Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Trucuri-fulger

Foto: Shutterstock

Regimul

Persoana care vrea să scape de po­vara grăsimii trebuie să aibă voință și să înlăture din alimentație toate ali­men­­tele dulci (prăjituri, bomboane, cioco­lată, za­hăr, miere), mâncărurile făi­noase (alua­turi fierte sau coapte), mâncărurile grase (smântână, unt, slă­nină), fructele ule­ioase (alune, nuci, migdale), vinul dulce, berea, băuturile spirtoase.

Alimente pentru o zi

* Dimineața – o ceașcă de ceai de urzică sau de păpădie.

* Ora 10 – o ceașcă de cafea neagră, îndulcită foar­te puțin, sau ceai ru­sesc cu lămâie și o felie de pâine prăjită, apoi câteva fructe.

* Ora 12 – supă clară de zarzavat, o felie de pâine prăjită, o felie de friptură rece (carne slabă), salată verde cu lămâie și un praf de sare, fructe fierte fără zahăr.

* Ora 16 – un pa­har de ceai rusesc, slab, fără zahăr, cu o felie de pâine prăjită.

* Ora 19 – supă degresată cu fidea, o felie de carne friptă sau șuncă slabă, ori rasol de pește, un ou fiert, o salată verde, un fruct.

* La culcare – o cană de ceai de urzică sau păpădie (fierbinte).

Sfaturi de folos

* Savurați fiecare îmbu­că­tură. Supraponderalii mănâncă – în ge­neral – cam ceea ce mănâncă și per­soa­nele slabe. Dar mai mult, pen­tru că au uitat pur și simplu să țină seama de sen­zația de sațietate. Un sfat util: imitați-i pe cei slabi, savurați fiecare îmbucătură și mestecați bine. Sto­macul și intestinul spun “sătul” abia la 20 de minute după masă.

* Pe din două. Din tot ce vreți să mâncați, puneți-vă în farfurie doar jumătate. Așa proce­dează franțu­zoaicele și nu se îngrașă niciodată. Nu fac foamea ca să slăbeas­că, dar în loc să se sature, gustă.

* Ceai de levănțică împo­triva foamei. Ceaiul de levănțică po­tolește foamea (chiar și pe cea vio­lentă): turnați 1/4 l de apă clocotită peste 2 lingurițe de flori de levănțică, lăsați să se infuzeze 10 minute și stre­curați. Beți ceaiul îndulcit cu 1/2 lin­guriță de miere.

* Cu mâna o­pusă. Sunteți laco­me? Forțați-vă să mân­­cați primele îm­bucături cu mâna stân­gă (sau cu dreap­ta, dacă sunteți stân­gace).

* Foame de lup? Beți mai în­tâi! De multe ori mâncăm doar pen­tru că de fapt ne este sete. Puteți evita această greșeală, respectând prin­cipiul: întot­deauna beți întâi, aș­teptați 10 minute și apoi mân­cați.

* Acupresură. Apăsați – cel pu­țin o dată pe zi – cu degetul mare punctul situat exact la mijloc între sprâncene (circa 5 secunde). Are un efect echilibrant asupra întregu­lui sis­tem nervos și taie foamea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian