răspuns pentru CORINA – Bacău, F. AS nr. 1642)

Pentru infecții urinare cu recidivă, va trebui să controlați atât sănătatea colonului, cât și a aparatului renal. Starea de funcționare a colonului este dată de un microbiom (microbiotă) sănătos, care se poate dezvolta consumând fructe și legume de sezon și autohtone (de la agricultori români), cereale integrale, alimente fermentate (iaurt, murături) și suplimente alimentare care conțin topinambur, anghinare, păpădie și fructe de zmeur. Pe partea genito-urinară vă recomand să folosiți un ceai pe care să-l preparați prin amestecul următoarelor plante: coada-calului, frunze de merișor, frunze de mesteacăn, mătase de porumb și fructe de ienupăr. Din acest amestec se consumă 3 căni pe zi. De asemenea, există în magazinele cu plante medicinale capsule cu uleiuri esențiale de cimbru, scorțișoară și oregano, deosebit de eficiente pentru problemele cu care vă confruntați.

Alături de produsele de uz intern, nu uitați de mișcarea în aer liber, timpul petrecut în natură printre copaci, gândirea constructivă și meditație sau rugăciune!

Dacă aveți întrebări suplimentare sau nelămuriri, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail: [email protected], www.well­ness-coach.ro

“Sufăr de dureri acute de burtă, însoțite de diaree” (Răspuns pentru LIDIA – Sibiu, F. AS nr. 1642)   

Simptomele și manifestările semnalate de dumneavoastră indică un dezechilibru al florei intestinale și o posibilă infecție bacteriană, fungică sau chiar parazitară. Ar fi de mare ajutor să renunțați o perioadă de 3 luni de zile la alimentele care pot declanșa alergii, respectiv inflamații, determinând o creștere în intestine a florei bacteriene patogene. Dintre aceste alimente putem menționa glutenul, lactatele, brânzeturile, oțetul, zahărul, sarea iodată și uleiul de floarea-soarelui.

Medicina pe bază de plante recomandă în aceste situații următoarele remedii:

• Polygemma 15, Intestin Detoxifiere: este un complex gemoterapic pe bază de mlădițe de merișor, muguri de nuc și muguri de stejar, care echilibrează flora intestinală, reduce infecţiile şi inflamaţia de la nivelul intestinului subţire şi gros.

• Complexul Enzimatic Redigest Plus: conține topinambur, cuticulă din pipotă de pui și fructe de zmeur, care ușurează digestia, asimilarea alimentelor și combate inflamațiile intestinale.

• Eridiarom: este un produs pe bază de fructe de afin, recomandat pentru tranzit accelerat, diaree, scaune frecvente.

• Ceai de răchitan sau de stejar: se consumă de 3 ori pe zi, pentru efectul excepțional asupra inflamației intestinale.

Pentru detalii suplimentare, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail: [email protected] www.wellness-coach.ro

Gânduri bune!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.