Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vremea strugurilor

Foto: Shutterstock

În ayurveda, strugurii sunt un mit, o „fântână de tinerețe”. Că este adevărat, o dovedește tenul de mătase al indiencelor, care nu-și ten­cuiesc obrazul cu cosmeticale indus­triale, ci se ung pe față cu boabe zdro­bite de struguri. Și dacă le-am fura rețeta și noi? Cu o condiție: îna­inte de a alege ce struguri să folosim, trebuie să ținem cont de tipul de piele pe care îl avem. Strugurii roșii sau negri sunt ideali pentru pielea mai închisă la culoare și grasă; strugurii verzi, albi sau roz sunt recomandabili în cazul pielii sensibile, deschise la culoare, precum și pentru pielea uscată. Și iată acum rețetele.

Masaj cu struguri

Ingrediente: câțiva struguri proas­peți.

Luați câteva boabe de struguri, tăiați-le în două, masați-vă fața, gâtul și decolteul cu pulpa lor. Insistați pe zo­nele delicate, cele mai ex­puse la îmbătrânire: frun­tea, zona din jurul ochilor și a gurii, gâtul. Lăsați zea­ma să se usu­ce, apoi clătiți-vă.

Apă de struguri

Ingrediente: o jumătate de pa­har suc de struguri, o jumătate de pahar apă minerală, o linguriță suc de lămâie.

Amestecați sucul de struguri cu apa minerală și cu sucul de lămâie. Pulverizați preparatul pe față, gât și decolteu, cu ajutorul unui recipient cu pulverizator sau loționați-vă cu un tampon de vată. Lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți. Preparatul se poate păstra la rece, nu mai mult de trei zile.

Tonifică pielea și-i întârzie îmbă­trânirea.

Mască hidratantă

Ingrediente: 3 linguri suc de stru­guri albi, o lingură cu miere, o jumătate linguriță cu ulei de migdale sau de măsline, făină de ovăz.

Amestecați sucul de struguri cu mierea și cu uleiul, apoi adăugați făină până obțineți o cremă omogenă. Aplicați preparatul pe față, gât și de­colteu. Lăsați să acționeze 20 minute. La final, clătiți-vă bine cu apă caldă.

Reface țesuturile și hidratează.

Cremă pentru conturul ochilor

Ingrediente: 2 linguri suc de struguri albi sau roz, conținutul a 2 capsule de vitamina E (le găsiți în farmacii).

Amestecați sucul cu vitamina E. Aplicați uleiul cu masaj ușor, pe zona din jurul ochilor. Se lasă peste noapte să-și facă efectul și se curăță cu apă caldă a doua zi dimineață.

Evită apariția ridurilor.

Albirea pielii

Ingrediente: struguri necopți (verzi).

Zdrobiți câteva boabe de struguri verzi, și tam­pona­ți-vă tenul sau zo­nele pe care vreți să le albiți cu sucul ob­ținut. Lăsați să ac­ționeze 15 minute, apoi clătiți. Se repetă de 3 ori pe săptămână.

Scrub cu struguri

Ingrediente: 2 linguri suc de struguri, 2 linguri zahăr, 3-4 picături ulei de migdale.

Se amestecă toate ingredientele până se formează o pastă groasă, cu care vă masați ușor fața, cu mișcări circulare. Clătiți-vă cu apă călduță.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian