Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am nevralgie de trigemen și reumatism cronic” (Răspuns pentru ZOE M., F. AS nr. 1387)

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Durerea ce rezultă prin afectarea uneia sau mai multor ramuri din cele trei ale ner­vului trigemen poate fi descrisă ca o senzație de tăie­tură dureroasă, ce apare într-o re­giune a feței. Un atac poate dura de la secunde la minute, iar episoadele se pot repeta pe o pe­rioadă de zile, săptămâni sau luni. Durerea asociată nevralgiei trigemi­nale este determi­nată de o disfuncție a nervului tri­gemen, cel care trimite per­cepțiile sen­zoriale de la nivelul feței la creier. În multe cazuri, compri­marea sau răsucirea unei părți a nervului trigemen de către un vas de sânge a fost asociată cu ne­vralgia tri­geminală. Mai puțin frec­vent, o tumoră ce apasă pe învelișul ner­vului poate declanșa durerea. Deși durerea poate de­termina inca­pacitate funcțională, boala nu este amenințătoare de viață și poate fi tratată eficient, prin folosirea me­dicamentelor sau a altor teh­nici terapeutice.

Cele mai folosite medicamente sunt:

* Carbamazepina – con­tro­lează durerea în cea mai mare par­te a timpului.

* Baclofen – este un decontracturant muscular a cărui eficiență crește în asociere cu Carba­maze­pina.

* Trileptal –medi­cament anticonvulsivant util în tratamentul nevral­giei trigeminale.

Alte proceduri de abordare a nevralgiei tri­ge­minale sunt așa-numitele proceduri percutanate. Le voi aminti fără a intra în amănunte: Compresia percutana cu balonas; Rizotomia percutană cu gli­cerol; Rizotomia percutană stereotactică.

Tratamentul chirurgical prin compresie micro­vasculară sau chirurgia cu radiații gama.

Din punct de vedere naturist, nevralgia de trige­men poate fi abordată prin aplicarea de ulei esen­țial de Mușețel, direct pe traiectul nervos dureros și administrarea de capsule cu Gheara-diavolului (3-6 pe zi), care elimină durerea și inflamația traiectului nervos afectat.

(Reumatismul cronic prezintă numeroase par­ticularități specifice fiecărei persoane în parte. De aceea, despre acest subiect am nevoie de mai multe detalii din partea dvs.) Luați legătura cu mine!

Să auzim numai de bine!

Farm. Liliana Samson – Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

„Mama are dureri groaznice de articulații din cauza sindromului reumatoid” (Răspuns pentru LAURA F. – București, F. AS nr 1358)

Principalele componente ale aparatului loco­motor, „rotiţele” care pun în mişcare organismul, sunt articulaţiile cu toate componentele lor: carti­laj, tendoane, ligamente, oase, chiar şi muscula­tura. Una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale struc­turii articulare o reprezintă reumatismul, cauzele apariţiei acestuia putând fi multiple. Se pot întâlni afecţiuni reumatismale de origine infec­ţioasă, reu­matism în care este implicată acţiunea autoimună (poliartrita reumatoidă), afecţiuni meta­bolice, ar­troze, afecţiuni ale părţilor compo­nente ale arti­culaţiei (tendini­ta, bur­sita). Fiecare din aceste tipuri pre­zintă manifestări şi evoluţii dife­rite, pe perioade diferite de timp, cu for­me de acutizare sau remisiune. În funcţie de cauza identificată în urma unor investigaţii specifice, trata­men­tul poate fi diferit. De cele mai multe ori, se recurge la un tratament asociat, frecvent fiind prescrise anti­inflamatoare, administrate oral, topic sau injec­tabil. Mişcarea, exerciţiile fizice uşoare, gim­nastica medicală sub îndrumarea unui specia­list pot reduce semnificativ durerile şi pot uşura timpul de recu­perare prin reducerea procesului inflamator şi creş­terea mobilităţii articulaţiilor. Un aspect foarte im­portant, mai cu seamă în cazurile în care îmbă­trâ­nirea şi distrugerea cartilajului (ar­troza) este asociat unui proces inflamator (artrită), acestea acutizându-se în urma unui proces trauma­tic, efor­tului excesiv, schimbărilor de temperatură şi pre­siune, sau a altor afecţiuni asociate. Un re­mediu natural cu efect ra­pid în diminuarea durerii şi in­flamaţiei îl re­prezintă Celadrin Extract Forte, ce se prezintă sub for­mă de capsule, dar care îşi spo­reşte acţiunea la aplicarea locală a ungu­entului Ce­ladrin Unguent Forte. Cele două asigură lubri­fierea permanentă a articu­laţiei, uşurând pro­cesul de mişcare şi de­plasare; nu prezintă efectele secundare ale produselor de sinteză cu acţiune antiinfla­ma­toa­re, astfel că pot fi fo­losite și de diabetici şi car­diaci.

Multă sănătate!

