Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Frigul nu face bine la obraz

Foto: Shutterstock

Frumusețile iernii ne fac bine la suflet, dar frigul și umezeala ne asupresc amarnic obrazul și mâi­nile. Știați că iarna îmbătrâniți cel mai repede? Pielea se usucă, buzele cra­pă, mâinile degeră. Cu puțină atenție, relele pot fi însă înlăturate și ne pu­tem bucura când primii fulgi ne vor cădea pe obraji.

Hidratare cu „H” mare

Dacă ați avea doar un singur cuvânt de reținut, acesta ar fi: hidra­tare! De vină e frigul iernii. Este important ca în dulăpiorul cu parf­umuri și geluri, să aveți și o cre­mă hidratantă bună, care să vă ajute pie­lea să reziste. De asemenea, o dată sau de două ori pe săptămână, e cazul să aplicați o mască hidratantă și hră­nitoare. Iată o rețetă eficientă: două linguri cu miere, o banană pa­sată, o jumătate linguriță cu ulei de măsline se amestecă până la omo­genizare, apoi se aplică pe tenul cu­rat. Se lasă să acționeze 20 de minute și se clă­tește cu apă călduță.

Dietă pentru obraz

Protecția pielii trebuie susținută și prin dietă. Prima recomandare: creș­terea consumului zilnic de fructe și legume. A doua recomandare: consu­mați mai mult pește, fructe uscate, uleiuri vegetale presate la rece, bo­ga­te în Omega 3. Asigură elasticitatea pielii.

Potoliți caloriferul

Nu e noutate, dar nu se ține seama de ea: iarna, căldura caloriferelor usu­că aerul și, odată cu el, și pielea. Pentru a evita acest efect, folosiți un umidificator care va crea un aer mai sănătos în casă. Conținutul de umi­ditate al unei locuințe pe timp de iar­nă trebuie să fie între 30 și 40%.

Nu uitați de mâini și buze

* Pentru mâini, purtați mănuși în caz de frig extrem și utilizați o cremă pe bază de glicerină. Ungeți-vă mâi­nile cât mai des posibil, ideal, după fiecare spălare. Purtaţi în poşetă și un tub cu cremă pe care să o folosiţi cât de des simţiţi nevoia, pentru a pre­veni și ameliora iritațiile.

* Pentru buze, evitați alimentele acide și băuturile fierbinți, care le pot subția și usca. De asemenea, aplicați dimineața puțin balsam de buze cu vitamine, unt de shea sau cu unt de cacao, sau ungeți-le cu puțină miere ori unt, care le vor hrăni și proteja toa­tă ziua.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian