
Agar-agar este o substanță gelatinoasă, obținută dintr-un tip de alge roșii comestibile, cunoscută de secole de către japonezi. Vândut sub formă de benzi deshidratate sau pulbere (în magazine naturiste, supermarketuri și farmacii), este un puternic agent de gelifiere, care înlocuiește ușor gelatina în bucătărie. Aportul său caloric este aproape zero și este bogat în minerale (calciu, fosfor și fier). Compus din fibre, în proporție de 80%, ajuns în stomac agar-agar, își triplează volumul și astfel ne oferă o senzație de sațietate. În același timp, gelatina captează unele grăsimi și zaharuri, reducând caloriile consumate și sporind acțiunea de eliminare și detoxifiere. Pe scurt, agar-agar crește saturația și scade numărul de calorii ingerate, oferind în același timp nutrienți importanți.
Mod de utilizare: agar-agar este ușor de încorporat în dietă (nu are gust), cu condiția să nu depășească 3 grame pe zi (din cauza posibilelor efecte laxative). Turnați o linguriță cu pulbere de agar-agar într-o ceașcă de ceai, cafea sau în supă. Sau amestecați o linguriță de agar-agar cu un pahar cu apă și beți-l cu 10-15 minute înainte de mesele principale.