Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Porumbeii

Foto: Shutterstock

Era vară. Eram la țară, la bunici, ca în fiecare vacanță. Bunicii mei lo­cu­iesc într-un sat mic și liniștit, lângă râul Ialomița.

Eu iubesc foarte mult păsările, în special porumbeii. Marea coincidență a fost că vecinul bunicilor avea o cres­că­­torie. Într-o zi, l-am vizitat ca să aflu cât mai multe despre viața lor. Vă­­zân­du-mă așa de interesată de ei, mi-a dăruit o pe­reche de po­rumbei. Puii creșteau pe zi ce tre­cea. Îi hră­neam cu grâu și miez de pâine, pre­cum mama lor. Când credeam că li s-a făcut sete, le dă­deam apă într-un pahar. Erau tare fru­­moși, gri cu pete negre. I-am bo­tezat Lu­cian și Sia­na.

La sfârșitul vacanței, am plecat acasă, la București, unde tata le-a facut o căsuță în bal­con. Acolo le puneam paie, apă și mâncare. Gu­guiau tot timpul, plecau dimineața și ve­neau seara, așteptați de toată suflarea familiei. După o săptămână, Siana a făcut două ouă din care au ieșit niște puișori de o frumusețe ne­asemuită. Erau golași, cu puf galben, cu niște ochișori mici și negri, ca tăciunele. Am fost tare fericită, dar numai pentru două luni, pen­tru că într-o zi, Lucian nu a mai venit acasă. L-o fi ucis cineva, l-o fi mâncat o pisică, nu știu, dar Siana a devenit foarte tristă și abătută: nu mai mânca, nu mai bea apă, nu mai zbura. Am încercat să-i dăm mâncare pe cioc, dar degeaba. Peste câteva zile a murit, luând cu ea și o parte din sufletul meu. Fără mama, au murit și puii cei mititei, fiindcă nu mai avea cine să-i îngrijească. Am plâns zile întregi după ei. I-am îngropat în fața blocului, în niște mormânțele presărate cu flori. N-am crezut că pot îndrăgi așa de mult niște păsări!, dar cel mai tare m-a impresionat iubirea Sianei pentru perechea ei. Nu cred ca oamenii sunt în stare să moară din dragoste. Destul de păcat! Te iubesc, „Formula As”!

ADINA L. (12 ani) – București

(P.S. Acum am două perechi de porumbei voiajori și îi iubesc ca pe lumina ochilor. Sunt deștepti și puternici și sper că ei nu vor muri niciodată.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian