Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dietă pentru oase

Foto: Shutterstock – 3

Supa de ceapă

Se folosește cu succes în vindecarea osteoporo­zei: 2 cepe mari sau 4 cepe medii, se curăță de coajă, dar aceasta nu se aruncă. Ceapa se prăjește în ulei până devine aurie. Se pune în cratiță împre­ună cu coaja spălată, se toarnă 1 l de apă și se fierbe 10-15 minute. Supa se lasă 15-20 de minute, după care se scot cojile de ceapă. Supa de ceapă se împarte în trei por­ții egale, pentru trei zile. Fiecare porție se consumă fie dimineața, fie la prânz. Se repetă rețeta astfel încât cura să dureze o lună de zile sau mai mult, în funcție de necesități.

(Supa se poate folosi nu numai în cazuri de ar­troză și osteoporoză, ci și în caz de cancer la stomac, numai că, în acest caz, bolnavul va consuma doar lichidul din supă, fără ceapă.)

Brânză cu calciu

Se încălzesc 5 l de lapte, se adaugă 1 litru de lapte bătut sau lapte acru, 300 g de smântână, 1 lingură cu pulbere din coajă de ou, sau pastile pisate de calciu din farmacie. Se ia de pe foc înainte de fierbere și se răcește. Dacă este subțire, strecurați brânza. Zerul obținut îl puteți folosi pentru pre­pararea mâncă­rurilor sau, în cosmetică, ca mască pentru un păr cu probleme ori ca loțiune de ten.

Citratul de calciu

Vă propun două metode de preparare a citratului de calciu.

Prima metodă – se ma­cină pulbere coaja de ou (după ce în prealabil s-a spălat bine); se amestecă 1 linguriță cu praf de coajă de ou cu 1 lingură cu suc de lămâie proaspăt, până apare spuma. Se adau­gă în mâncare sau se consumă separat, câte 2-3 lin­gurițe pe zi.

A doua metodă – se adresează persoanelor cu afecțiuni în stadii mai avansate. 7 ouă albe de casă spă­late foarte bine se pun întregi într-un borcan ste­rilizat și peste ele se toarnă sucul a 12 lămâi. Se în­chide bine borcanul și se păstrează la frigider 12 zile. Zilnic, se amestecă atent conținutul borcanului cu o lingură de lemn. La sfârșitul perioadei, se trece con­ținutul borcanului prin sită și se amestecă cu 0,5 l de coniac și 200 g de miere de albine. Amestecul obți­nut se păstrează în frigider și se consumă de trei ori pe zi, între mesele principale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian