
• Aveți părul fragil sau lipsit de viață? De vină puteți fi chiar dvs., dacă nu știți să-l îngrijiți corect. Iată câteva sfaturi eficiente, pentru un păr frumos •
Adoptați o dietă corectă
Aspectul părului, la fel ca și pielea, reflectă starea sănătății noastre. Consumați alimente bogate în fier și zinc (carne, ouă, pește, nuci, migdale, alune …) și pe cele bogate în vitaminele B și C, care se găsesc în principal în fructe și legume.
Drojdie de bere
Poate fi luată „natur”, câte o lingură dimineața, pe stomacul gol, sau sub formă de capsule sau pulbere. Conține complexul de vitamine B, care ajută la revitalizarea și creșterea mai rapidă a părului.
Băi cu ulei
Nu este vorba de înmuierea părului într-un castron cu ulei, ci de aplicarea uleiului la rădăcina părului sau pe lungimea lui. Se învelește apoi cu folie și prosop și se lasă masca câteva ore, ca să acționeze. Va reda strălucirea și suplețea părului. Uleiul de măsline, de argan sau jojoba sunt cele mai potrivite uleiuri pentru păr.
Balsam ideal cu aloe vera
Aplicați un strat de gel de aloe vera pe lungimea părului umed, după spălare, apoi clătiți-vă.
Măști înainte de șamponare
Se aplică înainte de spălarea părului, pe părul umed și trebuie să acționeze între 30 de minute și o oră. Lista ingredientelor naturale care pot fi folosite este lungă: avocado, gălbenuș de ou, miere, iaurt, unt de shea, banane.
Apă rece
Apa rece favorizează închiderea „solzilor” părului și îl face strălucitor și suplu. De asemenea, activează microcirculația sângelui scalpului, ceea ce previne căderea părului. După clătire, finisarea cu câteva jeturi de apă rece nu va face părului decât bine!
Perie naturală pentru păr
Periile din păr de mistreț sau fibrele vegetale din sisal răspândesc sebumul scalpului pe toată lungimea părului și îl hrănesc în același timp. Această perie ajută, de asemenea, să aveți părul mai puternic și mai puțin gras. Înainte de a o folosi, părul trebuie să fie netratat în prealabil cu gel, fixativ etc.