
• Osteoporoza este un „ucigaș” care merge pe vârfuri. Îți dai seama că te-a înhățat abia când oasele încep să scârțâie, să te doară, și ești amenințat permanent de fracturi. Mai ales pentru vârstnici, este fundamental să știe care sunt cauzele care duc la apariţia osteoporozei şi, mai ales, ce măsuri putem lua pentru a ţine în frâu pierderea de masă osoasă •
„După vârsta de 50 de ani, 40% dintre femei și 15% dintre bărbați suferă de cel puțin o fractură provocată de osteoporoză”
– Osteoporoza este o boală „tăcută” care se manifestă târziu, abia când oasele încep să te doară la fiecare mișcare și provoacă, adesea, fracturi. Care sunt cauzele acestei boli?
– După vârsta de 45 de ani, în mod fiziologic se pierde din masa osoasă. Aşadar, vârsta este printre primele cauze ale osteoporozei. La femei, boala este mai frecventă decât la bărbați, deoarece la menopauză se produc fenomene hormonale, apare o insuficienţă estrogenică care duce la reducerea masei osoase. Există studii care atestă faptul că după vârsta de 50 de ani, în jur de 40% dintre femei şi 15% dintre bărbaţi suferă cel puţin o fractură osteoporotică.
– Care sunt principalele semne care ne indică faptul că suferim de osteoporoză?
– Cele mai clare indicii sunt destul de tardive – apariţia de fracturi, în rest, sunt simptome puţine. Totuşi, unul din semnele caracteristice osteoporozei este retracţia gingivală. Scăderea în înălţime, din cauza tasării vertebrelor, este un alt semnal de alarmă. De asemenea, apare cifoza, iar unghiile, părul se rup mai uşor. Alt semn ar mai fi paresteziile care apar pe membre şi, bineînţeles, durerea, care la început nu este un semn clar, dar care poate apărea în cazul fracturilor.
– Având în vedere riscurile la care suntem expuşi să dezvoltăm această boală după 45 de ani, care ar fi măsurile de prevenție pe care le putem lua?
– În primul rând, este indicat să facem exerciţiu fizic regulat, de 4-5 ori pe săptămână, minimum 30 de minute. Prin asta înţeleg să facem mişcare: plimbări, jogging, tenis, înot etc.
– Medicația clasică analgezică pentru durerile de oase este puternică, cu efecte adverse pe măsură (arsuri la stomac, afectarea ficatului etc.). Ca specialist în probleme legate de oase, dvs. ce remedii folosiți?
– Recomandarea mea importantă, atât pentru prevenirea, cât mai ales pentru tratamentul osteoporozei, este suplimentul alimentar OSTEOeffect, care conţine o formulă unică şi extrem de complexă. Celulele osului sunt de două feluri: osteoblastele, celulele tinere care produc matricea osoasă, şi osteoclastele, celulele care distrug masa osoasă, ele aflându-se într-un echilibru permanent. Suplimentul OSTEOeffect are în compoziţie atât substanţe care reglează activitatea osteoclastelor, celulele care resorb osul în caz de osteoporoză, cât și minerale și vitamine pentru o absorbție corectă și o remineralizare optimă la nivelul sistemului osos.
– Care este rețeta „magică” a produsului? Ce substanțe îi dau putere?
– Inovaţia formulei constă în faptul că tot complexul său de componente, printre care şi Trehaloza, merge pe mecanismul concret de refacere a structurii osoase. Conţine şi Calciu, Magneziu, Vitamina D, care sunt extrem de importante în tratamentul osteoporozei. De asemenea, conţine Cupru şi Zinc, minerale de bază pentru sănătatea țesutului conjunctiv (os, piele, unghii, păr). Vitamina C din acest produs ajută la absorbţia mai bună a substanţelor şi este foarte importantă pentru producţia de colagen. OSTEOeffect este un produs complex, care acţionează atât pe activitatea osteoclastelor, cât şi pe mineralizarea osului prin toate aceste minerale, iar prin MSM şi Lizină acţionează şi pentru articulaţii. Fiind o pulbere hidrosolubilă, se absoarbe foarte bine şi are o biodisponibilitate foarte rapidă. La dozele recomandate nu s-au observat reacţii adverse şi nu interacţionează cu alte medicamente.
„OSTEOeffect nu are efecte adverse cunoscute și nici nu interacționează cu alte medicamente”

– Pentru că aveți deja o experiență importantă în administrarea acestui produs, puteţi să ne daţi un exemplu de vindecare generată de folosirea OSTEOeffect?
– Vă prezint cazul dnei Maria P., în vârstă de 68 de ani, din Iaşi, care a fost depistată cu osteoporoză în stadiu avansat. A urmat tratamentul cu OSTEOeffect la recomandarea mea. Avea probleme în special în zona genunchilor, şoldurilor şi avea dureri care nu cedau. Putea să se miște doar câțiva metri, neavând stabilitate posturală. Avea perioade în care era imobilizată la pat. Când a făcut primul test DEXA, au ieşit valori mari la rezultatul analizei: 2.8 la nivelul coloanei vertebrale şi 2.3 la nivelul membrelor inferioare. Doamna Maria P. avea şi alte probleme de sănătate, de aceea i-am explicat că OSTEOeffect nu are efecte adverse cunoscute dacă este administrat conform prospectului şi nici nu interacţionează cu alte medicamente. După 2-3 săptămâni în care a luat zilnic OSTEOeffect, a început să îşi recapete echilibrul, mobilitatea și stabilitatea. După 9 luni de zile, timp în care a continuat să-și administreze preparatul în mod regulat, a repetat testul de măsurare a densităţii osoase, iar rezultatele s-au îmbunătăţit la 2.4 la nivelul coloanei vertebrale şi 1.2 la nivelul membrelor inferioare. În concluzie, dna Maria P. continuă tratamentul cu OSTEOeffect, putând să îşi desfăşoare activităţile cotidiene cu mai multă încredere şi siguranţă, datorită creşterii rezistenţei sistemului osos.
– Pentru o mai rapidă înțelegere a efectelor preparatului OSTEOeffect, v-aș ruga să-i sintetizați proprietățile.

* Contribuie la buna funcționare a întregului sistem osos.
* Previne apariția fracturilor la persoanele vârstnice sau aflate la menopauză.
* Asigură un nivel de absorbție superior și o biodisponibilitate rapidă și eficientă.
* Menține rezistența structurii osoase.
* Contribuie la menținerea sănătății dinților.
* Susține formarea țesutului conjunctiv.
* Favorizează absorbția mineralelor în oase.
– Vă mulțumesc!
Importator & Distribuitor unic: Good Days Therapy • 0724 500 555, good-days.ro, osteoeffect.ro