Dr. IRINA SPUDERCA – medic specialist MF, competență Ultrasonografie generală și consultații cu biorezonanță, Clinica Armonia Center București, tel. 0723/51.07.37

„Sunt operat de cancer la colon. Ce tratamente naturiste mă pot ajuta?” (Răspuns pentru VIOREL P. – loc. Ghermănești, jud. Ilfov, F. AS nr. 1382)

Cancerul de colon este o maladie din ce în ce mai des întâlnită în randul popu­lației țării noastre și – când nu este tratată, reprezintă un risc major de deces. Această afec­țiune este întâl­nită la persoanele trecute de vârsta de 50 ani. De aceea, se recomandă consult endo­scopic periodic, fără un motiv anu­me, cu atât mai mult atunci când există semne și simptome ce deran­jează, cum ar fi: constipație, dureri abdominale, sângerări etc.

Ca să înțelegem cum prevenim o astfel de maladie este bine să înțelegem cauzele ce duc la dezvoltarea ei: polipii colonici; sindromul Lynch (constipație permanentă). Alte cauze țin de ali­men­tație. Dintre acestea, enumăr doar câteva: • acu­mularea de to­xine la nivelul co­lonu­lui, printr-un aport ex­cesiv de gră­simi și proteină ani­ma­lă; • ex­cesul de nitriți din ali­mente (pre­cum cele afu­mate); • fu­matul și alcoolul; • excesul de dulciuri (obți­nute pe bază de zahăr indus­trial). Me­diul de­vine prea acid și distruge flora in­tes­­tinală.  

O altă cauză este sedentarismul, care acțio­nea­ză indirect. Lipsa de mișcare determină lipsa de motilitate a intestinului și astfel evacuarea deșeu­rilor se face lent, ceea ce duce la un mediu toxic, fiind aflate pentru un timp îndelungat în contact cu pereții colonului. O dietă saracă în fibre alimentare și bogată în grăsimi duce mai devreme sau mai târziu la un risc ridicat de cancer de colon. 

Recomandări:

* În primul rând mișcarea. Mersul pe jos zilnic (minimum 5000 de pași) și exercițiile ce necesită uti­lizarea mușchilor abdominali sunt foarte impor­tante, pentru că determină motilitatea colonului și aceasta conduce la un tranzit normal.

* Un aport suficient de apă plată (minimum 1 litru de apă consumat zilnic, pe lângă alte surse de apă, precum ciorbele, supele sau fructele – pepe­nele este campion în această dietă; foarte bune sunt și merele, perele și prunele).

* Păstrarea unei microbiote (flore) intestinale echilibrate cu ajutorul fibrelor alimentare din: legume (morcov, țelină, pătrunjel, sparanghel, do­vleac, broccoli și varză); fructe; cereale inte­grale: ovăz (mai ales), soia, orez (integral), grâu (inte­gral).

  Un alt factor cu potential cancerigen este și Helicobacter pylori, o bacterie flagelată ce distruge mucoasele de la stomac până la colon. Sunt nece­sare analize periodice pentru a determina dacă nu sunteți infectat și nu știți că aveți bacteria prezentă. Există remedii antibiotice la care, din nefericire, în ultimii ani, s-a remarcat o rezistență la tratament a unui număr din ce în ce mai mare de persoane. S-a observat în schimb că o îmbinare a medicației cu surse naturale suplimentare de cru­cifere, alil (din usturoi) și extras de aloe reușesc să distrugă bac­teria, care nu mai apare la verificări ulterioare.

Recomandarea mea este ca orice persoană să își evalueze periodic stilul de viață și să facă acele schimbări ce îi vor arăta în cel mai scurt timp că a făcut alegerea potrivită, pentru o sănătate optimă. Consultațiile medicale periodice și biorezonanța pot ajuta preventiv în a urmări acest stil de viață.

Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

„Am o rană din care curge un lichid apos” (Răspuns pentru EMIL P. – Caransebeş, F. AS nr.1357)

Stimate domn, este posibil ca afecţiunea dum­neavoastră să fie întreţinută de o in­fecţie bacte­riană. Este necesar să efectuaţi analize de laborator din se­creţia respectivă pentru a identifica agentul bacterian de la nivelul res­pectiv. Puteţi face acest lucru la orice laborator de analize me­dicale. Pe baza rezultatelor obţinute, medicii terapeuţi din cadrul Cabi­ne­tului de Medicină Com­ple­men­tară Romvac vă pot recomanda un protocol tera­peutic constând în administrarea de produse naturale din gama Imuno­instant, orală şi locală. Sunt produse obţinute din ou hiper­imun, având efecte anti­infla­matorii, imuno­mo­dulatorii şi antimicro­biene. În cazul în care produsele nu au spe­cificitate pen­tru bacteria identificată în plaga res­pec­tivă, De­partamentul de Cerce­tare al com­paniei Rom­vac are po­sibilitatea de obţinere de produse per­sonalizate, cu spe­cificitate pentru afecţiu­nea dum­neavoas­tră.

Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian